Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Vēl trīs saslimušie pēc Maximas ēdiena, pirmajiem diagnosticēta salmoneloze

Šobrīd saslimuši 12 cilvēki pēc lielveikala Maxima XXX A.Deglava ielā 67 siltajā cehā gatavotās kartupeļu biezputras nobaudīšanas pagājušajā nedēļā, Dienu informēja Sabiedrības veselības aģentūras (SVA) Sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Laura Bundule. Šie cilvēki ir pieaugušie, kas ārstējas ambulatori.

Savukārt pirmajiem hospitalizētajiem slimniekiem pēc analīzēm konstatēta salmoneloze.Kā pastāstīja L.Bundule, sākumā saslimušajiem vispārīgi konstatēta zarnu trakta saslimšana, taču tagad par tiem, kas nonāca slimnīcā pirmie, jau skaidrs, ka slimības izraisītājs ir salmonella. Ar to var inficēties no dzīvnieku izcelsmes pārtikas lietošanas. Iespējams, ka kartupeļu biezeņa pagatavošanas procesā izmantots piens vai olas. «Varbūt pirms tam griezta gaļa uz kāda dēlīša vai ar kādu nazi, kas pēc tam netika nomazgāts un tad izmantots biezeņa gatavošanā,» pieļāva L.Bundule. Kā jau ziņots, SVA epidemiologi uzsākuši izmeklēšanu un par notikušo informējuši Pārtikas un veterināro dienestu, ka laika periodā no 31.maija līdz 2.jūnijam saņēmuši informāciju par saslimšanas gadījumiem. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka visi saslimušie 29.maijā iegādājušies siltos ēdienus iepriekšminētajā lielveikalā.

Ja kādam iedzīvotājam mājās vēl saglabājusies nedēļas nogalē minētā lielveikala siltajā cehā pagatavotā kartupeļu biezputra, to nekādā gadījumā nelietojiet uzturā, bet zvaniet SVA Rīgas filiāles epidemiologam (diennakts tālrunis 67271738), lai šo produktu nodotu laboratoriskajai pārbaudei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Karikatūra

Nedienas Maximas lielveikalā iedvesmojušas Onslovu radīt karikatūru "Kartupeļa biezeņa mazgāšana ir mīts"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas