Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Titavs: Urbanovičs ir pagājušais gadsimts

Partijas Jaunais laiks (JL) biedru Danu Titavu biedē nākotnes izredzes, ka Saskaņas centra līderis Jānis Urbanovičs varētu kļūt par premjeru. Lai arī J.Urbanovičs ir «profesionālāks par daudziem kolēģiem», D.Titavs viņu uzskata par domāšanā vecu. «Viņš dzīvo 90.gados un modernu ekonomiku un valsts pārvaldi varētu nesaprast. Nevis tāpēc, ka Urbanovičs negribētu vai būtu nezin kāds valsts naidnieks, bet vienkārši – tas ir pagājušais gadsimts,» intervijā Latvijas Avīzei šodien saka D.Titavs.

D.Titavs intervijā arī runā, ka sabiedrībā kopumā konfrontācija ir jābeidz. «Sabiedrībā pretstāvēšana nav tik jūtama,» uzskata JL biedrs. Taču «ļoti nepopulāri un labējai partijai pat bīstami pietuvoties krievu vēlētājiem. Kaut vai tādā veidā, ka nodrukāt avīzi krievu valodā un sākt ar viņiem sarunāties».

Arī meklēt kontaktus ar krievisko partiju politiķiem esot nepopulāri, jo tā labējiem politiķiem «var nākties zaudēt daudz balsu no latviešu elektorāta pienesuma. Bet tas ir politiķa kapitāls – balsis. Cita kapitāla viņam nav», spriež D.Titavs.

Popularizējot jaunā politiskā spēka Vienotība veidošanos, D.Titavs norāda, ka sabiedrība joprojām domā klišejās, bet cilvēki mainās, tāpat viņu domas un priekšstati. «Ja runājam par krievvalodīgajiem, tad viņi ir 30 – 40 procenti Latvijas iedzīvotāju. Tur iekšā ir daudz intelekta un citu labu potenciālu. Nav prātīgi, ka no tā atsakāmies vai atgrūžam,» prāto D.Titavs, tieši gan intervijā nepasakot, ka jaunveidojamā triju partiju apvienība tēmē uz šo elektorātu.

Par Vienotību, kurā solījušas apvienoties trīs partijas – Jaunais laiks, Pilsoniskā savienība un Sabiedrība citai politikai – viņš teic, ka tās ideja iet uz priekšu, attīstās. «Domāju, ka tā spēs vienot ne tikai partiju apvienību, bet arī politiķus, sabiedrību. Jā, sašķēlusies pati sabiedrība, un tas izraisījis dalīšanos sīkpartijās,» saka D.Titavs. Viņš ir pārliecināts, ka vienošanās doma sabiedrībai ir absolūti nepieciešama. Viņaprāt, vēl lielāks uzsvars jāliek, lai dažādos veidos rosītos paši cilvēki – gan saimnieciski gan sabiedriski. «Lai cilvēki stātos sabiedriskajās organizācijās, partijās, kuras spēj dot idejas sabiedrībai un arī realizēt tās.»

D.Titavs, vaicāts par politisko atbildību Latvijā, uzskata, ka tā pastāv: «Vesela virkne cilvēku nebūt nav laimīgi par politiskās karjeras beigām – Birkavs, Čevers, Zīgerists, Gailis, Ūdre un daudzi citi. Viņu vairs nav politikā, jo – kaut kad izdarījuši lielas kļūdas. Tā ir politiskā atbildība. Pievienojiet sarakstam vēl Kalvīti! Viņš bija «augstākā kaluma raudzes» politiķis un ilgus gadus premjers.»

D.Titavs, šķiet, arī neatbalsta saukšanu pēc jaunām sejām politikā: «Ļoti populārs uzskats: dodiet jaunus spēkus! Pirms astoņiem gadiem 26 cilvēkus ievēlēja Saeimā kā pilnīgi svaigus spēkus. Publikā bija pazīstams tikai Repše, bet Āboltiņa, Dombrovskis, Kariņš un citi nāca kā baltas lapas. Kas noticis pa šiem gadiem? Viņi ir novecojuši un atkal vajag jaunu spēku iesaukumu?»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas