Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Valsts kontrole: CVK necaurskatāmi izlietojusi naudu pašvaldību un EP vēlēšanās

Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) piešķirtā pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanu finansējuma izlietošana nav bijusi izsekojama un caurskatāma, un finanšu resursi netika pārvaldīti efektīvākajā veidā, revīzijā konstatējusi Valsts kontrole (VK).

VK norāda uz sistēmas nesakārtotību, jo nav noteikta konkrēta kārtība, kādā ir jāveic finansējuma plānošana un uzskaite vienlaicīgi notiekošām vēlēšanām, kuras tiek finansētas no dažādiem budžetiem, kā, piemēram, Eiroparlamenta un pašvaldību vēlēšanas.

Šādas kārtības neesamība rada iespēju, ka finanšu līdzekļi tiek izlietoti neefektīvi un vēlēšanu rīkošanas izmaksas ir lielākas nekā būtu nepieciešams, saka VK. Lai arī ir iespējams noteikt, cik daudz naudas no valsts budžeta tiek tērēts pašvaldību vēlēšanu rīkošanai, VK norāda, ka normatīvie akti neparedz apkopot informāciju par tajās izlietotajiem līdzekļiem no pašvaldību budžetiem. Tā rezultātā nav iespējams apgalvot, ka reālās vēlēšanu izmaksas ir caurskatāmas un atbilstošas.

Pastāv risks, ka 85 gadījumos, slēdzot uzņēmumu līgumus gan ar štata, gan ar ārštata darbiniekiem, finanšu līdzekļi Ls 59 030 apmērā pašvaldību un Eiropas Parlamenta vēlēšanu norises nodrošināšanai nav izlietoti efektīvi. VK konstatēja, ka noslēgtajos līgumos nav izsekojami faktiski paveiktie darbi, to specifika un apjoms, jo līgumu nosacījumi ir vispārīgi.

VK jau iepriekšējā finanšu revīzijā konstatēja, ka 2008.gadā sarīkotajās tautas nobalsošanās vēlēšanu komisiju uzņēmumu līgumu slēgšanas un darba samaksas sistēma nav caurskatāma un uzdeva CVK to novērst. Lai 2010.gada Saeimas vēlēšanu finansējuma izlietojums būtu caurskatāms, ir būtiski konstatētos trūkumus novērst līdz 2010.gada 1.augustam, sakārtojot uzņēmumu līgumu slēgšanu un darba samaksas sistēmu, uzsver VK.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas