Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

TP nepiekāpība kavē sākt diskusiju par mājokļa nodokli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
miranda
m
Tautas partija nepiekrīt? Vai tad viņi nav mūsu partija. Nodoklis par kvadrātmetriem uz cilvēku. minimums katram 50 m2 apdzivojama platiba, kas netiek aplikta. te gan miliši neskaitīt iekšā lodžijas, terases un balkonus. Pagrabs arī zemprivatmājas var but dzivojams. Bet sķūnītis pie jūras var būt labu labais dzīvošanai.
Jukums
J
Iespējams, ka esmu pārāk naivs šai šļurai, kas te ir, bet varu tikai atgādināt, kas nesen notika ar Rugātes (kundzi). Tik un tā viss virzās uz ārkārtas vēlēšanām, jo, diez vai, izdosies pastiprināt budžetu.
hm
h
kāpēc šo repliku, ka TP aizstāv Karginu, neļauj novērtēt ar 5 *?
beta
b
Risinājums ir vienkāršs - realizēt valsts un cilvēku interesēm atbilstošu sociāli - ekonomisko politiku, nerēķinoties ar TP interesēm, jo tās galēji nesakrīt ar pirmajām. Tad TP pati aizvāksies no valdības, --------------- Ak, santa simplicita! Esi kaut ko dzirdējis par demokratiju un tās pamatprincipiem? Esi kaut ko dzirdejis, ka MK, lai pieņemtu noteikumus, kas ļautu "realizēt valsts un cilvēku interesēm atbilstošu sociāli - ekonomisko politiku" vajadzīgs visu ministru balsojums, tai skaitā TP? Lai likums stātos spēkā, vajadzīgs Saeimas balsojums trīs lasījumos ar balsu vairākumu? TP Saeima ir 21 balss.... Tatad Tavs ieteikums, lai tiktu vaļā no TP, vajag pieņemt lemumus, kuri nepatiks TP, bet kuri tai pašai jaapstiprina, lai statos spēkā??? Nu kā pieaudzis cilvēks var tik naivi spriest????
azis
a
Besī ārā tā TP....
Jukums
J
No šīm diskusijām ir redzams, ka grūti atrast tādu nekustamā īpašuma nodokļa variantu, kas daudzmaz pasargātu visas iespējamās cilvēku kategorijas ar zemākiem ienākumiem. Tāpēc, acīmredzams, ir tas, ka izmaiņām jābūt kompleksām - vairāki nodokļi (nodokļi strādājošo algām, nekustamā īpašuma nodoklis, kapitāla pieauguma nodoklis u.c. Uz visiem jāatiecina progresīvās nodokļu sistēmas princips. Varbūt ir vērts atgriesties pie Zīles piedāvājuma? Protams, to vajadzētu labot un papildināt, bet vismaz būtu izejas punkts.
Jukums
J
Risinājums ir vienkāršs - realizēt valsts un cilvēku interesēm atbilstošu sociāli - ekonomisko politiku, nerēķinoties ar TP interesēm, jo tās galēji nesakrīt ar pirmajām. Tad TP pati aizvāksies no valdības, bet ārkārtas vēlēšanās viņiem nav nekādu izredžu. Tikai jautājums jau ir arī par pašu JL - ciktāl viņu intereses sakrīt vai ar cilvēku interesēm?
beta
b
Tev taisnība. Neierēķinaju, ka tie ir %...:))))
un
u
Krīzes apstākļos nodokli 0,3 % nebūtu lietderīgi ieviest. Varbūt, vienīgi grezniem dzīvokļiem ar vērtību virs 200 000 Ls.
un
u
Ja pieņemtu TP labojumus, tad maksātu vienādi par villu un vecu lauku māju, kā tu saki. Bet JL piedāvā par lauku māju nodokli 4 Ls gadā, bet par villu, atkarībā no greznības no 400 līdz 4000 Ls gadā.
un
u
Tā arī piedāvā TP - maksāt no platības.
un
u
Par 100 000 Ls vērtu kotedžu nodoklis 200 Ls gadā.
un
u
0,2% no 100 000 Ls = 0,002 x 100 000 Ls = 200 Ls.
un
u
Nodoklis 0,2% mājai ar kadastrālo vērtību 500 Ls būs 1 Ls gadā. Ar kadastrālo vērtību 2000 Ls - 4 Ls gadā. Ar kadastrālo vērtību 20 000 Ls - nodoklis 40 Ls gadā. 1930-os gados celtas, vecas lielas mājas vērtība ir ap 2000 Ls. Ja vērtība 200 000 Ls - nodoklis 400 Ls gadā (0,2%). Jā, varētu noteikt likmi 0,3 % mājām ar vērtību virs 200 000 Ls. No 2 000 000 Ls (bagāta villa) - nodoklis 4 000 Ls gadā. Ja nodoklis 0,3% - nodoklis 6 000 Ls gadā. Par ko te šķēpus lauzt, Tautas partija? Lielas summas? Tautas partija, labāk patīk ūdeni jaukt? Protams, daudzbērnu ģimenēm un maznodrošinātiem vajag atlaides. To noteiks pašvaldības.
beta
b
Atvainojos kļūda! 100 000 x 0,2 = 20 000 latu

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas