Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Uz milzu gultas varēs parakstīties; dalīs arī miega brilles

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) šodien atklāja, kādus pasākumus rīkos Jāņos – šogad Līgo svētki iekrīt trešdienā, tādēļ daudziem brīvdienas būs piecu dienu garumā. Šogad galvenais akcents ir šogad likts uz nākamo dienu.Kampaņas laikā ikviens ar parakstu varēs nostiprināt apņemšanos nebraukt reibumā, kā arī neļaut to darīt citiem.

Solījums un paraksti atrodas uz vides objekta – gultas, kas izvietota Rīgā, Baumaņa skvērā. Pirmie solījumu jau parakstījuši aktieris Lauris Dzelzītis un radio DJ Egons Reiters, kuri ir šī gada kampaņas vēstneši. Savukārt „Statoil” degvielas uzpildes stacijās pirmssvētku dienās tiks dalīts kampaņas suvenīrs – miega brilles, tādējādi stiprinot kampaņas ideju – izguli reibumu.Satiksmes drošības kampaņa „Izguli reibumu!” tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem. Kampaņu atbalsta AAS „ERGO Latvija”, uzziņu dienests „1188” un SIA „Latvija Statoil”.Daudzi domā, ka nākamajā dienā vēl var ieraut, bišķi pagulēt un brauktŠogad Jāņu brīvdienās Ceļu policija sola savdabīgus reidus uz ceļiem, piektdienas rītā LNT stāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas vadītājs Andris Lukstiņš.

“Daudzi joprojām domā, ka nākamajā dienā vēl var ieraut, bišķi pagulēt un braukt. Pat, ja nav pārsniegtas promiles, autovadītāji vienalga ir noguruši, vienaldzīgi – braukt nevar. Braukt var ne ātrāk par 24 stundām pēc dzeršanas,” viņš uzsvēra.

Situācija ar dzērājšoferiem Latvijā joprojām esot kritiska. 2000.gada laikā dzērājšoferu vainas dēļ uz ceļiem bojā gājuši 200 cilvēku, pērn - 36 cilvēki. Kritums esot liels, bet joprojām katrs 12 negadījums notiek dzērušā šofera dēļ, katrs septītais bojāgājušais ir reģistrēts avārijā, kur autošoferis ir bijis reibumā, teica A.Lukstiņš.

“Būs jaunas metodes, bet tas ir noslēpums. Mēs zinām, ka pēc Jāņiem cilvēki bieži ir neapmierināti, jo visu nakti ir mocījušies un dzēruši, un nākamā rītā brauc. Šogad Zivtiņš [Valsts policijas Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds] sola kaut ko jaunu, bet, lai tas paliek noslēpums.”

Viņš atbalsta bargāku sodu noteikšanu, ko vakar pieņēma Saeima. Maksimālais naudas sods par braukšanu reibumā, ko policija varēs piemērot turpmāk būs tūkstoš latu.

“Runāt par ekonomisko situāciju pilnīgi nav jēgas, jo neviens tev neliek dzert. Ja nav naudas, viņam atņemt auto, ko glabā. Kad braukā jauni zēni ar BMW četru litru mototu, labāk, lai tā mašīna nav.”

Šogad aprit desmit gadi kopš tā saucamajiem asiņainajiem Jāņiem, kad pēcsvētku dienā uz ceļiem dzīvību zaudēja 26 cilvēki. Pērn Jāņos uz ceļiem dzīvību nezaudēja neviens. Šogad Jāņu brīvdienas būs piecu dienu garumā.

(papildināts ar pirmajām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas