Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vai kāds vēl tic KNAB?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Patiešām
P
Nozieguma atklāšana, izmeklēšana, vajāšana, iztiesāšana, lēmuma stāšanās spēkā - tas viss, tavuprāt, notiek nedēļas laikā? Varbūt tad policiju mums arī nevajag, jo visas tiesībsargājošās institūcijas strādā ar vienu kriminālprocesa likumu.
Es
E
Uz ko tad tu aicini. Pieķēra, paveda maliņā un nošāva?
Barons
B
Man ir pilnīgi vienalga, kas vada KNAB. Loskutovs, Vilnītis vai Strīķe. Es tikai redzu to, ka KNAB eksistencei nav jēgas, jo viņu darbībai nav rezultāti. Ierosinātas lietas nav atrisinātas lietas. Nesen lasīju Latkovska rakstu, ka KNAB ir baigi laba iestāde, jo ķērusies klāt Latvenergo un Vaškevicam. Ko gan tas dod, ja šajās lietās nav uzrādītas apsūdzības, neviens nav atzīts par vainīgu. Nav nekādu rezultātu. Tā ir tukša skaņa. Vienkārši pirdieni publiskajā telpā. Uzturēt šādu struktūru ekonomiskās krīzes situācijā ir noziegums pret nodokļu maksātajiem.
Es
E
"To, ka Vilnītis ir tas kurš nopludina informācija, bet nezin kāpēc pirms Vilnīša pareizās televīzijas operātoriem vienmēr izdevās būt klāt tur, kur KNAB veic aizturēšanas?", - ieinteresēts melis, nosauc kaut vienu gadījumu.
Es
E
"Tam, ka ir ierosinātas nez cik disciplinārlietas, lai gan oficiālā statistika rāda, ka to skaits ir mazāks nekā iepriekšējos gados?" , - nevajag atkārtot vilnīša melus. Tāpēc tie par patiesību nekļūs.
Bet
B
Un Tu tiešām tam visam tā tici? Tam, ka vienas reģionālas nodaļas ar 4 cilvēkiem izveide, sagraus KNAB? Tam, ka ir ierosinātas nez cik disciplinārlietas, lai gan oficiālā statistika rāda, ka to skaits ir mazāks nekā iepriekšējos gados? To, ka Vilks ir priekšzīmīgs darbinieks, lai gan pats intervijā pateica, ka uz vadības sapulcēm nav gājis? To, ka Vilnītis ir tas kurš nopludina informācija, bet nezin kāpēc pirms Vilnīša pareizās televīzijas operātoriem vienmēr izdevās būt klāt tur, kur KNAB veic aizturēšanas?
Ēriks
Ē
Domāju, ka neviens nenoliegs, ka kaut kas ir arī izdar'tis un sasniegts. Domāju arī, ka neviens nenoliegs, ka daļa KNAB strādājošo ir apzinīgi un vēlas ar sirdi un dvēseli pildīt pienākumus, bet, ja runājam par darbību kopumā, tad jautājums ir: vai izdarītais ir daudz vai maz, ja ierēķina faktisko korupcijas līmeni valstī, KNAB budžetu, tur strādājošo skaitu, un vai daudz enerģijas, kuras varēja veltīt pamatuzdevumam, nav izšķērdētas savstarpējos ķīviņos, un tur nu mūsu domas, iespējams, dalīsies.
hrjuša
h
Vai Tu avīzes nelasi un TV neskaties? Vienīgais ko Vilnītis kā priekšņieks dara KNAB ir mēgina izēst noteiktas amatpersonas. Tādēļ arī visi šie absurdie uzdevumi, kontroles un 10 atskaites dienā no katra. Par darba darīšanu vispār nav runa. Un no tā ciešam mēs visi - korumpantiem tagad vieglākas dienas
Vai ir kāds rezultāts
V
KNAB uzsācis kriminālprocesu saistībā ar personu fiktīvu pieņemšanu darbā arhīvā 2009-07-16 Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) 2009.gada jūlijā uzsācis kriminālprocesu par Valsts arhīvu ģenerāldirekcijas pakļautībā esošā Latvijas Valsts kinofotofonodokumentu arhīva amatpersonu prettiesiskajām darbībām saistībā ar personu fiktīvu iekārtošanu darbā. Patlaban izmeklēšanā noskaidrots, ka laika posmā no 2007.gada līdz 2009.gadam divas arhīva amatpersonas ļaunprātīgi izmantojušas savu dienesta stāvokli un nodrošinājušas vismaz 14 personu fiktīvu noformēšanu darbā, saņemot par to materiālu labumu – kopumā ne mazāk kā 9 000 latu apmērā. Uzskatot, ka iegūto pierādījumu kopums ir pietiekams, KNAB izmeklētājs par aizdomās turētajām atzinis trīs personas – divas arhīva amatpersonas dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā (Krimināllikuma 318.panta otrā daļa) un vienu privātpersonu – minētā noziedzīgā nodarījuma atbalstīšanā. Aizdomās turētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, t.sk. amatpersonām – aizliegums ieņemt noteiktus amatus.
Ēriks
Ē
"bet privātpersonas, kalvīši, jandž..." Jā, vai Betas, Ēriki un citi. Es tev piekrītu, ka ir jāstrādā, lai vēlētājs kļūtu par procesiem izglītotāks, apzinīgāks, "pilsoniskāks", bet nepiekrītu, ka varam nedarīt neko jau tagad, līdz uzplauks utopija. Ja lietas turpināsies, kā līdz šim, tad ilgtermiņu risinājumu nesagaidīsm, turklāt, neaktivitāte tikai bremzē izglītošanos, jo labākais skolotājs ir pieredze. Turklāt, javecajās, attīstījušās demokrātijas vairums vēlētāju, pat bez "padumjā" mantojuma, pret saviem pilsoņu pienākumiem vēl arvien izturās pavirši, tad cik reāli cerēt, ka mēs, variums, kļūsim apzinīgāki? Domāju, jāstrādā paralēli, gan pie tavas pinākumu, izglītošanās un apzinīguma celšanas, bet arī meklēt risinājumus īstermiņā. Neperfektus, jā, bet tomēr kaut vai mazs solis pariezā virzienā!
VIENTULAIS VILKS
V
Tu esi tads pats letins ,ka es Abesinijas keizars VAI tiesam nesaproti ka VALSTIsituacija ir nonakusi tik talu ,ka VALSTSizzadzeji saks karaties kokos abolu vieta!?
Bet
B
Vilnīts jau nav nekāds kampars, kuram kāds samaksā parādus un dod bezprocentu aizdevumus. Un nozombēts drīzāk esi Tu, ja nesaproti, ka KNABā vienkārši valda ģedovšķina - vecie biedri prasti pasūta jauno priekšnieku d...st!
hrjuša
h
Vilnītis izskatās dziļi nozombēts. laikam solīja parādus atlaist, ja dabūs Strīķi un Vilku ārā. Nu jau puse parāda atpelnīta
dzeris
d
"Vērtības - atbildība, gods, sirdsapziņa, pienākums" ------------------------------------------------ -------------- Tās ir universalās vērtības gan Rirtumos, gan austrumos. Rietumu vērtības ir cilvēktiesību prioritāte virs valsts tiesībām, godīga politika, atklāta sabiedrība, varas kontrole no sabiedrības, varas dalīšana, iecietīga attieksme pret citādi domājošiem un visu citādāko, uzņēmējdarbības brīvība, utt., kas no šim vērtībām tevi neapmierina?.
kas tas
k
Kas ir bērnams?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas