Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Veismane atsakās no diplomātiskās pases

Valsts kancelejas vadītāja Gunta Veismane šodien atteikusies no diplomātiskās pases, lai izvairītos no tālākas šī jautājuma politizēšanas. To viņa šodien oficiāli paziņoja Ministru kabineta sēdē, norādot, ka nevēlas tālāku politisku diskusiju par šo jautājumu. Jautājums par diplomātiskās pases izmantošanu privātām vajadzībām radās pēc Valsts kancelejas vadītājas ceļojuma uz Ēģipti, kur viņa devās atvaļinājuma laikā, taču izmantoja diplomātisko pasi.

Ārlietu ministrija, Veismanei atgriežoties no atvaļinājuma, skaidroja, ka diplomātisko pasi var izmantot, tikai oficiāli pildot dienesta pienākumus. Sākotnēji Likumā par diplomātisko pasi bija speciāls punkts, kurš noteica, ka "diplomātiskās pases aizliegts izmantot privātiem, tūrisma un citiem neoficiāla rakstura ceļojumiem". Vēlāk šo punktu ar grozījumiem svītroja no likuma, taču ĀM uzskata, ka likuma pirmajā pantā, kas noteic, ka diplomātiskā pase apliecina, ka tās uzrādītājs ir oficiāls Latvijas pārstāvis ārvalstīs, jau paredzēts, ka minēto dokumentu var izmantot, tikai oficiāli pildot dienesta pienākumus.

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) prasīja no Veismanes skaidrojumus par diplomātiskās pases izmantošanu privātā braucienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas