Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība atbalsta „trauksmes cēlāju” tiesisko aizsardzību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Elizabete
E
Var jau pieņemt likumu, bet tajā tomēr jāparedz, ka katram ierēdnim ir tiesības ziņot par "neparastajiem" gadījumiem pa taisno, nevis caur savu tiešu priekšnieku. Ja Valsts kontrole, KNAB un Organizētās noziedzības dienesti tiešām saņemtu visas aizdomīgo darījumu informācijas, tad jau varētu par kaut ko runāt. Bez tam svarīga ir atgriezeniskā saite. Jo diemžēl līdz šim visās valsts iestādēs ļoti čakli tiek pārbaudīts no augšas uz leju- vai zemākie ierēdņi ir precīzi un bez novirzēm realizējuši augstāko ierēdņu prasības un izgudrojumus, vai arhivējamās lapas ir sanummurētas uz priekšu vai uz atpakaļu un 't.t. Bet gadiem neviens nepārbauda, kur paliek zemāko ierēdņu sniegtie priekšlikumi darba organizācijas uzlabošanā, likumdošanas iniciatīvas, struktūrāli priekšlikumi, bet prasīti tie tiek vismaz reizi ceturksnī. Prasīta tiek subordinācija, bet par ko var būt runa, ja priekšnieki parasti ir kaut kādu grupējumu ielikti "vajadzīgie cilvēki".
V
V
Tāpat vien neviens nestučīs, ja nu vienīgi kādu pārāk uzmetīs, lai kādu korumpantu piedabūtu stučīt, vispirms viņš pats kārtīgi jāpiespiež, bet kas to darīs, KNAB tagad ar administratīvajiem pārkāpumiem nodarbojas!
Sumbrs
S
Varam jau iedomāties, kam un kādu iemeslu dēļ šis projekts nepatīk. Taču par vienu gan būtu jāuztraucas. Pēc Loskutova atstādināšanas aizvien manāmāk notiek akcentu pārbīdīšana no politiskās korupcijas ("valsts nozagšanas") uz atsevišķu personu sīkiem nodarījumiem. Acīmredzot jau sāk būvēt "pierādījumus" tam, ka Knābis nav vajadzīgs, jo piecīšu ņēmējus un citus parastus, nepolitiskus blēžus tikpat labi var ķerstīt policijas. Būsim modri!
nnn2
n
domāju,ka tas ir likums,lai kāds savējais tiktu sveikā cauri,kurš sasmērējies,bet gatavs nodot citus
Dīzels
D
Pareizs likums . Kāda veidā domā atklāj noziegumus īpaši korupcijas . Šeit nemaz neož pēc stučīšanu.
nnn2
n
re viņi paši neko negrib vai nevar izmeklēt,tagad cer uz nodevējiem uzņēmumu darbinieku vidū
Nepūt miglu
N
Ziniet, šādi lēmumi man atgādina puvuša cūkas kuņģa lāpīšanu. Nu kurš tad ierēdnis ies riskēt un atmaskot korupciju, neviens policists katram klāt neizstāves, tāpat lodi pierē ielaidīs. Visi turpinās ņemt kukuļus, jo tā ir ierasts un visai ,,verhuškai" no tā pietiek.
dzeris - nn2
d
Ziņot par noziegumu ir katra pilsoņa pienākums jebkurā demokrātiskā ES valstī, kāds sakars tam ar politisku stučīšanu PSRS laikos?
nnn2
n
jā grib atkal valstī stukaču tīklu... varēs tagad ar KNAB palīdzību kārtot savus rēķinus cilvēki... jā valdības laiki ar vien vairāk atgādina PSRS piekopto politiku
zvirbulēns
z
Vienlaikus likumā „Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā” ir paredzēts iestādes vadītājam noteikt pienākumu neizpaust informāciju par to, kura amatpersona informējusi par citu darbinieku likumpārkāpumiem, kā arī nodrošināt viņu aizsardzību no nepamatotu nelabvēlīgu seku radīšanas, nosakot administratīvo atbildību par minēto aizliegumu neievērošanu. ---------------------- KNABs grib monopolizēt tiesību izpaust ziņotāja vārdu ? Jā, ko tik neuzmurgot ķeksīša pēc.
dzeris
d
Doma jau pareiza, tikai, baidos, ka tie iestādes vadītāji bieži vien arī ir tie galvenie korumpanti, kas tos uzmanīs, un, kas pasargās godīgos darbiniekus no šiem te vadītājiem?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas