Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Tiesībsargs: Prasība referenduma iniciatoriem savākt 154 000 parakstu ir pilnīgi nepieņemama un amorāla

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
gr-me
g
Pēc šādiem valdības un Saeimas gājieniem, domāju, Latvijā vairs nebūs referendumu. Būs tikai izceļošana un izceļošana, jo iedzīvotājiem tiesības piedalīties valsts mēroga jautājumos pilnībā tiks atņemtas. Tātad jāgaida turpmāka likumīga iedzīvotāju izceļošana, te nu gan vairs nelīdzēs ne reemigrācijas plāns, ne piketi utt. Ja valsts aparāts baidās no tautas, tad tauta dodas uz tādu valsti, kur viss valsts aparāts strādā valsts iedzīvotāju labā un interesēs.
referendumomaans
r
Demokraatija nedriikst paarveesrties arii par farsu, kad mazaakums, kas var nodrosinaat 10 000 parakstu, terorizee vairaakumu, nepaartraukti riikojot referendumus, par valsts naudu, protams. Taapat demokraatijas aizsegaa nedrikst graut valsts pamatus, kaa to dariija Hitlers 1938. gadaa, organizeejot Austrijaa referendumu par pievienosanos reiham, vai Latvijai nelojaalie lielkrievu sovinisti, meegjinot panaakt PSRS laikaa esosaas situaacijas atjaunosanu. Tiem nacbolikju nabadzinjiem ar ierobezotajaam cilveekrtiesiibaam atgaadinu, ka dazu stundu brauciena attaalumaa no Latvijas ir briiniskjiiga valsts, kur neviens latvietis neierobezos juusu cilveektiesiibas ne ar latviesu valodas zinaasanaam, ne citaadi.
Ieva> Andris
I
Ja tu esi spējīgs maldīgi ticēt, ka tavos senčos neviena okupanta nav bijis un, ka ja visiem stāstīsi, ka esi īstenais Latvietis, tad tev pat sūdi nesmird.....
jā gan
j
Šoreiz pievienojos šim vērtējumam. 10 tūkst. tiešām bija apsmiekls, bet 35 tūkst. vai 50 tūkst. būtu optimāli. Pidevām vēl iedzīvotāju skaita krišanās jeb depopulācija!
Ieva
I
Vienīgais referendums, ko patiešām būtu vērts rīkot, ir projekts, kas būtiski pārkārtotu Saeimas un MK darbu, lai viņi nevarētu tā vienkārši atkratīties no cilvēku iesniegtajiem likumprojektiem pat neizskatot tos!
Ieva > Andris
I
Oi, cik daudz ir. Tu pat iedomāties nespēj! Ieskaitot tās valstis, kas pēc "neatkarības" pasludināšanas cītigi slaktēja visus"okupantus" pēc kārtas, ieskaitot tos, kas vēl autiņos čurāja. Un, ja runā par Latviju pats noteikti esi okupanta pēctecis - gan jau kādu no tāvām priekštecēm kāds vācietis, polis, zviedrs vai krievs paņēma priekša....
Andris
A
Vienreiz jau tas BURBULIS plisis ,kaut uz krukiem ,bet okupantus busim spiesti triekt Ta ka UZVEDIES ,to saku ,-nopietni.
  • 1
  • 0
alberts
a
Nesapratu! 154 000 parakstu savākšana amorāla - 10 000 slieksnis par zemu? Tad CIK vajag? 10 100?,vai CIK?
Tā ir ļoti morāla lieta
T
Par vajadzīgu,taisnīgu un svarīgu lietu,taču katrs parakstīsies un samaksās izdevumus,jo tā lieta var nest man patiesu labklājību un valsts uzplaukumu.
  • 3
  • 2
Andris< !
A
Zini ,tas ekas un viss parejais,ko mineji , mums pie vienas vietas ,bet nav pie vienas vietas tas ,----ka jusu okupacija izjauca musu dzivi ,jus atmetat mus pagatne par gadsimtu ,mes vel ilgi kepurosimies un brauksim labakos dzives meklejumos uz civilizetam valstim .Luk tas viss ir jusu nopelns DEMAGOGI ,kas mums ,ka smags betona blukis piekarinats......
Andrim ir pilnīga taisnība,
A
jo piesārņotu dabu,piesārņotu,izmainītu cilvēka dvēseli,darba spējas tiešām nevaram izmest,kā nebijušas. Mēs to laika sprīdi esam zaudējuši negatīvā nozīmē.Protams,tagad mēs attīstamies uz citiem mērķiem,citu dzīves,darba izpratni un mēs nekad nevarēsim un arī nevajag līdzināties ar citām sabiedrībām,jo arī citām sabiedrībām ir dažādi ietekmīgi periodi.
  • 3
  • 2
Ieva &gt; Jā
I
Un kā ar referendumu par pāriešanu uz mācībām latviešu valodā, kas tik un tā bija jau paredzēta likumos? Veselas divas nobalsošanas pateicoties populistiskajiem naciķiem sanāca. Un naudiņa bija tutū!
Nemuldi
N
nekāda referenduma par skolām nebija!!!!
  • 1
  • 0
Andris
A
Nesaukajies ,Latvijas republika paries uz macibam tikai valsts valoda .jo jus esat tadas nejaucibas ,tadus dublus izsgazusi ,ka to nevares aizmirst, un nakosas seimas tas jautajims tiks pacelts . Ieviesis stingru valodas likumu, un pasi prasisiet skolas valsts valoda........Jus radiet apstaklus ,lai vairums latviesu balsotu par TBLNNK.
  • 2
  • 1
Ieva
I
Nevis filosofēt vajag, bet atrast starptautisku dokumentu, kurā būtu noteikts, kāds procents iedzīvotāju parakstu ir jāsavāc.
Andris
A
Nefilozofe pati ,tads gadijums pasaule nav ,kur ir ti daudz OKUPANTU palikusi .Ta ka navajag. Iesaku pasai domat ,nevis FILOZOFET.......
  • 2
  • 2
Andris
A
Gruti ir visur ,jo tapat izbrauc no Polijas ,Lietuvas ,jeb viena varda-- VARSAVAS bloka valstim,jo tadu dzives limeni ,ka tur mes nevarejam pa siem 20 gadiem nodrosonat Neviena valsts no tadas MESLU BEDRES kur mums iemeta padomju savieniba tais gados, tik atri atkopties nevar ,nemot vel to degradeto bezsmadzenu baru ,kas mums ka betona blukis piesiets.Tie nav ne ZVIEDRI ,ne VACIESI ,tie ir visprimitivakie krievi ,kas ir pilnigi ar Eiropai nederigu MENTALITATI .Pamatojums ,----dzives limenis pie slaviem un Eiropa.
Lavrentijs Palics Berija
L
Bet ja kaut ko jaunu celj, tad ! ir pirmais bljaaveejs, ka daargi un nevajadziigi. Kursh tagad ir liekulis, ko?
  • 0
  • 0
Lavrentijs Palics Berija
L
Ja jau tu, nacbolikji, saac Latvijai reekjinus piestaadiit, tad atceries, ka PSRS arii neienaaca tuksnesii, bet ekspluateeja Latvijas laikaa celtos hesus, slimniicas, dziivojamaas maajas nolaida liidz graustu staavoklim. Sarkano fasistu noslepkavoto cilveeku dziiviibas es reekjinaa neiekljaushu, jo cilveeka dziiviiba nav par naudu nopeerkama. Uz 1940. gadu PSRS bija oficiaals tresaa reiha sabiedrotais, lai gan nenosleedza "ass" paktu, bet atseviskju liigumu. Toties PSRS kopaa ar treso reihu karoja pret Poliju, ko Itaalija nedariija, un vaacu ekonomika vareeja iztureet pirmos kara gadus tikai pateicoties PSRS piegaadeem.
  • 0
  • 0
!
!
Ja tā bija mēslu bedre, ko tad tu masveidā necel jaunus, tīrus tiltus, hesus, skolas, slimnīcas, ēkas bet izmanto veco PSRS fondu? Liekulīgi.
  • 2
  • 1
Nekas amorals
N
Tacu vajag sadalit referendumus-ja par ikdieniskam lietam jalemj tad pietiek ar 50 000 parakstiem.Ja par valstiska meroga jautajumiem(ka piemeram valoda un pilsoniba nepilsoniem,izstasanas no ES un iestasanas piemeram Krievija) tad limitam jabut sakot no 500 000 parakstiem.Viss.
Teikums
T
trolli WWW, paardod trolljosanai iegaadaato datoru un tu vareesi paliidzeet vairaakiem desmitiem referendumomaanu. Atsleedzoties no interneta, paliidzeesi veel diviem. Es tev paliidzeet negatavojos, ubagiem neko nedodu. Princips.
  • 0
  • 0
Teikums
T
Trolljuk, sajaa gadiijumaa vairs nav runas par demokraatiju, jo neviena demokraatija neparedz valsts pamatu grausanu. Pretvalstiskie referendumi aizsedzoties ar "krievvalodiigo cilveektiesiibaam" ir analogs nacistu agresijai pret Austriju un Cehoslovakiju un kaa taadi arii jaaveertee. Jaa, divi miljoni ir smiekla nauda, ja so naudu iznjem no svesas kabatas. Tikai izveelies, trolljuk, vai nu vaimanologjeet par badaa mirsttosu tautu vai bljaustiities, ka tautai uz diviem miljoniem noskjaudiities. Vai nu viens, vai otrs, bet ne abi reizee!
  • 0
  • 0
Vārds
V
Patīk man šitie korumpēta tiesneša citētāji - taisnība maksā naudu :))) Demokrātija ir tā, kas maksā naudu un par šo iespēju arī visai sabiedrībai ir jāmaksā. Jo vienu dienu tev vajadzēs, citu dienu man.. bet vai nu mums šī iespēja ir vai nav. Un tie pāris ļimoni par referendumu salīdzinot ar to, kas visādos projektos tiek izjārēts un par ko neviens nekad nav sēdējis - tā ir smiekla nauda. Viens referendums ir tikpat cik skola.lv. Un to nestrādājošo lapu tak mēs ar tevi skaisti apmaksājām. Kapēc, lai mēs pārmaiņus pēc kādreiz nesamaksātu arī par kaut ko lietderīgu - par Satversmes otro pantu?
  • 1
  • 2
WWW
W
Prota,ms,ka nekas amorāls Bet ne jau visi varees samaksaat tos Ls 10,00, jeb tu vareesi paliidzeet visiem:)
  • 2
  • 1
Prota,ms,ka nekas amorāls
P
ja man jāiestājas par kādu taisnīgu un man svarīgu lietu,TAD TAD es jau taču atradīšu vietu kur parakstīties un samaksāšu kaut 10 latus izdevumiem,kāds te jautājums var būt.Ja ir kādiem svarīgas lietas,lai paši maksā un vāc tos 150000 parakstu.Tas ir taisnīgi.Taisnība maksā gan naudu gan piepūli.
  • 4
  • 2
Andris
A
Un tas viss saistits ar tiem IEBRUCEJIEM........
nu kaa tad
n
atsuutiija piespiedu nkaartaa, turot naganu pie pakausha :D un tikko bija iespeeja, sie piespiedu kaartaa atsuutiitie saaka masveidaa beegt atpakalj uz Krieviju ;D
  • 0
  • 0
he!
h
Tagad sūtam atpakaļ!
  • 3
  • 1
Sandris
S
Redzi-lielu dalju 70'desmitajos un 80'desmitajos uz priBaltjiku vienkaarshi atsuutiija...vinji nav iebraukushi te peec savas briivas gribas...tas ir fakts un ar to ir jaasadziivo.
  • 3
  • 4
Andris
A
Protams ,tas ir par daudz ,bet ko darit ,ka mums Latvija ir tik liela" mirusi" tautas dala ,kas nodarbojas ar visvisadam provokacijam.Paldies dievam ,ka si tautas dala ir tik maza pie mums ,jo salidzinot ar Ukrainu un pasu Krieviju ,tad nu gan mes varetu STAGNET VEL DESMITIEM GADU .Pareizak butu rakstIt "SLIMA TAUTAS DALA ",jo pedejas velesanas Latvija dzivojosie krievijas pilsoni virs 90% nobalsoja par PUTINU.........Vini grib civilizeti dzivot ,bet ,ka to panakt ,PRATS VINIEM pa isu ,ka jau krieviem ,ieskaitot ari vinu inteligenci.
njirga
n
Jaa, bolseviku lelliit, un Biskekas centrs tavu situaaciju atrisinaas, iedodot bezmaksas humaano paliidziibu visam muuzham.
  • 1
  • 0
Lellei
L
Taisies mirt? Dzīvs latvietis ir ar galvu uz pleciem un nebalsos par Taviem murgiem!
  • 6
  • 2
Lelle
L
Un kā ir mūsu pašu valdošajiem kretīniņiem ar to prātiņu un inteliģenci, ja var mērdēt badā un atļauties iznīcināt savu tautu, ? Nākamajās vēlēšanās, ticiet man, liela daļa latviešu nobalsos par SC, īpaši laukos, jo vairs neredz citu izeju no katastrofālās situācijas. Un nav ko pārmest latgaliešiem, ka viņi jau tā arī dara.
  • 6
  • 6
!
!
Jāpiekrīt.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas