Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vai cukura nozarei sekos biodegviela?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
:)
:
Jūs mīļie esiet idioti - zemniekiem (gan Latvijā, gan Francijā, gan citur ES) subsīdijas nāk no mammas ES kopīgā katla, jā, jā kur naudiņu met visi, bet kapēc tad tāpati Francija, Vācija u.c. citas "vecās" ES valstīs zemnieki saņem daudz lielākas subsīdijas un pēc tam notirgo to JUMS LOHI? Kapēc, ja tas valstij ir tik neizdevīgi?
Kokteilis
K
Autors nejauši ir sajaucis divas lietas - biodīzeli un etilspirtu!? Pie 95 bezīna tak nešausiet klāt biodīzeli!? Iznāk, ka mūsu spirta ražotāji arī bijuši "bērna autiņos" ?
Sīrups
S
Tas ka mūsējais cukurs bija labāks, piekrītu, bet vai tik ar to cukura lētumu un izdevīgumu nebij līdzīgi kā Ķīnā - uz dabas rēķina? Lielupē pastāvīgi tika indētas zivis. Ja būtu jāražo atbilstoši civilizētām normām, tad ka tik nebūtu bankrots?
trubiņš
t
Ja palsam rakstu "Meklēs iespēju nodrošināt solītās subsīdijas biodegvielas ražotājiem", tad redzam, ka Latvijas biodegvielas audzētāji ir apsolījuši iepirkt tikai Latvijā audzētās biodegvielas izejvielas. Skan jau labi, tomēr ir daži riski: 1) ir iespēja dabūt pa ausīm no ES, jo tādā veidā (veidu jau kaut kā pierādīs) tiek diskriminēti citu ES valstu izejvielu ražotāji. 2) iepriekšējos gados biodegvielas ražotāji izejvielas pirkta pēc principa "vienalga no kurienes, ka tik lētāk". 3) iepriekšējos gados biodegvielas izejvielu audzētāji savu produkciju pārdeva pēc principa "vienalga uz kurieni, ka tik dārgāk". Līdz ar to - ja kādam izdosies nokārtot šīs izejvielu ražotāju un biodegvielas ražotāju attiecības tā, ka visa produkcija apgrozās Latvijā, tad šis cilvēks būs pelnījis Nobela balvu ekonomikā:):):):)
dz
d
tu esi idiots vai provokators? cena veikalos ir tāda pati, bet valstij vairs nevajag maksāt subsīdijas ražotājiem... no kurienes tad tavuprāt nāk tā subsīdiju nauda? tā ir tava nodokļu nauda... saprati? vai arī vēl jorpojām domā, ka to naudu ražotājiem visu laiku maksāja puškins?
Senais
S
Būtu daudz godīgāk , spriedelējot par kaut kādiem notikušiem un iespējamiem pasākumiem, pieminēt visus apstāk'lus. Citādi tiešām rodas iespaids, ka tiek plānotui noziedzīgi pasākumi. Tieši tāpat kā tiek kvalificēta cukura ražošanas pārtraukšana. Žēl, ka par šo valstij nepieciešamo iniciatīvu tik maz var atrast reālu skaidrojumu. Tāpat kā aizdomīgi maz tiek runāts par biodegvielas ražošanas un lietošanas ēnas pusēm. Kaut vai par bēdīgo apstākli, ka šīs degvielas ražošanai jātērē gandrīz tik pat daudz fosilo degvielu, bet zinātniska analīze par dzinēju "patikšanu"lietot biodegvielu, nez kāpēc, netiek runāts gandrīz nemaz.
:)
:
veidi vārdi par to, ka citiem lētāka produkcija, tikai parādi lūdzu, kur veikalos ir tas lētais cukurs? Par cik tad kritusies cukura cena, kopš likvidējuši "dārgo" Latvijas cukura ražošanu? Pastāsti lūdzu, un cipariņus arī :D
Dārznieks
D
Tad tomēr, runa ir par komerbankām vai par valdības attieksmi pret biodegvielas ražošanu ?
Kamis
K
"cukura nozares ..ar lielu pievienoto vērtību, kas valstij deva darbvietas, nodokļu ieņēmumus un atbalstīja vietējos zemniekus un ražotājus" Viss ir jauki, tikai kāpēc man, nodokļu maksātājam, tas ir jāuztur? Kāpēc man nepiemaksā tā pat vien, ka aizeju līdz darbam? Celiet savas rūpnīcas, ražojiet, es esmu par, tikai neprasiet no manis naudu. Ka neprotat strādāt, jo citi var saražot lētāk produkciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas