Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdība vienojas par budžeta grozījumiem; skaitļus neizpauž

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Mr. X
M
Nesaprotu ka lielākais parādnieks no valsts amatpersonām var būt finansu ministrs.Vai tas nenorāda ko viņš izdarīs ar valsti?
Letiņš
L
Ko valdošie iesāks ar plikiem bomžiem? Tie jau būs Jaunciemā!!! Valdošajiem būs jāiztiek no saviem iekrājumiem!
Mincis
M
"Finanšu ministrija paredz, ka 2009.gadā pensijas samazināsies vidēji par 17,96 latiem, 2010.gadā – 15,79 latiem, 2010.gadā – 16,11 latiem, 2012.gadā – 16,34 latiem." Jautrīši - i valdība, i visi padomdevēji - tātad cilvēkam, kam tagad pensija ap 100 latiem (visi "Makarova likuma" penši) - pēc 3 gadiem saņems - urrā! ap 60 Ls...Tatad - prom uz mežu - dzīvot zemnīcā kā reiz Sibīrijā un tad par 2Ls dienā - branga iztikšana.Bet jāpiekrīt Lellei, ka tādu faķīru būs maz, kas tik ilgi izvilks.Jaunie būs valsti atstājuši.Ko valdošie iesāks ar plikiem bomžiem?
njaa...
n
a kā tad īsti tur ir ar tiem pabalstiem...? nu to, ka strādājošām māmiņām tas nepienākas es saprotu... bet tie 8ls vai cik tur un 100 ls piemaksa pie kopšanas pabalsta paliek?
????
?
Kas nozaga manu nopelnīto pensiju? Kuras personas es varu sūdzēt tiesā?
Letiņš
L
Jūs rakstāt: "Vispār dīvaini, ka visiem pats fakts - ka tiek griezts - kaut kā tracina. Neviens neidziļinās detaļās, ka piemaksas neaiztiek un ka invalīdu pensijas neaiztiek. Piemaksas man zināmiem veciem cilvēkiem sastāda gandrīz trešdaļu no pensijas." Līdz 1995. gada 31. decembrim mans darba stāžs ir 21 gads, par to piemaksa pie manas pensijas ir 14.70 LVL. Kopā mana pensija ir 144.31 LVL. tātad, cik garš, tik plats - vai man, kā pensionētam pēc 1996. gada 1. janvāra, noņemtu piepaksu, vai , kā patreiz nolēma - 10% no pensijas- viens pīpis, galaprodukts tas pats. Tā, apmēram, arī pārējiem pēctermiņa pensionāriem! Starpība tikai tā, ka tagad ir lielāks budžeta ieņēmums, jo nogrieza visiem pensionāriem, gan šiem gan tiem, tātad lielākam pensionāru baram! Nedomā, ka valdībā vieni vienīgi zābaki sēž! Tomēr rēķināt māk! Bet mums pasniedz, kā lielu pretimnākšanu, redz, atraduši labu kompromisu, lai neciestu tie, kas pensionējās "pārejas" laikā...
asd
a
nodoklus nemaksaasu, un juuus, kas sitat kjepaa, jo cerat, ka uz manu teetina algu kautko ieguusiet - paliksiet ar garu degunu........
Letiņš
L
Šim argumentam man nav tiesību nepiekrist - dzelžains arguments! Bet kā ir ar pārējo manā komentārā? Gribētos uzklausīt gudra, domājoša cilvēka uzskatus!
Politiskaa atbildiba
P
Paldies par informaciju. Tad re kaa pret progresivo nodokli ir tikai bijusaa padomija, jo jaunie krievi tacu arii negrib maksat so nodokli, tapat kaa musu zagli!
Politiskaa atbildiba
P
"Finanšu ministrija paredz, ka 2009.gadā pensijas samazināsies vidēji par 17,96 latiem, 2010.gadā – 15,79 latiem, 2010.gadā – 16,11 latiem, 2012.gadā – 16,34 latiem." ---Beigas pensijas bus apali 10 ls! Un dzivo kaa maaki! ka var skeret vel nost nakamo un aiznakamo gadu! Tur tacu nekas vairs nepaliks. Un neceriet, ka pec 2012. gada kaut kas tiks atdots atpakal! tas nu tiesam ir naivums, taa ceret!
Jusufs
J
Tas viss varēja arī nebūt,ja tiktu ieviests progresīvais ienākuma nodoklis! Taču valdībai daudz vienkāršāk ir paņemt no tiem,kam nekā nav,nevis aplikt ar nodokli pēc maksātspējas principa,kā Vācijā,Lielbritānijā,Francijā,ASV,Kanādā,Austrālijā ,Japānā,Ķīnā,Taivanā,Vjetnamā,Singapūrā un Kazahstānā.
Politiskaa atbildiba
P
Vispirms jaizmez istaba no veciem un nevajadzigiem kramiem, pirms nest ieksaa jaunas smukas mebeles.
Евгений
Е
..и пойдёт народ на улицы.. но не для выражения гнева - народ там будет жить. большая часть нас просто не сможет ничего оплатить (про пенсионеров я уже молчу, так как просто свинство у этих людей, которые работали *на это государство*, отнимать те гроши, на которые и так невозможно выжить), человек нуждается в еде, крове, оверенности в своей защищённости. иначе - это уже не человек получается. ок - на еду все найдут денежку. про кров - сказать сложно (подождём зимы, когда на полмиллиона гарантированно меньше жителей будет). не стоит говорить, что третий фактор - защищённость - ставится под угрозу, и уже нет доверия вообще ни к кому. не буду советовать громить всё.. только люди, которым всё же, надеюсь, небезразлична судьба наша и наших близких, могли бы начать протесты. З.Ы. уменьшение количества министров (соответственно и уменьшение их доходов) поможет, видимо, сэкономить более миллиона ежемесячно
#
#
Vajadzeja konsekventi iekaset nodoklus, jo bija tacu precendens makontevam ar 29 miljonu vekseli, lai nemaksatu nodoklus un cik vel tadu shemu bija un nebutu tagad mes tada bedre. Plus vel uzpustas algas savejiem ministrijas, mistiskajas agenturas un pasvaldibas, tas ari nosmela naudu valsts attistibai, jo nofinanset izzagsanu un attietibu vienlaicigi neviena valsts nav varejusi. Bija jaizvelas un mes bijam izvelejusies ...
Kukuks
K
Tā vien šķiet, ka cienījamais Repše un cienījamais Dombrovskis ir dzimuši mēģenēs un vecāku viņiem nekad nav bijis. Pretējā gadījumā cienijamie tiktu domājuši arī par cilvēku gaišākām vai vismaz maksātspējīgām vecumdienām. Bet tagad - ragutiņās - un uz mežu!!! Visnotaāl sociāli un rūpēs par vecīšiem - ragutiņās būs ieklātas avīzes ar iepriekšējiem solījumiem. Lai būtu mīkstāk.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Par ko valdība un sociālie partneri vienojās ceturtdienas naktī?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas