Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Valsts uzņēmumi dāsni atbalsta apšaubāmu ekspedīciju

Satiksmes ministra Aināra Šlesera (LPP/LC) vadītās ministrijas padotības iestāžu dāsni līdzfinansētā projektā prezidenta padomniece Sandra Kukule ar vīru, kā arī uzņēmēji Juris Videnieks un Jānis Blaus ekspedīcijas Ceļš uz mājām ietvaros iecerējuši piecu gadu laikā apceļot visu pasauli, aicinot tautiešus atgriezties mājās Latvijā.

  Spriežot pēc ekspedīciju sponsorējošo firmu logo uz mašīnām, ar kurām tika veikts ceļojums, lielākais finansējums (vismaz 88 000 latu) iegūts no valsts uzņēmumiem, noskaidrojis laikraksts _Diena_. Kādā ekspedīcijas fotouzņēmumā Briselē redzams vēl kāds A.Šlesera padotais, Radio un TV centra šefs Lauris Dripe, kuram novembra sākumā iznāca saķeršanās ar maluzvejniecības apkarotājiem.Bijušais Rīgas mēra Gundara Bojāra preses sekretārs, padomnieks un kaimiņš G.Kukuls ekspedīcijā bez auto vadīšanas uzņēmās arī operatora lomu. No safilmētā materiāla iecerēts izveidot filmu, ko drīzumā varētu rādīt _LNT_. Šī būs G.Kukula debija dokumentālo filmu uzņemšanas jomā, iepriekš viņš daudz filmējis un fotografējis pašu vajadzībām. Pieredzes trūkumu dokumentālajā žanrā uzņēmējs neuzskata par šķērsli, jo "tas taču nav kino", _Dienai _norādīja G.Kukuls.J. Videnieks un G.Kukuls ekspedīcijā ieguldījuši prāvus privātos līdzekļus, katrs vidēji 10—15 tūkstošus latu. Lai abas komandas varētu paveikt iecerēto, bez pašu uzņēmēju ieguldījumiem ekspedīciju atbalstīja arī vairākas valsts iestādes. _Latvijas dzelzceļa_ meitasuzņēmums _Cargo _piešķīra 30 000 latu, _Latvijas gaisa satiksme _— Ls 8000, lidosta _Rīga _— Ls 15 000, Ceļu satiksmes drošības direkcijas meitasuzņēmums _Auteko & TUV Latvija _Ls 35 000, kopumā 88 000 latu. Visas minētās iestādes tieši vai pastarpināti ir pakļautas Satiksmes ministrijai. _Diena _noskaidroja, ka 5000 latu ekspedīcijai iedeva arī _Latvijas Krājbanka_.

"Es nevienam naudu neesmu devis, tas jāprasa uzņēmumu vadītājiem," atbildot, vai zinājis par ekspedīcijas ieceri, Dienai norādīja satiksmes ministrs Ainars Šlesers (LPP/LC). Viņš gan nenoliedza, ka pazīst G.Kukulu, kurš bija saistīts ar LPP/LC priekšvēlēšanu kampaņu pirms pēdējām Saeimas vēlēšanām.

Ekspedīcija tik brangi izmaksājusi, jo nopirkti jauni šāgada Land Rover Discovery džipi, plus foto un video tehnika, skaidroja J.Videnieks. CSDD datu bāze rāda, ka abi auto reģistrēti uz nodibinājuma Ceļš uz mājām vārda. Aculiecinieki novērojuši, ka vienu no auto ik pa laikam var redzēt stāvam pie Valsts prezidenta pils, kur strādā S.Kukule par prezidenta padomnieci likumdošanas jautājumos.

Ekspedīcijas pirmajā ceļojumā izdarīti arī vairāki secinājumi, kas publicēti projekta mājas lapā. "Lai paēstu pusdienas vienkāršā ceļmalas ēstuvē, Eiropā bez 15—20 eiro nav ko darīt. Tajā pašā laikā mūsu lauku krodziņos tas izmaksātu Ls 2—5, kā nu kurā vietā. (..) Svaigi spiestās sulas, kas mums ir absolūti pierasta lieta, Eiropā bija pieejamas tikai atsevišķās valstīs diezgan augsta līmeņa restorānos un arī tad tikai apelsīnu sula," teikts mājas lapā. Vienā rindkopā pieminēti arī ārvalstīs dzīvojošie latvieši, kuru satikšana bija šā brauciena mērķis.


(Žurnālistes Ingas Spriņģes rakstu "Par valsts naudu apkārt pasaulei" lasiet laikrakstā "Diena"!)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

UZZINI VAIRĀK:


Ekspedīcijas Ceļš uz mājām mājas lapa

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas