Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Valsts kā ģimene

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Janka
J
Ko darīt, ja visos ģimenes locekļos ir ieperinājušies parazīti - ierēdņi, kas kā cērmes tikai izsūc dzīvības sulas...
sniegs
s
NESAPRATĪS
dase
d
gimene nesamazina bezgaligi terinus, turklat uz elektribas labosanas, galda skruvisu, gridas ievaskosanas, apgaismojuma berniem macoties rekina. Gimene samazina no diviem datoriem skatas vienu, televiziju aizstaj ar saturigu lasamvielu no bibliotekas, sviestmaizes smere majas, nevis skola lauj bernam par 1 ls est. un tt. Bet galvenais, gimene zin, ka ir sarkana linija, kur ir minimums lidzekli, kas vajadzigi lai ta gimene butu sakarigi funkcionejosa. Ja sak pietrukt, visi doma ka vairak nopelnit. Bet ne jau valstii taa domaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Mums valsti dzires turpinas, un ja doma ka budzetu lidzsvarot, tad ne jau uz Ienemumu palielinasanas, bet kartejiem terinu griezieniem.
Jukums
J
Man raksts patika - ja nav savstarpējās solidaritātes, ja nespējam sadarboties, ja sociālā netaisnība pārsniedz jebkuras saprāta robežas, utt - tad nav arī pašas valsts.
I.Gr.
I
Es domaaju, ka autorei buutiibaa ir taisniiba. Vinja vienkaarshos vaardos pasaka to, ko Rietumeiropaa sauc par "sociaalu valsti". Par taadu valsti, kas ruupeejaasl lai neviens neciestu badu un jebkuram buutu iespeeja izdziivot. Taadu valsti, kuraa nevienu gjimeni nesauc par "nelabveeliigo gjimeni" un kuraa neviens sevi netur par veertiigaaku cilveeku tikai tapeec, ka vinjam ir vairaak naudas. Kuraa vaardu "labieshi" nepaziist. Bet Latvijaa jau Ulmanja laikos bija izteiciens, ka viens latvietis ir otra latviesha velns. Ja tas patiesi ir taa, tad nav jaabriinaas, ka mums valsts nav vajadziiga. Vajadziigi ir tikai sveshi kungi!
Igors
I
Vai šeit nevar vilkt paralēles ar K. Ulmani -demokrātiskas valsts nodibināšanu 1918. gadā un tās bojājeju 1934. gadā ? Vai tas pats Ulmanis , kas tik daudz pūļu ielika latviešu apvienošanā 18. gadā , jau 34. gadā neredzēja , ka valsts lēnām iet bojā aiz nespējas saprasties un sastrādāties kopējam valstiskam mērķim ? Vai Atmodas laikā kāds iedomājās , ka pēc 20 gadiem latvieši paši novedīs valsti uz bojāejas sliekšņa ? Atkal tas pats - nespēja domāt un rīkoties valstiski - katrs domā tikai par savu labumu - " savu kaktiņu , savu stūrīti " , kur varētu darīt , ko grib un spļaut virsū kaimiņam aiz sētas . Jāsāk ir domāt - vai padomju gados latviešiem nebija lielākas izredzes izdzīvot kalpojot citiem kungiem , nekā tagad - esot it kā brīviem , bet nespējot saprasties un saliedēties un viens otru lēnām noēdot ?
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Valsts kā ģimene,bet katrā ģimenē toni nosaka ģimenes galva (valdība). Ja ģimenes rīcībā atrodas zeme un citi dabas resursi,bet ģimenes galva neļauj saviem ģimenes locekļiem zemi apstrādāt un audzēt pārtiku,neļauj celt pārstrādes rūpnīcas,lai pārstrādātu dabas resursus,bet tā vietā aizņemas naudu no kaimiņiem,lai no citiem kaimiņiem pirktu pārtiku un citas vajadzīgās preces,bet lielo parādu dēļ liek ģimenes locekļiem savilkt jostas un vecos sirmgalvjus ar ragaviņām vest uz mežu,tad ir skaidrs,ka vaina meklējama ģimenes galvas diktatūrā. To,kas valstī notiek valdošie ļoti labi zina - tiek realizēta pilnīgi ačgārna ekonomiskā politika,kas ir pretrunā ar ekonomikas loģiku,bet tas tiek darīts lai sulainiski padevīgi izdabātu banku lobijam un transnacionālajām korporācijām. "Maza atvērta ekonomika" - tā ir ekonomika bez jebkādas aizsardzības un sekas ir acīmredzamas,ja 1993.gadā valsts ārējais parāds bija 132 miljoni latu,tad šobrīd tie ir jau vairāk kā 20 MILJARDU latu,tātad parāds nepilnos 20 gados pieaudzis 150 reizes! Nekas no politiķu puses nav saprasts un - lecam pa vecam. Upurējot savu labklājību glābām privāto Parex banku,glābām zviedru pensiju fondu,glābjam stabilo latu,glābjam banku rungaiņus,tagad ar pēdējām,nu jau pensionāru, finanšu asiņu lāsēm glābjam brūkošo eiro zonu no pelnīta kraha. Varbūt pietiks citus glābt un laiks padomāt arī par sevi? Nu ko ,iekšējā devalvācija mūs novedusi līdz bezdibeņa malai,vairs nav ko zaudēt ,tad pamēģināsim ārējo devalvāciju. Valdošie nelieši, rokas nost no pensionāriem un bērniem!!!
Nav problēmu?
N
Un vēl noderētu tāda tabuliņa - cik bērnu mācās tepat Latvijā t.s. budžetniekos un pēc studiju beigšanas, bez maz nākamā dienā pēc diploma saņemšans dodas Rietumu virzienā laimi meklēt? Piem., t.s. TIE jaunie ārsti, kuriem TE slikti? Nez cik Latvijas valstij izmaksā šāda "eksportprodukta" skološana? Un cik gados eks budžetnieki varētu savu skolas naudu valstij atstrādāt?
Dārznieks
D
Nu saprotams, ka kokam vienmēr būs divi gali. Tikai derētu tāda tabuliņa - cik politiķu un valsts amatpersonu īstie bērnu mācās ārzemēs ( un ne jau tajās lētākajās skolās) un kādā proporcijā tam ir citu iedzīvotāju bērni. Tas viss maksā ne mazums naudiņu.
pakausis
p
nu un tad tikai valstij par taviem bērniem jārūpējas? uz kuru tavs bērns badā skatās - uz tevi? jeb uz Dombrovska portretu? :)) Es jau nesaku, ka totāla anarhija būtu vienīgais risinājums.. :)) bet nu atzīsti - cilvēki lamā to valdību vietā un nevietā.. un bieži vien par lietām ar kurām paši būtu varējuši tikt galā, ja būtu domājuši ar savām galvām, nevis klausījuši "ekspertus" un paļāvušies uz valsti..
vai nu, vai...
v
Nevajadzētu būt tā, ka attiecībā uz nodokļiem valstī ir kreisa politika, bet attiecībā uz sociālajām garantijām - labēja.
labēja politika
l
Ja valstij nav jāuzņemās nekādas saistības pret ģimenēm ar bērniem, tad nesaprotu, kādēļ es maksāju nodokļus?
gudrīte
g
Šo rakstu derētu apersonīgi izsūtīt Brigmanim un pārējai Zaļzemnieku kompānijai, tiem tas visvairāk būtu noderējis.
pakausis
p
es jau nesaku, ka mums laba vai slikta "ģimene".. es vienkārši saku, ka tā "mammošana" uz valsti ir absolūti stulba un manuprāt ir sakne ļoti daudzām lietām kas šobrīd ir aizgājušas totālās auzās.. valsts to nav izdarījusi, šito nav izdarījusi, tādu pabalstu atņēmusi, šitādu pabalstu nogriezusi.. sēž mutes vaļā, netīriem dupšiem - neviens viņu vietā neko nav izdarījis - tipo "fuj valsts".. vai tā ir pieaugušu un atbildīgu cilvēku sabiedrība?? ne tak!.. un galvenais - jo vairāk "mammo" to valsti.. jo ne tikai valsts struktūras var vairāk parazitēt uz cilvēku dzīvēm, bet arī paši cilvēki paliek bezpalīdzīgāki, tizlāki un atkarīgāki no "mammas" labvēlības vai dusmām..
Gita
G
kārtējais murgs:(

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas