Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vērtējot pozitīvo (?) Afganistānā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
ome
o
Vai nebutu laiks SOS krusta kara gajienus izbeigt un laut CITIEM dzivot, ka VINI to velas??? Kadu demokratiju ASV sej pa pasauli, viens kars pec otra, zeme deg jau vairakos punktos... Ko mes tur skraidam lidzi, varbut sakartosim SAVU ZEMI??? Svesu zemju iedzivotaju BUMBOSA- ta ir infrastrukturas kartosana?
P.S.
P
Būvējot infrastruktūru, investējot, amerikāņi censās nepieļaut to kļūdu, koties izdarīja pēc PSRS aiziešanas no Afganistānas - atstāja visu pašplūsmā. Bet izskatās, ka arī mērķtiecīgi ieguldot līdzekļus materiālās labklājības celšanā un izglītībā, rezultātri izpaliek.. Atis uzdod pareizu jautājumu - ko tālāk? Bumbu mešana rezultātus nedod, investīcijas infrastruktūrā, ekonomikā, izglītībā efektu nedod? Ko darīt? Ja nav uz šo jautājumu atbildes, laiks doties prom no Afganistānas... Nav vērts izšķiest līdzekļus un dzīvības!
Memory
M
Gan Klimoviča kungs ATCERĀS, kas notikās pēc 1989.g., kad pēc desmit gadus ilgušās palīdzības, pēc skolu uzcelšanas, zemes iedalīšanas, elektrifikācijas, gazifikācijas u.c. pasākumiem PSRS karaspēks tika izvests no Afganistānas. Divi ar pus gadi pagāja - un 1991.g. lielvalsts beidza pastāvēt. Šodien Rietumvalstu apvienotie spēki var doties tikai uz priekšu - kārtējā demokrātijas/krusta karagājienā. Mērķis ir sen zināms - tā ir Irāna.
reptilis
r
Tā arī pateiktu - mūsējiem no turienes jādodas prom!
Ieva
I
Vienkārši karš nekad pie demokrātijas nav novedis, "labākajā" gadījumā pie diktatūras, kā, piemēram, Latvijā, jo te ar ieročiem rokā cīnīties par savu brīvību gribēja daudzi. Pat mūsu dziesmotā revolūcija rāda, ka ne jau cīņa ir galvenais, jo kas tad no tā visa sanācis: pīlīšpūtēju valdības, kas pat nepūlas savas shēmas kaut cik nomaskēt, jo ir taču ievēlēti demokrātiskās (hmm...) vēlēšanās, un tas nekas, ka daudzi vēlētāji pēc tam rūgti nožēlo savu neapdomību....Vai pareizāk nedomāšanu, lai gan, atšķirībā no afgāņu (vairākuma), it kā esam izglītoti (vairākums)....
Ieva
I
Piedod, taču vienīgie nosacītas veiksmes stāsti bija no programmām, kas sievietes apmāca lasīt (ne jau NATO, protams). Lai viņas var pašas izlasīt Korānā rakstīto un iebadīt lauleni ar degunu tais rindās, kas skaidri apliecina, ka viņš Korānu pārdod. Ja tas izdodas, sieva var paņemt mikrokredītu, kuru arī ne jau NATO nodrošina, atvērt viena cilvēka biznesiņu un cīnīties.....
Ieva
I
Vienreiz viens cilvēks godīgi pasaka, ka situācija ir bezcerīga. Vienkārši tāpēc, ka vīriešiem, kas vēl arvien pārāk daudz nosaka, nekādu Rietumu cilvilizāciju, no kuras viņi neko daudz vairāk par bombardēšanu un apšaudi nav redzējuši, nevajag. Un akas, skolas, tas, protams, it kā ir OK, tikai priekš kam? Lai pēc tam kādā svešā zemē apšautu un bombardētu ciematus?
Ieva
I
Ne to raksta autors apgalvo! Vienkārši sanāk, ka tādā situācijā sievietes ārstēt un izglītot varēs tikai tad, ja viņas nolaupīs (pretēji vīru un tāvu gribai) un pārvedīs uz Rietumiem!
ass
a
mērķis-magoņu sargāšana
SZO
S
No Lībijas Klimovičs aizlaidās, kad kadafisti sāka spiest dumpiniekus. Afganistānā laikam jūtas drošāk, sēžot kādā NATO cietoksnī. Nu nav viņš neko sapratis. Mēs viņiem izrokam akas, uzceļam skolu, atnesam demokrātiju, bet viņi - mūs nemīl? Krievi 80. gados arī cēla skolas un raka akas. Nu kas tādam i. apmaksā komandējumu? Vai tiešām AM?
Letiņš
L
Kaut ko tik netīkami prostitutētu nebiju lasījis kopš padomju laikiem, kad līdzīgi Afganistānas kara apdziedātāji rakstīja par uzceltajām skolām un salabotajiem ceļiem. Pat terminoloģija saglbājusies vecā.
ha
h
Autors laiž kaut kādu murgu - nav pat Aizsardzības min. atreferējums, jo šī ministrija apmaksā Klimoviča "ceļojumus". Autoram vajadzēja jau zināt, ka pat līdz šim brīdim Afganistānā ir gan amerikāņu operācija, gan arī NATO vadītā, kurām nav nekā kopēja. NATO nenāca amerikāņu saukta, bet gan ar ANO mandātu, jo palīgā sauca apti Afganistāna.
PPP
P
"Ja afgānis nevēlas skolas atvēršanu savā ciematā, pat ja tā ir uzbūvēta, neviens viņu nespēs par to pārliecināt." Diez kas nav. Visai pārējai pasaulei jāpadodas un jāļauj talibiem atstat sievietes bez izglītības un pieejas medicīnai? Un pieeja medicīnai viņām nav tapēc, ka sievietes drīkst ārstēt tikai sievietes-ārstes, kas tur nav, jo sievietem ir liegta pieeja izglītībai. Katra astotā sieviete nomirst dzemdībās. Vai tad tiešām pasaule neko nevar darīt, ja kaut kādi mauk..si ir tikuši pie varas?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas