Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Turpina palielināties eiroskeptiķu skaits

Martā veiktajā sabiedriskās domas aptaujā par iedzīvotāju uzskatiem par Latvijas dalību Eiropas Savienībā iegūtie dati liecina, ka turpina samazināties to iedzīvotāju skaits, kas pozitīvi vērtē Latvijas dalību ES, bet pieaug negatīvu attieksmi paudošo skaits. Tomēr SKDS veiktajā aptaujā visvairāk aptaujas dalībnieki izvēlējušies viedokli, ka dalība ES nav ne laba, ne slikta.

Pozitīvi Latvijas dalību ES vērtē 20% aptaujāto (2008.gada decembrī - 22,4%). Negatīvu attieksmi pauduši 28,8% (2008.gada decembrī - 27,8%). Atbildi "ne laba, ne slikta lieta" izvēlējušies 45,9% aptaujas dalībnieku (2008.gada decembrī - 45%).

Latvijas dalību ES par "labu lietu" biežāk nekā caurmērā atzinuši iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 24 gadiem, respondenti ar augstāko izglītību, LR pilsoņi, aptaujātie ar vidēji augstiem vai augstiem ienākumiem, Rīgā aptaujātie.

Latvijas dalību ES kā "sliktu lietu" biežāk vērtējuši respondenti, kuri vecāki par 55 gadiem, citu tautību pārstāvji, aptaujātie ar vidējo izglītību, respondenti ar vidēji zemiem vai vidējiem ienākumiem un nestrādājošie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Latvijas dalību NATO joprojām atbalsta 65%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas