Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība par Valsts darba inspekcijas direktoru apstiprina Luhsi

Valdība  par  jauno  Valsts  darba  inspekcijas (VDI) direktoru šodien apstiprināja Arni Luhsi, informē Labklājības ministrija (LM).

Valsts darba inspekcija jāpārveido no iestādes, kas uzrauga un soda uzņēmējus, par iestādi, kas viņiem palīdz, uzskata A.Luhse.

A.Luhse portālam Diena.lv norādīja, ka Valsts darba inspekcijai (VDI) šobrīd ir slikta slava, jo tās darbība traucē strādāt uzņēmējiem. «Mana galvenā doma – ne jau ar sodīšanu var panākt, lai tiktu ievēroti likumi. Inspektoram ir jābūt gatavam, aizejot uz iestādi kontrolēt, viņam jāizpilda mājas darbs, nevis aiziet kā balta lapa un šauj ar lielgabalu «uz dullo». Bieži jau arī trāpa, bet vai vienmēr tie pārkāpumi ir būtiski?» šaubās A.Luhse.

Vēl viņš iecerējis cīnīties par to, lai inspektoriem algas vairs netiktu samazinātas un lai neviens inspektors vairs netiktu atlaists: «Ja cilvēkam ir alga 350 lati uz papīra, zemāk būt vairs nevar. Tad ir risks, ka darbs būs nekvalitatīvs un palielināsies korupcijas risks.»

A.Luhse, būdams Latvijas Zaļās partijas valdes priekšsēdētājs, uzvarējis konkursā Labklājības ministrijā, kuras politiskā vadība ir Zaļo un Zemnieku savienības rokās. Viņš pats gan apgalvo, ka no ministrijas kandidātu atlases komisijā bijis tikai viens ierēdnis. «Mana priekšrocība bija tā, ka es neesmu strādājis šajā sistēmā, es runāju kā normāls cilvēks, nevis kā ierēdnis, kas desmit gadus jau nostrādājis šajā sistēmā. Iespējams, ka manas idejas ir grūti izpildāmas,» pieļāva A.Luhse. Viņam partijas valde jāvada vēl gadu, un no tā viņš neatteikšoties, bet uz nākamo termiņu vairs nepretendēšot. «Kas mainīsies, ja es pateikšu, ka vairs neesmu šajā amatā vai šajā partijā? Es visus savas partijas 600 biedrus pazīstu pēc sejas, un viņiem ir mans telefona numurs. LZP nav izteikta uzņēmēju partija, un ornitologus VDI nepārbauda,» apgalvoja A.Luhse.

Latvijas Zaļās partijas mājas lapā publicētā A.Luhses biogrāfija liecina, ka viņš dzimis 1959.gadā. No 2007.gada viņš ir Latvijas Zaļās partijas Valdes priekšsēdētājs, pirms tam no 2004.gada bija Latvijas Zaļās partijas biroja vadītājs. A.Luhse ir īpašnieks vairākiem Latvijas uzņēmumiem, bet vienlaicīgi praktizē kā sertificēts psihologs - konsultants. Pērn 25.novembrī A. Luhse iecelts par Lattelecom padomes locekli. Vairākus gadus pasniedzis praktisko psiholoģiju Latvijas policijas skolā topošajiem policistiem. Bijis Latvijas lidotāju un lidaparātu asociācijas prezidents un valdes priekšsēdētājs. Strādājis aģentūras Rīga 800 valdē. No 1997. līdz 2000.gadam bijis Rīgas domes Centra rajona vadītājs. Strādājis par Aizkraukles bankas padomes priekšsēdētāju un bijis arī Latvijas investīciju bankas padomes loceklis.

A.Luhse beidzis Krievijas Medicīnas Akadēmijas, psiholoģijas un seksoloģijas katedras, pēcdiploma apmācību psihologa konsultanta specialitātē. Ar izcilību beidzis Maskavas sociālpolitisko institūtu, sociālo attiecību teorijas specialitātē. Šobrīd viņš ir doktorants Newport International University (ASV) Human Behavior filozofijas doktora grāda iegūšanai. Kā atzina pats A.Luhse, promocijas darbs esot uzrakstīts, tā tēma esot Latvijas policistu psiholoģiskais portrets, bet «sava slinkuma dēļ» viņš darbu neesot aizstāvējis. Viņš arī noliedza portālā Delfi.lv publicēto informāciju, ka šī augstskola nav akreditēta un 2009.gada maijā slēgusi savu oficiālo mītni. «Tā ir normāla, akreditēta augstskola, un es studēju tālmācībā,» apgalvoja A.Luhse.

Jau ziņots, ka LM konkursa kārtībā izraudzījās jaunu VDI vadītāju, jo līdzšinējā VDI vadītāja Rita Elce no pienākumu pildīšanas atteicās. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs 2009.gada septembrī sāka kriminālprocesu par VDI amatpersonu iespējamām prettiesiskajām darbībām saistībā ar personu fiktīvu iekārtošanu darbā VDI.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas