Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valdība un smagā piezemēšanās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
l'avocate
l
TP, LPP/LC, ZZS un TB/LNNK - šitos ir jādzen arā no valdibas, tāds ir mans krīzes atrisinājums!
crazymf
c
kas būtu runājis, Ģirt!
pensionārs
p
Pensionāri un invalīdi joprojām par daudz ēd!
kaka
k
kur ir uzneemeeju vaina un kur ir patereetaaju vaina?
Kaspers
K
Es nepiekrītu, ka daudz kas ir valdības rokās. Mūsu valdība ir nevarīgākā Eirosavienībā. Uz katru valdības soli stingri raugās lobētie saeimas deputāti, kuri lietas velk katrs uz savu pusi, kāda tur valsts vadīšana. Ekonomiskā krīze Latvijā sākās drīz pēc neatkarības iegūšanas. Celtniecības bums pārtrauca šo krīzi, bet nenovērsa cēloņus. Viens no galveniem krīzes cēloņiem ir Latvijas lauksaimniecības produkcijas boikots Krievijā. Šo boikotu izraisija Latvijas politiķu diletantisms. Rūpniecībā krīzi izraisīja privatizācija. Rūpniecībai bija vajadzīgas investīcijas no ārvalstīm. Tās varēja dabūt pārdodot uzņēmumus ārzemju firmām. Tai vietā, lai pārdotu veselus uzņēmumus, tie tika sadalīti un izdaļāti vietējiem uzņēmējiem. Protams, ka šādi sadalīti uzņēmumi nevarēja eksistēt. Rezultātā zuda darba vietas, ražošana un valsts ieņēmumi. Kautko atjaunot ir neiespējami, jāsāk gandrīz no nulles. Varbūt vienīgais, kas ir palicis, ir apmācīts darbaspēks, bet arī tas zaudē kvalifikāciju. Lai kautko sāktu no nulles, ir jābūt vismaz izglītībai. Tagad tieši no tās ir atkarīga Latvijas ekonomikas attīstība.
jojo
j
Pie vainas ir Latvijas bagātās daļas greizi izprastais kapitālisms, kas viņu uztverē ir tāds, kā rietumos bija 19.g.s. beigās. Rietumos jau sen sapratuši, ka bagāto interesēs ir pārticis patērētājs. var jau piederēt sazin cik veikali, bet ja nav kas tajos iepērkas tad jēga maza. Kad tie kam ir nauda sapratīs šo vienkāršo patiesību, tad arī lietas sakārtosies. Valdība jau ir tikai tādi kā bagāto rīkotājdirektori un kamēr nebūs zaļā gaisma, nekas no tā, kas patiesi varētu atdzīvināt ekonomiku nenotiks.
plakanais
p
Pirmās rindkopas ir gari sarakstītas un sausais atlikums ieslēpts smukos vārdos, bet tas skan šādi - patērētājs ir stulbs un to ievēlētā valdība tikpat stulba.
Antons
A
Pilnigi pareizi,tacu no sis valdibas unmsaeimas mums nav nekadu izredzu sagaidit sadusapratigu ricibu,jo viniem jau ir svarigi tukai nodrosinat laupisanas iespeju saviem oligarhiem,bet valsts un tautas vairakuma intereses viniem ir pilnigi vienaldzigas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas