Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valdība gatava maksāt par ekoloģisku apkures sistēmu ieviešanu

Šogad lielai daļai privātmāju īpašnieku būs iespēja savās dzīvojamās ēkās uzstādīt jaunu un apkārtējai videi draudzīgu apkures iekārtu, saņemot no valsts atpakaļ pusi no ieguldītās naudas, vēsta portāls ziemellatvija.lv.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas pārstāve Kristīne Barševska informē, ka janvāra otrajā pusē valdība apstiprinājusi ministrijas izstrādāto noteikumu projektu "Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta finansēto projektu atklāta konkursa "Atjaunojamo energoresursu izmantošana mājsaimniecību sektorā" nolikums".

Plānots, ka jaunie noteikumi stāsies spēkā februārī, kad publiski tiks izsludināts konkurss. Pusi no namīpašnieku izmaksām par apsildes iekārtu iegādi un uzstādīšanu apņēmies segt Klimatisko pārmaiņu finanšu instruments.

"Konkursa mērķis ir samazināt oglekļa dioksīda emisijas mājsaimniecību sektorā. Tas nozīmē, ka valsts nolēmusi atbalstīt fosilā kurināmā - dīzeļdegvielas un akmeņogļu - pakāpenisku nomaiņu pret atjaunojamiem energoresursiem - malku un briketēm, kuru izdedži nenodara kaitējumu apkārtējai videi," saka K. Barševska.

Noteikumu projektā pagaidām konkursam atvēlētais Klimatisko pārmaiņu instrumenta finansējums ir 11 399 481 lats.

Pašlaik Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija veido uzņēmumu sarakstu, kurām būs tiesības piegādāt un uzstādīt apkures iekārtas. Ar finansējumu paredzēts atbalstīt malkas, biomasas granulu, šķeldas vai salmu katlu iegādi ar jaudu līdz 50 kilovatiem, ar tikpat lielu jaudu siltumsūkņu uzstādīšanu, kā arī vēja ģeneratoru un saules bateriju iegādi un uzstādīšanu ar jaudu līdz 10 kilovatiem.

Projektus par atbalsta saņemšanu drīkstēs iesniegt privātmāju īpašnieki un daudzdzīvokļu māju dzīvokļu īpašnieku biedrības. Tos, sākot ar februāri, ministrijā pieņems un izvērtēs trīs mēnešus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas