Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Valdošā Vienotība pati sevi plosa

Sliktākais, kas ar Vienotību var notikt, būs, ja kāds savu ambīciju dēļ piecirtīs kāju un aizies no partijas, jo tā būšot nodarīts ļaunums ne tikai partijai, bet arī valstij, uzskata viens no tās vecbiedriem - Saeimas deputāts Ainars Latkovskis. Viņš aicina "pārtraukt vārīšanos savā noslēgtajā tvitera vidē," bet braukt uz reģioniem, tikties ar cilvēkiem un iesaistīt partijā jaunus domubiedrus. Tas ļaušot palielināt atbalstu savai pozīcijai, kā arī atskārst, ka daudzi cilvēki ne tuvu nedomā tā, kā tie, kuri sēž tviterī, trešdien raksta avīze Diena.

Teiktajā ir daļa patiesības, jo pirms vēlēšanām Diena sastapa arī Vienotības vēlētājus, kuri labākajā gadījumā varēja nosaukt dažus tās līderus. Visticamāk, viņi nemaz nezinātu, ar ko nodarbojas parlamentārie sekretāri, kas ir dominējušais temats pēdējo dienu diskusijās sociālajos tīklos. Šo cilvēku prāts nodarbināts ar citām lietām, kas skar viņu dzīvi. Sekojot līdzi ziņām par Vienotības biedru publiskajām diskusijām, iespējams, retais saprot, kurš ar kuru un kāpēc karo, bet redz, ka ar šo partiju kaut kas nav kārtībā.

Grūti iedomāties citu politisko spēku, kurš savu iekšējo spēkošanos un domu apmaiņu, kas reizēm ir visai aizskaroša, tā izvērstu sociālajos tīklos kā Vienotība. Lasot tās biedru ierakstus, rodas iespaids, ka viņi viens otru saplosīs bez ārējās opozīcijas palīdzības. Partijas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa tviterī neko neraksta un viņai neesot pieņemams veids, kādā kolēģi cits citam ceļ neslavu publiskajā telpā, kas šajā gadījumā nodarot kaitējumu ne tikai partijai, bet arī valstij. Vienotība ir valdošais politiskais spēks, kas uzņēmies atbildību par valdību laikā, kad Latvija būs prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē. "Eiropas politiķi skatās uz mums kā uz līdzvērtīgiem partneriem, un mēs esam atbildīgi arī Eiropas Tautas partijas biedru priekšā," Dienai sacīja Āboltiņa.

No līderei opozīcijā esošo biedru teiktā izriet, ka publiskās diskusijas par Vienotības iekšējo dzīvi varbūt izpaliktu, ja būtu bijusi iespēja to konstruktīvi pārrunāt ar partijas vadību un ja tā paškritiskāk būtu paraudzījusies arī uz vēlēšanu rezultātiem, atzīstot kļūdas. Taču valdē nopietna saruna par to neesot bijusi. Otras puses pārstāvji savukārt notiekošajā saredz tikai vienas nelielas domubiedru grupas, kurā galvenā persona ir Ilze Viņķele, tieksmi pēc varas. Pēdējo dienu ieraksti twitter.com ir par Viņķeles vēlmi ieņemt Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārās sekretāres amatu. No Vienotības biedru sacītā var secināt, ka konflikta būtība saistīta ar Ilzes Viņķeles vēlmi darīt kaut ko vairāk, nekā būt tikai ierindas deputātei. Taču Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāra amatā viņa neesot atbalstāma, jo savos uzskatos politiķe ir liberāla un tuvāk bijušā ministra Roberta Ķīļa pozīcijai, kas izraisīja nozares pretestību.

Partijas kongresā Viņķele sestdien atbalstīs Saeimas deputātu Andreju Judinu Vienotības priekšsēdētāja amatam, cerot, ka tas būs signāls Vienotībai, lai saprastu, "ka mēs neesam viena cilvēka partija". Interesanti, ka Judinu uz amatu izvirzījuši tās pašas Viļānu nodaļas biedri, ieskaitot politiķes tēvu Juri Vidiņu, kurš pievērsa uzmanību balsu pirkšanai Latgalē, kas, iespējams, notikusi Vienotības bijušā frakcijas vadītāja Dzintara Zaķa interesēs. Lūgta to skaidrot, Viņķele atbildēja, ka nevarot komentēt, jo viņai ar tēvu jau ilgu laiku neesot kopīgas mājsaimniecības.

Visu rakstu lasiet trešdienas, 3.decembra, avīzē Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas