Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Ušakovs: Esmu pārliecināts, ka tiks izveidota stabila koalīcija no trim partijām, kas uzvarēja vēlēšanās

"Es teiktu, ka abi piedāvātie modeļi ir nereāli. Pirmo modeli Vienotības valde ir jau noraidījusi. Savukārt, otro modeli nav akceptējusi Nacionālās apvienības valde," tā par Dienas piedāvātajiem diviem valdības koalīcijas modeļiem izteicās Vienotības valdes loceklis Kārlis Šadurskis.

Lai spētu pārvarēt valdības veidošanas procesa sastrēguma punktu, Diena piektdien publicēja divus valdības modeļus. Tajos ņemts vērā ZRP lēmums strādāt kopā ar SC un Vienotību, kā arī pieļautais kompromiss no Vienotības puses - veidot sava veida saliedētības valdību. Modeļi būvēti, ņemot vērā partiju pārstāvniecību jaunajā Saeimā, iespējamo vēlmi pēc portfeļu skaita, izskanējušās partijas prioritātes, riskus un mēģinot rast politisko balansu.

Pirmajā modelī valdību veidotu Vienotība, ZRP un SC, savukārt otrajā modelī – Vienotība, ZRP, SC un Nacionālā apvienība Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK (VL!–TB/LNNK).

Kā jau to norādīja K. Šadurskis, otrais modelis, visticamāk, ir nereāls, jo to noraidījusi VL!-TB/LNNK valde. To apstiprināja arī Nacionālās apvienības pārstāvja Eināra Cilinska teiktais, ka partijai ir sarkanās līnijas attiecībā pret SC. "Cik man zināms, mūsu attieksmē pret SC nekas nav mainījies un nedomāju, ka arī mainīsies," portālam Diena.lv sacīja E. Cilinskis.

Savukārt viens no SC līderiem Nils Ušakovs pauda cerību, ka tiks izveidota stabila, rīcībspējīga koalīcija no trim partijām, kas uzvarēja šajās vēlēšanās – SC, ZRP un Vienotības.

"Es esmu pilnīgi pārliecināts, ka [..] tieši šī koalīcija varēs gan izvest valsti no krīzes, gan saliedēt sabiedrību. Šo pārliecību stirpina arī ZRP valstiskā pieeja šo sarunu laikā," pauda N. Ušakovs.

Līdzīgi izteicās arī Andrejs Klementjevs (SC), kurš norādīja, ka apvienība gatava strādāt gan ar Vienotību, gan ZRP, tomēr grūtāk būtu ar VL!-TB/LNNK. "Nevar piespiest Nacionālo apvienību parakstīties zem mūsu programmas," sacīja A. Klementjevs.

Tāpat A. Klementjevs norādīja, ka joprojām netiek runāts par ministru portfeļu sadalījumu, tomēr viņš atzina, ka SC būtu gatava uzņemties atbildību par jebkuru nozari. Arī K. Šadurskis uzskata, ka runas par ministru portfeļu sadalījumu ir priekšlaicīgas. "Sazīmēt var visu ko, bet, ja nav koalīcijas, tad pārējais viss ir prāta spēles," sacīja K. Šadurskis.

ZRP nevēlējās sniegt komentāru par šādiem koalīcijas variantiem ārpus jau notiekošajām partiju sarunām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas