Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība neņem vērā veselības ministra priekšlikumus

Valdība otrdien neņēma vērā veselības ministra Ivara Eglīša (TP) priekšlikumu veselības aprūpes izdevumus pakļaut mazākai finansiālai samazināšanai nekā citas nozares. Ministrs atzina, ka līdz ar to diemžēl turpinās strādāt pie budžetā veselības aprūpei un ārstniecības programmām atvēlēto izdevumu samazināšanas atbilstoši valdības uzstādījumam tos apcirpt par 20% - 40%.

Viņš gan uzskata, ka arī 20% samazinājums ārstniecības programmām ir neiespējams, jo tas nozīmē, ka "katrs piektais pacients - grūtnieces, onkoloģiskie slimnieki, gūžu locītavu slimnieki, negribu būt demagoģisks, bet būs jāsvītro no veselības aprūpes".

I.Eglītis centies valdībā argumentēt, ka līdzekļu samazināšana ārstniecības programmām nav iespējama, jo budžeta krīze nenozīmē, ka samazinājies arī pacientu skaits.

Veselības ministrs valdībai arī norādījis, ka uz ārstniecības iestāžu personālu nebūtu attiecināmi valdības plāni samazināt algas par 20%, jo ārstniecības iestāžu budžeti jau līdz šim ir samazināti par 15%-20% un attiecīgi sarukušas arī personāla algas. I.Eglītis sacīja, ka samazinot vēl atalgojuma kritums būtu lielāks nekā 20%.

Finanšu ministrs Einars Repše pēc valdības sēdes atzina, ka ministrs Eglītis nav vienīgais, kas runā par nespēju samazināt izdevumus. To saka arī iekšlietu ministre, atsaucoties uz valsts drošību un izglītības ministre. "Jebkurš ministrs runā par savām jomām, tāpēc nolēmām tagad pārsteidzīgi neatbalstīt nekādus budžeta grozījumu priekšlikumus, kādā konkrētā jomā." E.Repše piebilda, ka Eglītis rosinājis nesamazināmos veselības aprūpes izdevumus budžetā palielināt līdz 470 miljoniem latu, taču Finanšu ministrija kā nesamazināmo daļu iezīmējusi tikai 78,5 miljonus.

E.Repše jautāts, vai Eglītis, pasteidzoties ar saviem priekšlikumiem, nav rīkojies nekorekti, atbildēja: "Katrs ministrs domā un strādā par savu nozari, to var apsveikt."

Premjers Valdis Dombrovskis sacīja, ka ministri tomēr vienojušies, ka budžeta grozījumus skatīs kompleksi, lemjot par priekšlikumiem kopumā. Valdības ārkārtas sēde par tiem sasaukta 21.aprīlī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas