Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ušakovs vairs nevēlas sniegt komentārus par rupjībām domes sēdē

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) vairs nesniegs komentārus par 17.decembra domes sēdē izteiktajām rupjībām. Kā šodien žurnālistiem īpaši sasauktajā preses brīfingā norādīja Rīgas mērs, savu viedokli viņš jau esot paudis iepriekš izsūtītajā paziņojumā presei un tagad šī jautājuma apspriešana esot slēgta, par N.Ušakova teikto vēsta LETA.

Runājot par opozīcijas rosināto demisiju, Rīgas mērs apgalvoja, ka tas esot mēģinājums novērst uzmanību no nelikumībām, kas notiek valdībā saistībā ar pensijām, un klajš mēģinājums atriebties Saskaņas centram, kas vērsies tiesā, aizstāvot pensionārus. N.Ušakovs uzskata, ja valdība nekomunicēs ar pensionāriem, viņi "var uzzināt jaunas vārdu kombinācijas".

Rīgas mērs informēja, ka par ārkārtas sēdes sasaukšanu spriedīs tad, kad opozīcija iesniegs nepieciešamo parakstu skaitu.

Jau ziņots, ka Pilsoniskās savienības (PS) un Jaunā laika (JL) Rīgas domes (RD) deputāti šodien plāno iesniegt Rīgas mēra demisijas pieprasījumu. Iemesli tam ir vairāki, tostarp lamu vārdu lietošana sarunā ar vicemēru Aināru Šleseru domes sēdē. Sarunas bija dzirdamas arī citiem.

"Satraucošs ir  domes vadības katastrofāli zemais kultūras līmenis. Laikā, kad sabiedrības uzticība politiķiem ir bīstami zema, Rīgas mēra rīcība 17.decembra domes sēdē degradējusi jau pārlieku zemo politiskās kultūras līmenī valstī. Uzskatām, ka šajā situācijā asi jāreaģē ne vien sabiedrībai, bet arī politiskajai videi - mēs nedrīkstam izlikties to nemanām. Tas, kā amatpersona izsakās, skaidri demonstrē to, kā viņš domā, un ne jau šādu vadību pelnījuši rīdzinieki," norāda partiju pārstāvji. 

Ušakova demisija pieprasīja arī nedemokrātiskā vadības stila dēļ, privātu biznesa interešu lobēšanas dēļ, kā arī nesaimnieciskuma un naudas izšķērdēšanas dēļ, piemēram, tas izpaudies projektā Live Riga.

Par lietotajiem lamu vārdiem domes sēdes laikā N.Ušakovs ir atvainojies vēstulē un arī intervijas laikā telekompānijai LNT.

(papildināta ar pirmajām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas