Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Tikai 16% iedzīvotāju 4.maiju uzskata par nozīmīgu dienu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kate
K
redz pie ka noved Latvijas vestures nemacisana skolas un, iespejams, ari pasaules vestures neizpratne. Ja kads var paskaidrot, ka bez 4.maija butu tikusi pie 21.augusta, lai sper valja savu teoriju. Tiesa, jebkuras krustceles ir jaizvelas viens cels un tad jatiek gala ar to, kas nak preti....
arvis
a
Diena, jūs traki vai, tādas lietas publicēt, puse no VL sirdstrieku dabūs!
Ja
J
es zinu ! tā ir KOKNEŠAS dzimšanas diena!
jumors
j
Tā interesanti- ko citu tie AP cilvēki tajā dienā būtu darījuši? Gorbačova "glasnostj" jau bija parādījusi, ka milža māla kājas tūlīt sagrūs. Kaimiņi arī parādīja piemēru. Tajā dienā es strādāju un tikai vakarā uzzināju, ka redz, daži Saeimas nama piekājē esot pat raudājuši. Nesapratu, par ko. Jo skaidrs bija , ka uz sitienu nesāksies leiputrija un laimē diešana, ko arī vēlāk piedzīvojām. Augusta pučs, rūpniecības izvazāšana un pārdošana, kapu apgānīšana,repšiki un citi prieki!
FG
F
Jebkurā gadījumā šī ir nozīmīga diena. Kaut gan 21.augustu uzskatu par svarīgāku.
Politpesimists
P
5.maija rītā TV intervijā Āboltiņa apšaubīja šo aptaujas rezultātu. Ja viņa būtu gudrāka, tad vismaz paklusētu. Labāk gan būtu padomājusi, kāpēc 16% mūsu cilvēku atzīst šo dienu tikai par brīvdienu. Ja viņai tas nav skaidrs, tad vajag paklausies tautas vērtējumu par stāvokli Latvijā.
uzņēmējs
u
Padumjās Latvijas jebšu Muļķu zemes dzimumdiena. Toties resnajiem varas kropļiem izrīšanās un izdzeršanās uz noslauktās tautas rēķina...Ak, prieks, kur tu rodies!
viks
v
4maija deklarācija bija pārejas posms uz neatkarības atjaunošanu. Tie daudzie blogotāji šo dienu arī nevar atcerēties jo nebija vēl piedzimuši. Bet pie tā ka mūsu valsts ir izzagta esam vainīgi arī paši mēs- kurš tad vēlēja šos izzadzējus un pielaida viņus pie siles ? Nedrīkstam dzīvot pēc principa šodien un uzreiz. Pirmās brīvvalsts laikā līdumnieki smagi strādāja un par nopelnīto naudiņu pirka zirgu un graudus nākamai sējai, šodie steidz nopirkt autiņu un uzbūvēt par neatmaksājamu kredītu lepnu māju ar visu iekārtu. Vai jūtiet atšķirību?
Anna Līze
A
Man Šie ir nozīmīgi svētki, es atceros satraukumu un apdraudējumo toreiz, jo varēja taču arī nenobalsot par to pārejas periodu. Prieka asaras un lepnumu - to nevar aizmirst. Vērtīga bija katra balss, un uzticība politiķiem bija liela. Tas bija skaists laiks tautas vēsturē, domāju, ka šī diena ir jāgodā. Sveiciens svētkos! Daudzām lielākām nācijām pasaulē nav savas valsts. Mums tā ir, un, ja mēs paši neleposimies un neturēsim taisnu muguru, neviens mūs necienīs.
Z
Z
Ārkārtīgi maz jau ir tā, ko latvieši atzīst. Neviltota atzinība alum, tad stiprajam alkoholam un visbeidzot vīnam. Vēl atzīst par labu esam kārtīgu ēšanu, un obligāts pasākums latvju vidū ir valdības lamāšana. Prasīt latvjiem, kas ir 4. maijs, ir tīrā muļķība, varbūt apzināta provokācija.
midu
m
Nozīmīgs ir 18. novembris, ja negribam (kā Krievija uzskata) šo valsti skaitīt par 1990. gadā jaundibinātu, tādējādi noliedzot okupācijas gadu desmitus. Kā atceres diena svarīgs būtu 1991. gada 21. augusts, kad visa tā okupantu varza reāli tika nolikta "pie vietas", bet 1990. gada 4. maiju glorificē tikai LPSR Augstākās Padomes toreizējie deputāti, svinot paši savu balsojumu.
realitate
r
Nu ko, Latvijas zagligie, meligie, alkatigie, korumpetie pilitiki, Saeimas deputati, prezidenti, ministri, ieredni, kuri 20. gadu laika to vieni ir darijusi ka izlaup[ijusi Latvijas valsti, apzagusi Latvijas iedzivotajus, nabadziba un posta ir iegrudusi latviesu tautu var visa spozuma redzet savu darbu auglus. Ziema pie barikazu ukunskuriem atnaca tikai kadi paris desmit cilveku, jo valst parvalde ir pilniba sevi degradejusi, pret vinu tautai nav cienas...Aboltina pati to putru negibeja strpt pie ugunskura, cietim to piesolija. Pirma neatkariga Latvija ari pastaveja tikai 20. gadus. bet tur taja, Latvija notik attistiba, cilveki bija pilni ceribu, stradaja un darbojas un Latviuajs valsts un latviesu tauta gaja kupluma, bagatiba, gaisa nakotne, bet pec siem 20. gadiem viss ir pretieji, valst iz izlaupita, tautsaimnieciba ir iznicinat, milijonari , kuru is szazgusie no valsts un apzagusi stradniekus, ir simtiem, bet nabadziba un posts, bezceriba valda par latviju visapkart, Ulmanis un Freiberga dzivo dargos valsts dzivoklos, sagrabusies sev lielas pensijas, privlegijas, bet tauta dzivo bada, pusbada, berni desmiteim tukstosi neapmekle skolas, simtiem tukstosu ir pametusi Latviajs valsti..... But labi, ja Latviajs iedzivotaji ka protesu neviens nepiedalitos 4. maja pasakumos, lai sie valsts izlaupitaji, tautas iznicinataji prezidenti, ministri, deputati, iredni pasi tusejas un priecakas par to ka viniem 20 gadu laika ir izdevies iznicinat Latvijas tautu, tautsaimniecibu, valsts attstibu...
es
e
neticu šai statistikai, bullshits
bimbam
b
Ja nopietni, man šajā ziņā nozīmīgs ir 18. novembris un punkts.
bimbam
b
Dīvaini gan, var taču līdz bezsamaņai apļurbāties, jeb, kā pie mums Latvijā saka, atpūsties! Pie tam šoreiz vēl arī 3. nedēļu pēc kārtas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas