Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Varēja būt mūsu prezidents

Brunis Rubess cienīja visas profesijas, atskaitot divas: plānā galdiņa urbējus un tukšu salmu kūlējus. Tomēr lielāko vilšanos vienam no izcilākajiem latviešu topmenedžeriem sagādāja darītāji.Vismaz līdz piecdesmit gadu vecumam viņš katru dienu stāvēja uz galvas. Tā nebija nekāda parastā galva — šīs galvas īpašnieks bija viens no labākajiem, ja ne pats labākais latviešu topmenedžeris pasaulē.

Latvijai veicās, ka neatkarības atjaunošanas laikā tai bija arī šāda galva, bet vienlaikus arī neveicās, jo atmodas laiks sakrita ar Bruno Rubesa (1926.21.12 — 2009.23.12.) biznesa vadītāja karjeras labākajiem gadiem — no 1988.gada līdz 1991.gadam viņš bija Eiropas lielākā auto ražotāja Volkswagen stratēģijas šefs. Ja nebūtu šīs sakritības, nevar izslēgt, ka Rubess būtu bijis Latvijas prezidents. «Kāpēc gan ne?» tagad saka bijušais Pasaules brīvo latviešu apvienības vadītājs Uldis Grava. Dzirdēts, ka šis amats Rubesam reiz arī esot piedāvāts. Lai gan tik pārliecināti apgalvot, ka viņam būtu izdevies tikt ievēlētam par Latvijas prezidentu, tomēr nevar — jau trimdā Rubesa harizmātiskā personība un stratēģiskais vēriens bija iemantojis tikpat daudz atbalstītāju, cik pretinieku, kuri viņa tempam vienkārši neturēja līdzi._Aizraujošo Egīla Zirņa stāstu par harizmātisko Rubesu, lasiet jaunajā nedēļas žurnālā SestDiena! _

Top komentāri

kate
k
Jā, jā. Bet tad, kad es literatūras vēsturi mācījos, tad sorry, tomēr Jāni Pliekšānu dēvēja arī par Jāni Raini. Ar erudīciju viss kārtībā un piedodiet, dzimšanas datus jau arī Rainim piemirsu uzrakstīt, arī darbu sarakstu. Kaut kā neienāca prātā...Par konkrēto rakstu - manuprāt, stāsts nav par to, ka Rubess būtu gribējis kļūt prezidents. Vairāk par to, ka pēc rievu skaita smadzenēs viņš tāds varētu būt. Par "asiņu jautājumu"tiešām kauns lasīt.
Atoss
A
Rubess bija izcils menedžeris, inteliģents un pozitīvs cilvēks. Un vispār diezgan bēdīgs skats paveras lasot dažus komentārus, jo cilvēku neizglītotība ir viens no lielākajiem Latvijas draudiem. Žēl to cilvēciņu, kas pazīst tikai savu tēvu, māti, tusiņu biedrus un kaimiņmājas sētnieci. rakstiet biežāk par cilvēkiem, ar kuriem mēs varam lepoties.
kate
k
Trīnīt, bet ko ta Tu vispār zini? Jāni Raini zini vismaz? Zini, kas viņš tāds bija pirms kļuva par pieminekli? Un ko ta tas umpapā Tev tā neiet pie sirds? Bumsī patīk vai alelūja? Fakts ir tāds, ka tos latviešus, kas nav lūzeri, bet par spīti visiem gr'ūtiem laikiem spējuši izvirzīties starp pasaules izcilākajiem kādā jomā ( piem. Rubess - biznesa vadītājs laikos, kad te vēl biznesu par spekulāciju dēvēja) mums jāpazīst, ar viņiem jālepojas, nevis jānoķengā, bet galvenais - jāmācās no viņiem tas, ko varam pielietot paši savā dzīvē. Nevajag skaust, citu panākumus un ienākumus Trīnīt.. Tad arī pašai labāk ies.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas