Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Valsts sektorā likvidēs gandrīz 10 000 amata vietu

Valdības atbalstītie šā gada budžeta grozījumi paredz, ka valsts sektorā amata vietu skaits tiks samazināts par 9454 vietām.Kā liecina valdības sēdē pieņemto grozījumu dokumenti, paredzēts, ka līdz ar grozījumu stāšanos spēkā ministrijās un citās valsts centrālajās iestādēs, kā arī no valsts budžeta finansētajās iestādēs pavisam būs 69 954 amata vietas. Plānots, ka budžeta grozījumi stāsies spēkā 1.jūlijā.

Saskaņā ar spēkā esošo 2009.gada budžetu bija paredzēts, ka valsts sektorā strādājošo amata vietas veido 79 408.

Lielākais samazinājums skars Izglītības un zinātnes ministriju (IZM) – šajā nozarē amata vietu skaits saruks par 2166, un paredzēts, ka izglītības nozarē būs 8970 amata vietas. No valdības dokumentiem nav redzams, uz kā rēķina tik liels samazinājums tiks īstenots, bet, ņemot vērā, ka IZM pārziņā ir arī pedagogi, iespējams, lielākais samazinājums tiks īstenots uz viņu rēķina.

Gandrīz par 1500 vietām plānots samazināt arī Finanšu ministrijas pārziņā esošajās iestādēs esošo amata vietu skaitu. Lielāko daļu, visticamāk, veido plānotā Valsts ieņēmumu dienesta darbinieku skaita samazināšana.

Liels samazinājums – par aptuveni 1300 amata vietām - plānots Iekšlietu ministrijas struktūrā, kurā kopumā būs 17 202 amata vietu. Būtisks samazinājums – par apmēram 670 vietām - paredzēts arī Aizsardzības ministrijas struktūrās, kur kopumā plānota 7391 amata vieta. Arī Labklājības ministrijas jomā būs ievērojams samazinājums – tajā likvidēs apmēram 280 amata vietu, kopā to būs 4882.

Veselības ministrijas atbildības jomā, lai arī īstenots amata vietu samazinājums par 327 vietām, kopējais amata vietu skaits veselības aprūpē salīdzinājumā ar spēkā esošo budžetu tiks palielināts par 906 vietām saistībā ar neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta izveidi un Rīgas ātrās medicīniskās stacijas palīdzības funkciju pārņemšanu.

Ministru kabinetā un Valsts kancelejā amata vietu skaitu plānots samazināt par 23 vietām, kopumā paredzot 195 vietas.

Amata vietu skaita samazinājums skars arī prokuratūru, kur paredzēts likvidēt 57 amata vietas, un kopumā prokuratūras struktūrās plānotas 947 vietas.

Amata vietu samazinājums nav plānots Saeimā, kur arī pēc 1.jūlija plānots nodrošināt 772 amata vietas. Savukārt neliels amata vietu samazinājums – par četrām – skars Valsts prezidenta kanceleju, paredzot, ka pēc grozījumu spēkā stāšanās tur būs 88 amata vietas.

Samazinājums nav plānots arī Satversmes tiesā (36 amata vietas) un Centrālajā vēlēšanu komisijā.

Amata vietu samazinājums tiks īstenots, lai nodrošinātu atlīdzībām atvēlēto valsts budžeta izdevumu samazināšanu. Pagaidām no valdībai iesniegtajiem dokumentiem nav precīzi skaidrs, cik daudz valsts budžeta naudas izdosies ietaupīt uz šī samazinājuma rēķina.

Valdības dokuments arī neparāda, cik daudz no likvidējamām amata vietām ir reāli aizpildītas un cik no tām ir vakances.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas