Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Turlais varētu kādas komitejas vadību uzticēt opozīcijai

Kāda no Rīgas domes komitejām, iespējams, varētu tikt nodota opozīcijas rokās, piektdien pēc koalīcijas politiķu sarunas pieļāva Rīgas mērs Dainis Turlais (GKR). "Neizslēdzu iespēju, ka, piemēram, Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteju varētu nodot kādam no opozīcijas. Taču konkrēti nekas tāds pārrunāts vēl nav, esmu gatavs sarunām," viņš teica. Minēto komiteju līdz šim vadījis pats Turlais.

Mērs sacīja, ka neatkāpjas no iepriekš paustās nostājas, ka ir gatavs sadarboties ar visu frakciju pārstāvjiem, lai pieņemtu uz attīstību un iedzīvotāju dzīves uzlabošanu vērstus lēmumus. Mērs esot gatavs tikties arī ar opozīcijas frakciju pārstāvjiem, lai pārrunātu turpmāko darbu.

Vienlaikus viņš pauda, ka ir gatavs pieņemt arī nepopulārus lēmumus attiecībā uz kapitālsabiedrībām, kurās konstatēti likumpārkāpumi.

Kā vēstīts, Turlais ceturtdien tika ievēlēts par Rīgas domes mēru. Neviens cits kandidāts mēra krēslam virzīts netika, bet Turlo bija izvirzījis aizejošais Rīgas mērs Nils Ušakovs (Saskaņa).

"Par" Turlā kandidatūru balsoja 32 valdošās koalīcijas deputāti, bet 23 klātesošie opozīcijas deputāti izvēlējās balsojumā nepiedalīties.

Kopumā Turlā iztaujāšana ilga sešas stundas, bet kopā ar pārtraukumiem un debašu sadaļu par mēra ievēlēšanu tika diskutēts vairāk nekā deviņas stundas. Debašu sadaļā opozicionāri pauda viedokli, ka mēra nomaiņa situāciju pašvaldībā neuzlabos. Viņi ir pārliecināti, ka esot sācies koalīcijas noriets.

Top komentāri

Rūdis Hāgengneiss
R
Kāda negaidīta un neticama sakritība. Faktiski vienlaicīgi ar Ušakova un Amerika ievēlēšanu EP ir beidzies klasiskais cēku mēris Latvijā.
:)
:
Centieni kaut daļēji saglabāt varu un mēslu satīrīšanu uzticēt opozīcijai. Domāju opozīcijai izdevīgāk būtu rīkot jaunas vēlēšanas.
divi
d
lielākie kretīni- kremļa aģenti
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas