Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Vaznis: tā nav patiesība, ka Platacis pazušanas vakarā bijis mājās

Lai arī publiski nedēļas beigās izskanēja informācija, ka zvērināts advokāts Ainārs Platacis liktenīgajā pazušanas vakarā 24. maijā ap plkst. 19.40 ir atbraucis mājās un pēc aptuveni desmit minūtēm jau atkal devies prom, pazudušā advokāta kolēģis Aloizs Vaznis šo informāciju neapstiprina. “Tā nav patiesība,” viņš ir lakonisks.

Kolēģi pazudušā A. Platača meklēšanas lietā sadarbojas ar policiju, taču informāciju par meklēšanas rezultātiem neizpauž, lai netraucētu izmeklēšanas darbus. Jāpiebilst, ka versija par to, ka A. Platacis bijis mājās, balstījās uz viņa kaimiņa Jūlija Krūmiņa īpašumā uzstādīto videonovērošanas kameru ierakstu.

Otrdienas pēcpusdienā Zvērinātu advokātu padomē (ZAP) notika sēde, kurā advokātu padomes locekļi pārrunāja saistībā ar A. Platača pazušanu izskanējušo informāciju un nolēma rakstīt aicinājumu tiesībsargājošām iestādēm.  Šajā dokumentā advokāti lūgs meklēšanās lietā ieguldīt visus iespējamos resursus un darīt visu, lai pasargātu advokātus no personiskā apdraudējuma viņu profesionālās darbības dēļ. “Mēs lielā mērā pieļaujam, ka advokāta A. Platača pazušana ir saistīta ar viņa darbu. Ja tas apstiprināsies, notikušais būs negatīvs signāls, kas liks advokātiem izvērtēt – cik drosmīgi viņi drīkst aizstāvēt savus klientus,” sacīja ZAP priekšsēdētāja vietniece Guna Kaminska.

Viņa padomes vārdā pateicas tiesībsargājošām iestādēm par intensīvu darbu kolēģa meklēšanā un uzsver, ka arī ZAP dara visu, lai sekmētu iespējamā pret advokātu vērstā noziedzīgā nodarījuma atklāšanu. G. Kaminska atgādināja, ka advokatūra ir tiesiskas valsts justīcijas neatņemama sastāvdaļa. Ja advokāta pazušana saistīta ar noziegumu, tad šis noziegums faktiski ir veikts pret valsts tiesiskumu, uzskata ZAP pārstāve.

Pirms vairākām dienām pazudušā advokāta biroja darbinieki publiski solīja devīgu atlīdzinājumu par informāciju, kas palīdzēs atrast kolēģi. Lai arī advokāti nolēma nepubliskot atlīdzības apmēru, birojā jau ienāk informācija, kuras patiesumu patlaban pārbauda gan advokāti, gan policija. Izmeklēšanas interesēs neviena no pusēm to šobrīd neatklāj.

Cita starpā otrdien iznākušajā Latvijas Forbes pirmajā numurā ir publicēts A.Platača komentārs, kurā viņš norāda, ka krīze skar ne tikai ekonomiku vai iedzīvotāju naudas makus, bet arī justīciju Latvijā. Viņa vērtējumā galvenā tiesiskuma problēma Latvijā ir valsts varas dotā vārda neturēšana un savu saistību nepildīšana. "Daudzi uzņēmēji sev uzdod jautājumu, ar ko viņi ir sliktāki par valsti. Pareizāk sakot - kāpēc viņiem ir jābūt labākiem par valsti? Kāpēc solītais būtu jāpilda?" vaicā advokāts. Viņš arī pauž viedokli, ka ekonomisko strīdu risināšanas mēģinājumi ir zaudējuši savu efektivitāti un jēgu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas