Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +15 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

TV5 neierodas uz sarunām ar NRTP par raidījumu Bez cenzūras

TV5 ceturtdien neieradās Nacionālā radio un televīzijas padomē (NRTP), kurā plānoja izskatīt administratīvo lietu pret žurnālista Andreja Mamikina 18.novembra raidījumu. Kā portālam Diena.lv sacīja kanāla Ziņu dienesta galvenais redaktors Vladislavs Andrejevs: “Telekanāls savu pozīciju ir paudis atklātā vēstulē.” Taču viņš norādīja, ka vēlas sagaidīt padomes argumentāciju.

NRTP pārstāve Dārija Juškevica aģentūrai BNS sacīja, ka lietas izskatīšana pārcelta uz pirmdienu. Tālākajai rīcībai varētu būt vairāki varianti - ja padome uzskatīs, ka raidījumā izplatīta tendencioza attieksme pret Latvijas neatkarību, telekompānijai iespējams naudas sods līdz 1500 latiem. Administratīvo lietu iespējams arī izbeigt, kā arī NRTP priekšsēdētāja vietniece Dace Buceniece aģentūrai BNS iepriekš teica, ka netiek izslēgta arī iespēja lietu sūtīt tālāk uz Drošības policiju, kas parasti izmeklē gadījumus ar nacionālā naida kurināšanu.

“Trīs gadu laikā padome nesaskatīja mūsu raidījumos nekādus pārkāpumus. Mums ir bijuši vēl asāki raidījumi nekā 18.novembra raidījums,” komentēja V.Andrejevs.

18.novembra raidījumā interaktīvajā aptaujā uz jautājumu par Latvijas neatkarības nozīmi tika piedāvāts un skatītāju plaši atbalstīts atbildes variants, ka Latvijas neatkarība ir "liktenīga kļūda".

TV5 atklātā vēstulē pauda, ka NRTP veic spiedienu uz žurnālistiem un to vārda brīvību, kas ir pretrunā Satversmi. Kompānija vērsīsies tiesā, ja NRTP to sodīs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas