Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

TP iebildīs pret Repšes rosināto Jakāna atlaišanu; Jakāns lēmumu uzskata par nelikumīgu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vai nav deja-vu
v
ak tad šitā, ;;;;;;;;;;Tātad mūsu valsti ir nomenklatūras darbinieki,kuri tiek pārbiditi no viena krēsla uz citu krēslu,bet izbidit ārā nav atlauts. To jau mēs pieredzējām Padomijā.
Andrievs
A
Tāpēc, ka visādi jakāni un vaškeviči atlaiž nodokļu parādus un piesedz kontrabandu, Repšem ir jāčakarē pensionāri un jāapliek ar ienākuma nodokli iztikas minimums.
Egis Kuprijanovs
E
Dz.Jakāna teiktais pēdējās trīs rindkopās vēlreiz apstiprina to ka politisko partiju pārstāvjiem uz laiku kad viņi ir iesaistīti Ministru Kabinetā – valdībā ir jānoliek savu partiju mandāti atvilktnēs .Kas tas MK , tur jau notiek gandrīz vai rodeo cienīgi notikumi . Kā gaiļu cīņās .
'
&
Bet vai pasu Repsi nevajadzetu atlaist? Par tautas novesanu lidz bankrotam?
nu nu
n
paturpini, paturpini! es vareetu pielikt par mauciibu kaadaa no Lidostas tuvumaa esoshajaam viesniicaam, no taas pashas gadsimtu mijas, ar Kruuminj jaani, Vincentu no govju uzraudziibas kantora un veco labo kodeeju Sonciku, kur viens personaazhs, mazais adjutants Dzincha, par visu maksaaja (istabas, shmiga, ielenes ( ne taas leetaakaas))
I.B.
I
TP novāca LC sponsoru Sončiku un tagad jau negribēs riskēt AR BEIGU SĀKUMU.
svīre
s
Cilvēks tik izmisīgi turas pie sava amata... Pats nobijies. Kāpēc ? Bailes ,ka sagrūst kāda labi fukcionējoša shēma, kurā iesaistīti tik daudzi ? Ne jau par valsti...
Analītiķis
A
Lasot rubriku Uzziņai, iemeslu atlaist ir pārpārēm. Jebkurš privātais atlaistu savu priekšstrādnieku pēc šitādiem jociņiem.
migla
m
Ir nu gan likumi mūsu valstī,izskatās,ka sasmucējušos oranžo ierēdni no iestādes var dabūt ārā tikkai iznesot ar kājām pa priekšu,bet kad taukmūļiem vajadzēja atkratīties no Loskutova,tas notika zibenīgi.
tobiš
t
lūgšu Dievu , lai taisnība beidzot uzvarētu, un zagļu partijas ielikteņus pa vienam****......
k
k
VID darbs jāvērtē kopumā nevis pēc ministra rīkojumiem ielikt vienu vai otru cilvēku amatā. Jo par VID darbu lielā mērā atbild ģenerāldirektors un VID darba rādītāji nav bijuši slikti. Tas ka nodokļi iekasēsies mazāk, tas ir likumsakarīgs Dombrovska un Repšes bezdarbības rezultāts tautsaimniecības atveseļošanai. Tagad Jaunais laiks intensīvi tirgosies ar ZZS
.
.
tauta 12.01.2010 21:05 . atceramies 2001. Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Ludzas nodaļas vadītājs Vjačeslavs Liscovs noslepkavots pēc atklāto shēmu nodošanas Rīgas VID. UN NEKĀDAS VID reorganizācijas, nekādu pēdu, nekā. Toreiz tauta un valsts vnk ļāva nošaut godīgu cilvēku. Nu pienācis laiks atšaut negodīgos neliešus.
spunde
s
to būs grūti izdarīt, jo oranžie kā tāds vēzis , savijis taustekļus pa visu valsts ķermeni un metastāzēs paraus līdzi visu, ar ko tam ir bijis saskare.
vā-ve-re
v
kurmītim lai laba veselība, manam draudziņam laba laba veselība, manamraudziņam laba veselība, manam eaudziņam laba veselība, manam esudziņam laba veselība, manam dpadziņam laba veselība, manam esatziņam laba veselība, manam draudiņam laba veselība, manam draudzņam laba veselība, manam draudziam laba veselība, manam draudziņm laba veselība, manam draudzinā manam draudzinābi laba veselība, manam draudzināai laba veselība, manam draudziņami laba veselība, manam draudzināma laba veselība, manam draudziņamai laba veselība, manam draudzināoai laba veselība, manam draudzinām laba veselība, manam draudzināoai laba veselība, manam draudzinām laba veselība, manam draudzināmk laba veselība, manam draudzināmkālaba veselība, manam draudzināmlai veselība, manam draudzinā lai laba veselība, manam draudziņm lai laba veselība, manam draudziim lai laba veselība, manam draudztim lai laba veselība, manam draudītim lai laba veselība, manam esat
vā-ve-re
v
vairāk par visu jācer, ka Repše šoreiz ir kārtīgi painteresējies pie juristiem, lai nesanāk kā Kariņam ar Lembi.... i s kā Ksanākariņam ar Lembi.... i paanāk kā Kariņam ar Lembi.... i šaināk kā Kariņam ar Lembi.... i saimāk kā Kariņam ar Lembi.... i saintk kā Kariņam ar Lembi.... i sainte kā Kariņam ar Lembi.... i painterkā Kariņam ar Lembi.... i paintereā Kariņam ar Lembi.... i painteres Kariņam ar Lembi.... i painteresēKariņam ar Lembi.... i painteresējariņam ar Lembi.... i painteresējiriņam ar Lembi.... i painteresējieiņam ar Lembi.... i painteresējiesi mešanagi painteresējies pie juristiem, lai mēramīgi painteresējies pie juristiem, lai mērātīgi painteresējies pie juristiem, lai mēsrtīgi painteresējies pie juristiem, lai ofārtīgi painteresējies pie juristiem, lai m par visu jācer, ka Repše šoreiz ir kārtīgk par visu jācer, ka Repše šoreiz ir kartiāk par visu jācer, ka Repše šoreiz ir lapurāk par visu jācer, ka Repše šoreiz ir kasirāk par visu jācer, ka Repše šoreiz ir kaairāk par visu jācer, ka Repše šoreiz ir j

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

SKATIES VĒL

VIDEO: Repše: Jakāna rīcība kaitē civildienestam un valsts interesēm

UZZIŅAI

Finanšu ministrija par Dzintara Jakāna pārkāpumiem:

"Dienesta reorganizācijas laikā ministrs vairāku mēnešu garumā vairākkārt pieņēma VID un Dz.Jakānam adresētus rīkojumus, ar kuriem ministrs izmantoja tam Valsts pārvaldes iekārtas likumā paredzētās pilnvaru pārņemšanas tiesības saistībā ar VID reorganizācijas ieviešanas gaitu. Ministrs Dz.Jakānam bija uzlicis pienākumu ar ministru saskaņot ne tikai jaunizveidoto VID struktūru, bet arī pretendentu atlases kritērijus un konkrēti atlasītos pretendentus uz jaunizveidoto struktūrvienību vadītāju amatiem. Lai gan  Dz.Jakāns labi apzinājās ministra rīkojumu saturu un no tiem izrietošos pienākumus, kā arī tos sistemātiski vairāku mēnešu garumā (no 3.jūlija līdz 14.oktobrim) pildīja, tomēr 2009.gada 15. un 19.oktobrī, ignorējot ministra rīkojumus, VID jaunizveidoto struktūrvienību vadošajos amatos prettiesiski, slēpjot to no ministra, iecēla 15 VID ierēdņus, kuru atbilstība pat netika izvērtēta pēc ministra noteiktajiem kvalifikācijas pārbaudes kritērijiem.

Līdz ar to Dz.Jakāns ar savu apzināti veikto rīcību nav ievērojis ne tikai ministra izdotos rīkojumus, bet, izmantojot savu dienesta stāvokli, arī aktīvi ir veicis darbības prettiesisko mērķu sasniegšanai. Pat pēc tam, kad ministrs uzlika par pienākumu nekavējoties atcelt rīkojumus par 15 ierēdņu prettiesisku iecelšanu amatā, viņš atteicās tos izpildīt.

Tādējādi šīs divas prettiesiskās Dz.Jakāna darbības, sākotnēji prettiesiski ieceļot amatos ierēdņus un pēc tam pat pēc konkrēta ministra rīkojuma saņemšanas nenovēršot savas rīcības prettiesiskās sekas, liecina par Dz.Jakāna nespēju pakļauties valsts pārvaldē esošajiem principiem un kontroles kārtībai, kā arī par viņa vēlmi pat ar prettiesiskiem līdzekļiem un metodēm likt šķēršļus tiesiskuma nodrošināšanai VID darbībā.

Disciplinārlietā ir konstatēti vēl divi gadījumi, kad Dz.Jakāns ir gan apzināti novilcinājis, gan vispār nav izpildījis ministra uzdotus konkrētus uzdevumus. Tā viņš ignorēja ministra 2009.gada 14.oktobrī doto uzdevumu nekavējoties izsludināt pretendentu konkursu uz diviem VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem, un pat pēc atkārtotiem ministra atgādinājumiem šis uzdevums tā arī netika izpildīts. Līdz ar to konkursus uz VID ģenerāldirektora vietnieku amatiem VID izsludināja tikai tad, kad ministrs jau bija ierosinājis disciplinārlietu pret Dz.Jakānu un kad ģenerāldirektora pienākumus sāka pildīt Nelija Jezdakova.
Līdzīgs pārkāpums Dz.Jakāna darbībā tika konstatēts saistībā ar ministra 2009.gada 9.septembra divu rīkojumu izpildi, kad ministrija, atceļot VID lēmumus par prettiesisku divu ierēdņu atbrīvošanu no amatiem, uzlika par pienākumu Dz.Jakānam nekavējoties nodrošināt šo ierēdņu atjaunošanu amatos un par to informēt. Ievērojot, ka šo rīkojumu izpildi 12. un 13.oktobrī Dz.Jakāns nodrošināja tikai pēc tam, kad ministrija bija pieprasījusi informāciju par uzdevuma izpildes gaitu, disciplinārlietā tika vērtēts, kā Dz.Jakāns kā iestādes vadītājs bija organizējis šo rīkojumu izpildi. Tika konstatēts, ka viņš vispār nav organizējis šo uzdevumu izpildi, bet gan vieglprātīgi paļāvies, ka tie tiks izpildīti. Disciplinārlietā ir konstatēts, ka Dz.Jakāns aktīvu kontroli pār ministra doto uzdevumu izpildi sāka tikai pēc tam, kad ministrija pieprasīja no viņa paskaidrojumus par iemesliem, kuri ir traucējuši ilgāk nekā viena mēneša laikā izpildīt vienkārša rakstura darbības.

Minētie pārkāpumi saistībā ar ministra uzdevumu izpildes nenodrošināšanu liecina par Dz.Jakāna neprasmi kvalitatīvi vadīt iestādes administratīvo darbu, kā arī par viņa kā iestādes vadītāja neatbilstību ieņemamā amata kvalifikācijas prasībām.

Papildus tika konstatēts vēl viens būtisks disciplinārpārkāpums Dz.Jakāna darbībā, kad viņš atstādināšanas laikā vairākkārtīgi bez saskaņošanas ar ministru ieradās darba vietā, tādējādi neievērojot ar atstādināšanu saistītos ierobežojums gan pildīt pienākums, gan atrasties darbavietā. Turklāt Dz.Jakāns to turpināja prettiesiski darīt arī pēc tam, kad pret viņu jau bija ierosināta disciplinārlieta par šādu rīcību. Līdz ar to šādā situācijā, kad ierēdnis vairākkārtīgi apzināti ir atradies darbavietā, zinot, ka tas ir prettiesiski, ir pamats uzskatīt, ka šādas rīcības rezultātā ierēdņa nolūks ir bijis prettiesiski pildīt dienesta pienākumus vai arī likt šķēršļus objektīvai un savlaicīgai disciplinārlietas izmeklēšanai.

Visu konstatēto pārkāpumu rezultātā Dz.Jakāna prettiesiskajā rīcībā ir konstatējams disciplinārpārkāpums – ministra rīkojumu nepildīšana un apzināti prettiesiska rīcība pretēji ministra rīkojumu mērķim, lai kaitētu valsts pārvaldei, tādējādi pārkāpjot gan ministra pārņemtās pilnvaras, gan ministra tiesības dot saistošus uzdevumus, gan Valsts civildienesta likumu."

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas