Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Veismanes pārbaude pagarināta līdz 30.martam

Pēc Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietnieces Jutas Strīķes lūguma pagarināts termiņš komisijas ziņojuma iesniegšanai par Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes rīcību. Termiņš pagarināts, lai pārbaudi varētu veikt maksimāli vispusīgi un kvalitatīvi, norādīja Ministru prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne.

Februāra beigās premjers Valdis Dombrovskis (JL) parakstīja rīkojumu par dienesta pārbaudes komisijas izveidošanu, lai izvērtētu Valsts kancelejas vadītājas Guntas Veismanes un citu kancelejas amatpersonu rīcību. Jutas Strīķes vadītā komisija izvērtē informāciju par Valsts kancelejas administrēto Eiropas Sociālā fonda projektu sagatavošanas un iesniegšanas procesu, Saeimas Eiropas lietu komisijas 2010.gada 29.janvāra un 8.februāra sēdēm un tajā iesaistīto Valsts kancelejas amatpersonu rīcību.

Komisijai jāvērtē fakti par Valsts kancelejas direktores G.Veismanes plāniem vērsties Drošības policijā ar lūgumu izmantot operatīvās darbības pasākumus pret žurnālisti Emīliju Kozuli, kura publicēja informāciju par šiem projektiem, izmantojot komisijas sēdē pieejamo informāciju. Tai, kā vēlāk izrādījās, bijis ierobežotas pieejamības statuss.

Komisija izvērtēs G.Veismanes darbību un pēc tam lems, vai ir pamats disciplinārlietas ierosināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas