Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valdībai lemšana par budžeta grozījumiem rit lēni un smagi

Valdības sēde, kur pēc vairāk nekā divas stundu lemšanas tika izsludināts pusdienu pārtraukums, pēc vairāku ministru _Dienai _atzītā, rit "lēni un smagi". Ministri prognozē, ka diskusijas turpināsies vēl vismaz pāris stundu un gala lēmums netiks pieņemts. Labākajā gadījumā ministri vienosies pieņemt zināšanai Finanšu ministrijas sagatavoto informāciju un, iespējams, strādāt pie "vēl citiem, lielākiem izdevumu samazinājumiem".

Nākot laukā no valdības sēdes, lielākā daļa ministru un citu amatpersonu izskatījās saspringti un nopietni, novēroja Diena. Gandrīz visi viņi kā parasti devās uz īpašo ministru ēstuvi pusdienās, kur nav ļauts iekļūt citām personām. Daži ministri ironizējot Dienai atzina, ka tur arī vienosies par budžeta grozījumiem.

Vairums ministru izvairījās runāt konkrēti par lēmumiem, kādus valdība par reformām pieņems. Pirms valdības sēdes finanšu ministra Einara Repšes (JL) teiktais liecina, ka ministriem ir jārēķinās vismaz ar skarbāko budžeta izdevumu samazināšanu, t.i., vidēji par 40%. Katrs ministrs cer, ka uz viņu attieksies mazāks samazinājums, bet kopējais noskaņojums liecina, ka dažiem ministriem jārēķinās ar lielāku samazinājumu.

Jau vēstīts, ka visas ministrijas sagatavojušas izdevumu samazināšanas scenārijus, paredzot 20%, 30% un 40% samazinājumu. Šodien valdība aiz slēgtām durvīm izskata šos priekšlikumus un gatavo budžeta grozījumus. Par budžetu turpinās lemt arī piektdien, kad valdības ārkārtas sēdi sasaucis Valsts prezidents Valdis Zatlers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Valdība ķersies klāt budžeta grozījumiem, ticamākais 40% samazinājums

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas