Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valsts ieņēmumu dienestā - viens dienesta auto uz diviem darbiniekiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Šokējoša versija par to, ka
Š
1. Tilts pēc pārbaudes nepalika ieliecies. Tilts pirms pārbaudes jau BIJA ieliecies. 2. Kad spriegoja vantis, vēl nebija pabeigti margu betonēšanas darbi (pašas tilta nesošās konstrukcijas ir metāla, bet tilta malas (trotuāri) ir betonēti. Tādejādi betonētāju veidņi vēl bija vietām gar tilta malām ar attiecīgiem simtiem tonnu lieka svara. Tilta autoruzraudzība (projektētāji) ir Sanktpeterburgā, tie vai nu šo faktu nezināja, vai negribēja zināt, vai nezināja kā situāciju labot (es kā tante to visu nezinu, ar veco brilli īsti neredzēju), tādejādi projekts netika piekoriģēts pēc esošās situācijas un visi pārējie apakšuzņēmēji savus darbus bija spiesti veikt strikti pēc projekta - lai arī dzīvē situācija bija izmainījusues. Tādejādi tilts vizuāli sanāca šķībs un greizs (margas gar sāniem tādas izskatās). Vizuālais efekts vēl būtu sīkums, vēl ir tāda nianse, ka ieklājot asfaltu, asfaltētājiem nācās tajās tilta ieliekuma bedrēs ieklāt pārsimts tonnas vairāk asfalta - lai to virskārtu dabūtu atbilstošu virskārtas prasībām. Un katra šī pārsimtā tonna papildus palīdz tilta "vizuālajām tēlam" vēl vairāk ieliekties. Īsāk sakot - tilts ir sanācis šķībs vizuāli un tam nav nekāda sakara ar ekspluatācijas pārbaudēm. Un lai pasākums būtu nepatiecīgāks - tam ir tādas smukas paralēlās diziana līnijas (Margas, trotoāri u.t.t., kas šo defektu palīdz smuki redzēt. Augšminētais viedoklis ir ārpublicēts no kāda komentāra Tribīnē. Ja tā ir taisnība, tad celtnieki pelnījuši pērienu!
to
t
Man jau liekas, ka Marina Baško ir uzkāpusi kādam uz varžacīm ar saviem nepopulāriem lēmumiem, kas tieši nodrošinātu, lielāku taupību! -------------------------------------- Tas jau varētu būt tuvāk patiesībai! Ja atceramies, ka bijušais galvenais "antikontrabasists" - aristokrāts tagad ir Jakāna iebīdīts par galveno stratēģi - tātad lauciņā, ko līdz šim kopa Baško kundze...
Tad nu,
T
Kāpēc nepadomāt par ...taksometru izmantošanu ierēdņu vizināšanai? Tikai pirmajā brīdī varētu likties, ka tas būs dārgi. Pirmkārt, konkursu kārtībā varētu iegūt labākus nekā ikdienas tarifus, otrkārt braukāšana pa privātām lietām ja ne izbeigtos, tad stipri samazinātos - galu galā varētu noteikt, ka jāiesniedz taksometra šofera parakstītas kvītis ar uzrādītiem maršrutiem. Katrā ziņā, vairākas privātas finansu un auditorfirmas tā arī dara - izmanto taksometrus un viņi jau naudiņu skaitīt māk! Protams, nevar tā darīt visi un visur (teiksim policija, muita, robežsargi laikam nē), bet visādi VIDi, neskaitāmās liekēžu aģentūras utt šādi būtu spiesti stipri ierobežot savu negausīgo apetīti. Bez tam - tā valsts arī savā ziņā atbalstītu uzņēmējdarbību. Būtu jau interesanti, ja kāds pieprasītu veikt salīdzinošu autotransporta izmantošanas alternatīvo risinājumu aprēķinu un tā publicēšanu vai iesniegšanu valdībai apspriešanai.
AndrisR
A
Tam dienesta automašīnu izmantošanai lai brauktu uz mājām Bigauņciemā ir viens elemantārs izskaidrojums. Kad jaunais VID darbinieks sāka strādāt šajā iestādē, tad viņš dzīvoja īrētā dzīvoklī Rīgā un brauca uz darbu ar tramvaju. Pēc kāda laika pastrādājot šajā iestādē cilvēks no darbinieka kļuva par kungu vai kundzi, nopirka māju Lapmežciemā, Saulkrastos vai Siguldā, nopelnīja dienesta automašīnu ar 6L dzinēju un attiecīgu degvielas patēriņu, ar kuru šī dievišķā persona tiek pārvietota no darba vietas uz mājvietu ārpus Rīgas.
Vjachiks
V
Izlasot komentārus, radās sajūta, ka zem nika "aizdomājusies"ir pati M/ Baško .... "visgodīgākā"būtne VIDā
Mr.T.
M
Mjaa, es ikdienaa braucu pa Riigu ar BMW M3 un videejais pateerinsh man ir 15 l/100km. Pie tam miilu iespiest pedaali pa reizei. Slikti tie audi, ja shitaa rij :)
HARIJS
H
Man nav žēl,lai brauc laimīgi,galvenais ,lai savāc naudiņu manai pensijai.
Asterix
A
Jums gan ir laba humora izjūta:)
J. Zariņš
J
Es tomēr ticu Vid vairāk par citām līdzīgām iestādēm,jo galu galā viņi ir tie ....,kas strādā ,ievāc ,lai varētu strādāt citi,citas Valsts iestādes,tamdēļ domāju,ja viņiem vēl būtu tās lielākās algas,kas varētu piesaistīt cilvēkus šajā darbā,bet nekā...tamdēļ es domāju,ka viņiem galīgi nav ko pārmest.punkts.
Marika
M
žurnāli "Privātā dzīve", "Kas jauns" varētu mainīt tās personas, kurām viņi seko un sākt izsekot valsts iestādēs strādājošos, kā brauc mājās, kur atpūšas (varbūt darba laikā) kā Andrejeva piemēram un tad mēs katru nedēļu uzzinātu ko jaunu un inetresantu un varbūt tad valsts negodīgākie mazliet nobītos tik nekaunīgi šķērdēt mūsu naudu un pārkāpt tos noteikumus, kurus paši neļauj pārkāpt mums.
darbinieks
d
VID dienesta autotransporta izmantošanai ir nevis vāja, bet vispār NAV KONTROLE! Ja par nodokļu maksātāju naudu var šādi rīkoties pašas VID amatpersonas, tad jājautā kas notiek mūsu valst'ī, uz ko mēs vispār ejam? Šī valsts amatpersonu visatļautība, cinisms, ka nodokļu maksātāju naudas šķērdēšana ir pašsaprotama rīcība, dienesta auto tiek pielīdzināts savam personīgajam un uzskatīts kā bonuss. Kur tad visa ētika, tikai paliek uz papīra, tā pat kā pārējā dokumentācija par auto izmantošanu. Paldies žurnālistiem, TV, ka tie faktiski veic kontroles funkcijas, nevis kāda iestāde. Līdz šim faktiski neviens īsti padziļināti nav kontrolējis šos jautājumus.VK faktiski tik paskatās vai ir izstrādāta attiecīgā dokumentācija, to jau katrs mūsdienās māk sagatavot, bet kā faktiski, reāli tiek auto izmantots, to parāda žurnālisti. Vairāk vajag uzņemt un fotografēt konkrētus gadījumus, lai beidzot vainīgās personas saņem sodu. Cik ilgi tas vēl var turpināties!
Vai nodokļus viņi maksā?
V
Varbūt uzņēmums grib dod mašīnu un maksāt par bencīnu savam darbiniekam? Bet par to taču jāmaksā nodokļi! Ja es nopelnu 1500 Ls mēnesī, tad samaksāju apmēram 450Ls nodokļos. Tad man, no atlikušās naudus uz darbu jābrauc maksājot par bencīnu no Bigauņciema 200 Ls + ma''sinās tēriņš 200 Ls. Tātad Marinai Ba'ško jāmaksā ap 100 Ls. Nodoklis. Vai viņa to dara?
>>aizdomājusies
&
Nez' ar kuru vietu esi aizdomājusies,ka tā zagļus aizstāvi? Ja viņa brauc mājās par nodokļu naudu nevis savu,tad tā ir zagšana. Ja tramvajā nenopērc biļeti pienākas sods,šinī gadījumā iet runa par simtiem nozagtu latu,kas ir krimināli sodāms nodarījums.
tonijs
t
Tieši tāpēc jau tās aldziņas ierindas darbiniekiem ir tik mazas, ka LV ir simtiem tādu baško, kas vizinās uz valsts rēķina vai citādā veidā notriec budžeta naudu.
Normis
N
tas būtu ļoti labi,ja uz diviem viens auto,bet kā tad ar algu sistēmu Vidam ko?Kamdēļ par to neviens negrib runāt,ko? vai tas ir normāli 350 ls pirms nod. nomaksas? ko? T O VIS NEVIENS NEPIEMIN.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas