Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Vairāk nekā pusotrs tūkstotis tērēts Zatlera deju stundām un etiķetei

Valsts prezidenta kanceleja (VPK) maksājusi 200 latus individuālajam komersantam Valdis Škutāns "par pakalpojumiem", savukārt SIA Irmas Kalniņas konsultācija, Etiķete un protokols profesionāļiem par pakalpojumiem saņēmusi gandrīz 1 400 latu, šodien ziņo laikraksts Neatkarīgā.

"Valsts prezidenta preses sekretāre Inta Lase aizvadītajā nedēļā darīja faktiski visu iespējamo, lai neatklātu, kam tieši šī nauda tērēta, un iespējami novilcinātu šādas publikācijas parādīšanos," raksta publikācijas autori -  Baltic Sreen žurnālisti Lato Lapsa un Krstīne Jančevska. Viņu rīcībā esošā informācija liecina, ka Valda Škutāna un Lauras Kosītes deju un baleta studija par 200 latiem apmācīja polonēzi V. Zatleram un, iespējams, arī viņa dzīvesbiedrei. V. Škutāns atklājis, ka šie pakalpojumi bijuši saistīti ar to, ka "bija Nacionālo bruņoto spēku balle un mēs piedalījāmies tās organizēšanā".

Žurnālisti noskaidrojuši, ka ikdienā individuālā uzņēmuma polonēzes pakalpojumu izmaksas ir stipri lētākas. "Iespējams, nekāda cenu aptauja par iespējām iemācīt Valsts prezidentam dažus deju soļus vispār nav notikusi, jo līguma summa vairākkārt pārsniegusi parastos Latvijas prinča izcenojumus," secina žurnālisti.

Savukārt par to, kādi pakalpojumi saņemti no Latvijas institūta direktora Ojāra Kalniņa dzīvesbiedres Irmas uzņēmuma, žurnālistus avoti VPK informējuši - runa esot par vienu semināru un vienu lekciju, par kuriem kopā no kancelejas līdzekļiem samaksāti 1392 lati. Programmā bija lietišķās etiķetes pamatprincipi, galda kultūra, ģērbšanās kultūra, komunikāciju prasme un citi jautājumi, publikācijas autoriem atklāj uzņēmuma direktore Laima Priede. "VPK vakar nesniedza atbildi uz jautājumu, kāpēc Valsts prezidenta galda un ģērbšanās kultūras uzlabošanai izmantoti šādi privātuzņēmuam pakalpojumi tā vietā, lai bez maksas saņemtu konsultācijas no Valsts protokola darbiniekiem," norāda L. Lapsa un K. Jančevska. Tāpat VPK vadītāja vietnieks un iepirkuma komisijas priekšsēdētājs Ēriks Ozols neatbildējis, kādas summas no budžetam pieprasītajiem līdzekļiem VPK 2009. gadā gatavojas tērēt deju stundām, kā arī galda un ģērbšanās kultūras uzlabošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas