Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Valdību pārmainīs pamatīgi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lno
l
Stāvoklis valstī ir kritisks, negribas domāt par to, kas notiks vasarā, kad bezdarbnieki zaudēs iespēju saņemt pabalstus... Tā kā ne šī valdība, ne saeima nav spējīga kaut ko mainīt, tā kā nekas cits neatliek kā piedalīties 13. janvāra mītiņā, kurš droši vien atgādinās Krilova fabulu /kurā katrs velk uz savu pusi/, bet ceru, ka opozīcija spēs vienoties par galveno - izmaiņām vēlēšanu likumā un saeimas ārkārtas vēlēšanām, kuras pie labas gribas varētu notikt vienlaicīgi ar pašvaldību vēlēšanām. Ja šo utopisko ieceri neizdodas panākt, tad vismaz jāpiespiež sastādīt profesionāļu valdību, kuri nav saistīti ar partijām. Teiksiet arī tā ir utopija? Piekrītu, bet tādā gadījumā tikai gāzi grīdā un ar pieri stabā:)
ausmai
a
lūdzu uzakstiet jūsu piedāvāto ministru kandidātu sarakstu, lai būtu iespēja izvērtēt, piedalīties vai nē. dievs, svētī - ?
Arturs-pensionars
A
Jaunas sejas un ministriju apvienošna nav viens un tas pats.Apvienošanas karogs nav pat līdzekļu ekonomijas jautājums.Zem,vai aiz šīm izkārtnēm tiek mēģināts slēpt totālo krīzi izpratnē par valsts turpmāko pārvaldību.Savukārt šī jau krietni sen iezīmējusies problemātika ,ir saistīta ar daudz fundamentālāko jautājumu par mūsdienu attīstības turpmāko virzību, pamatā virzienu. Valdība,tagad jau vienpersoniska Godmaņa izskatā,faktiski nemaz nezin,kas notiks rīt,kur nu pēc 5-10 gadiem.Bet to nezin arī Borozo no ES,ne Obama no Vašingtonas. Neviens šobrīd nespēj daudzmaz skaidri formulēt nākamos soļus,kas būtu ejami,situācijā,kad pasaule atrodas fundamentālas sistēmkrīzes stāvoklī. Tas ko sauc par pasaules sociāl ekonomisko situāciju un globalizēto ekonomiku kopskatā ir divas paralēli rotējošas milzu sistēmas.Viena - teiksim ,parastā ekonomika, kurai visi jāapgādā un jānodrošina ar laimīgām vecumdienām,un tur ietilpst pilnīgi viss tradicionālais.Otrs paralēlais spara rats,kas pēdējos 20-30 gados uzņēmis neaprakstama ātruma inerci,ir kapitāla,bagātības izsūkšanas un pārdales mehanisms.Nekādu redzami darbojošos regulatoru starp šīm sistēmām nav un tā tad arī ir tā sistēmkrīze.Statistika uzrāda nenormālu bagātības aizplūšanu no valstu ekonomiskās aprites no budžetiem,bet bremžu nav,tās nav arī tāpēc,ka nacionala valsts pati nemaz tā īsti neko nenosaka,viss paslēpts aiz itkā visziņu mugurām no SVF,PB,ES un līdzīgām. Latvieši,to varam teikt sevis mierināšnai, nebūt nav vienīgie kas tagad loka prātus un vaimanā. Nu, bet Godmanim un Zatleram ir un būs par ko padomāt. Interesanti,bet vai prezidenta padomnieki pirms došanās uz Davosu par šo problemātiku domā.
liepājnieks
l
Vai Latvija vairs neredzēs strēlnieku drosmi un godaprātu??? Nost ar riebekļiem!!!
Pikselis
P
Bildes jau var mainīt, bet sistēmai nedrīkst klāt ķerties, jo tad, ejot uz kabinetiem, mēs nezināsim, kas jāņem līdz un cik kurā jāatstāj.
Putras Dauķis
P
Jo vairāk ministrijas apvienos, jo lielāka putra atkal būs. Atkal neviens nezinās, kurš par ko atbild, jo vairāk nozares paliks pabērna lomā, bet reāli ministru skaita samazināšana nekādu ietaupījumu nedos, jo funkcijas tāpat būs jāpilda. Ietaupīs tikai uz ministru un šoferu algām. Pārējais jau paliks.
acu aizmālēšana
a
Tas r tikai dūmu aizsegs TP tagad izdomā visādus trikus ar ministru skaita samazināšanu, bet tas jau nav nopietns ietaupījums. Tas viņiem vajadzīīgs, lai novērstu uzmanību no Valsts un Pašvaldību Uzņēmumu padomēm un valdēm, kurās "barojas" partiju ielikteņi un pašas partijas. Pāris pilnīgi nevajadzīgu padomju "noīsināšana" dotu daudz lielāku ietaup''ijumu, nekā visu ministriju apvienošana.
Otkats
O
Es iesaku saņemties drosmi un iet vēl tālāk - apvienot visas ministrijas vienā Ministru kabinetā ar Galveno ministru I.G. priekšgalā un viņa palīgiem - eksministriju valsts sekretāriem. Tad gan ietaupīsim veselas 32 amata vienības uz visu valsti un galvenais būs panākts - Jo duļķaināks ūdens (nav skaidru atbildības robežu), jo vieglāk zivis (otkatu) ķert!
Zirgs uz pārceltuves
Z
Es nu gan neesmu pārliecināts, ka šajos krīzes apstākļos, kad vairākās nozarēs ir jāveic būtiskas reformas, ir labākais brīdis, kad mazināt ministriju skaitu.
Staburadze
S
Nu tik "sociāli smagas jomas", kā apvienotā Labklājība-Veselība-Bērni-Integrācija un Izglītība-Zinātne-Kultūra raudošajām meitenēm tiešām varētu būt par smagu .
Oskars
O
Tā ir , kad jāpieņem visi krievu generāļi,lai turpinātu KREMĻA KULTŪRAS NODOMUS.
Gita
G
Vai tiešām ir tik naivi cilvēki, kuri tic, ka Līgumu par koncertzāles projektēšanu parakstīja bez Godmaņa ziņas un ne pēc viņa rīkojuma? Es gan esmu pārliecināta, ka Demakova kaut kādu iemeslu dēļ šobrīd piesedz Godmani, upurējot šim mēķim savu reputāciju.
Onjons
O
drīz vairs nebūs neviena neapdauzīta ministra.. kaut kā simboliska mums tā valdība - kliba un ar apdauzītu galvu..
dzeris
d
Ja mūsu valdībai un saeimai būtu kaut mazāka atbildības sajūta, vusmaz krīzes laikā ministri varēja nebūt politiskas personas, bet kādi neitrāli profesionāļi, savas nozares specialisti. Nomainot vienu politisku aunu ar otru, nekas jau nemainīsies Kredītreitings atkalmpazemināts, laikam "atzinīgi" novērtēts ekonomikas atveseļošanas "plāns", nu pamācaties no Obamas, pēc kādiem kritērijiem jāveido ministru kabinets, nu izdariet ko jēdzīgu kaut vienu reizi mūžā!
Ausma
A
13.janvārī VISIEM ir jāierodās uz manifestāciju Doma laukumā! Tā nevar palikt - un nepaliks, Par velti cerat, ka straume sīks, Ka ūdeņi pārskries un aprimsies Un atkal viss pa vecam ies. Lai ledus cik stipris, cik skaisti mirdz, Pēc brīva, pēc dzīva ilgojas sirds - Tā nevar palikt, tā nepaliks: Līdz pašam pamatam jauns viss tiks! Saeima un valdība ir kā ārstu brigāde, kura slēpa pacientam viņa patieso stāvokli, pielietoja nepareizus ārstēšanas līdzekļus,nepārtraukti, no pacienta izspieda naudu un, galu galā, noveda to pie pirmsnāves sliekšņa. Tā vietā,lai šādā stāvoklī esošu pacientu,atpumpētu,dotu skābekli un dabūtu uz kājām,TIEK PIELIETOTA NOŽŅAUGŠANAS METODE AR JOSTAS PALĪDZĪBU! JA TU,PILSONI,NOGULĒJI VAI NEPIEDALĪJIES REFERENDUMOS - TAD CELIES T A G A D UN PIEDALIES LATVIJAS ATDZIMŠANĀ! Uzņēmēji,ražotāji,lauksaimnieki,pensio nāri,veselības aprūpes darbinieki,izglītības darbinieki,mežsaimnieki,zvejnieki,poli cijas darbinieki,tūrisma un viesnīcu sfērās strādājošie,valsts iestādēs strādājošie,tirgotāji,transporta darbinieki,novadu reformā izvarotie pagasti,grāmatnieki,ja ir vēl kāds aizķēries inteleģents,zinātnieki,tie kuri zaudējuši pajumti un tie kas dzīvo badā un salst,tie kuriem nav iztikas līdzekļu un cerību,bezdarbnieki,tie kuri krituši depresijā un izmisumā,tie,kuri vēlās taisnību un taisnīgu tiesu,kuriem rūp Latvijas nākotne,neatkarīgi no valodas,ādas krāsas un sociālā stāvokļa - - ŠIS IR TAVS LAIKS,kad tavai balsij un gribai ir iespēja izmainīt valsts stāvokli no sabrukuma uz augšāmcelšnos JAUNAI ,SVĒTĪGAI,PATIESI BRĪVAI UN PLAUKSTOŠAI LATVIJAI! TĀLĀK VAIRS NEBŪS PIETURVIETU,BREMZES PAZUDUŠAS UN ĀTRVILCIENS LATVIJA TRAUCAS PRETĪM CEĻA UZ NEKURIENI BEIGĀM(STRUPCEĻŠ).VILCIENS IR PIEKRAUTS AR 7,5 mljrd +30 mljrd jau esošo parādu +4,5 mljrd gada procentu un pamatsummas atmaksāšanas kredītu SPRĀGSTVIELU, UN DRAUD IETRIEKTIES PARĀDU KLINTĪ. Nevienu nelādi un pasargā savas lūpas no ļauna,lai Tavas kājas nenesas izliet asinis. 13.janvāra PIETURĀ,MUMS,VISIEM KOPĀ,ŠIS VILCIENS IR JĀAPTUR UN JĀNOMAINA PRĀTU PAZAUDĒJUSĪ LOKOMOTĪVES VADĪBA! MOSTIES !CELIES!MAINIES UZ AUGŠU UN ESI CĪNĪTĀJS PAR LATVIJAS ATDZIMŠANU,NĀKOTNI! VISIEM NOVĒLU LABĀM PĀRMAIŅĀM BAGĀTU,DARBĪGU, IZAUGSMES ,LAIMES UN SVĒTĪBU NESOŠU JAUNO 2009.! DIEVS,SVĒTĪ LATVIJU !

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas