Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Valdībai jāizšķiras, vai algas rēķināt no prezidenta vai premjera algas

Lemjot par vienoto atalgojumu sistēmu valsts pārvaldē, valdībai būs jāizšķiras, vai par augstāko atskaites punktu izvēlēties Valsts prezidenta vai premjera algu. Finanšu ministrijas (FM) pārstāvis Aleksis Jarockis Diena.lv teica, ka ministrija uz valdību attiecīgu priekšlikumu virzīs jau rīt, kad paredzēta valdības ārkārtas sēde.

Ministrija vēlas uzsākt diskusiju valdībā par vienoto atalgojumu sistēmu.Valsts prezidenta Valda Zatlera alga pēc samazinājuma ir noteikta 2208 latu apmērā, savukārt premjera Valda Dombrovska (JL) ikmēneša atalgojums pašreiz ir 1908 lati, iepriekš vēstīja BNS. Pēc A.Jarocka stāstītā, pārējiem valsts pārvaldē strādājošajiem tiks piemēroti koeficienti. Pagaidām gan viņš nevarēja sniegt plašāku informāciju par plānotajiem koeficientiem, jo FM darbinieki vēl turpinot darbu.Viņš uzsvēra, ka līdz ar jaunās sistēmas ieviešanu augstākajām amatpersonām atalgojums noteikti netiks palielināts. Kopumā paredzēts, ka atalgojums izlīdzināsies starp institūcijām, proti, piemēram, turpmāk Kultūras ministrijas jurists saņems tikpat lielu algu kā Satiksmes ministrijas attiecīga līmeņa jurists.Saskaņā ar otrdien valdības pieņemto lēmumu vienotajā sistēmā tiks iekļautas arī neatkarīgās iestādes, tai skaitā, Latvijas Banka (LB), taču premjera preses sekretāre Līga Krapāne _Dienai _jau atzinusi: centrālās bankas algu regulēšana ir iespējama tikai ar LB piekrišanu. LB savu viedokli sola paziņot ārkārtas sēdē ceturtdien. A.Jarockis teica, ka plānoto atalgojuma apmēru LB un Finanšu un kapitāla tirgus komisijas darbiniekiem iecerēts saskaņot ar Eiropas Savienības attiecīgajām institūcijām, tai skaitā, Eiropas Centrālo banku.A.Jarockis uzsvēra, ka galīgo lēmumu par atalgojumu sistēmu pieņems Saeima, kur notiks arī diskusijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas