Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VID atklāj nelegālu cigarešu ražotni bijušās PSRS kara daļas ēkā

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde kopā ar Valsts policijas darbiniekiem 22.janvārī Daugavpils novada Naujenes pagastā bijušās PSRS kara daļas ēkā atklāja nelegālu cigarešu ražotni un notikuma vietā aizturēja sešas personas, portālu Diena.lv informēja VID pārstāvji.

Starp aizturētajām personām bija Latvijas, Krievijas Federācijas un Kirgīzijas pilsoņi, savukārt iespējamais nelegālās ražošanas organizētājs ir kāds Krievijas Federācijas pilsonis, kuru aizturēja šī gada 23.janvārī Vācijā. Otrdien aizturēja vēl vienu Latvijas iedzīvotāju. Kopumā astoņi aizturētie vīrieši ir vecumā no 30 līdz 60 gadiem.

Ārvalstu pilsoņi bija piesaistīti kā iekārtu uzstādīšanas un ekspluatācijas speciālisti. Divām aizturētajām personām – Latvijas iedzīvotājiem - tiesa piemērojusi ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Ēka, kurā bija iekārtota nelegālā cigarešu ražotne, bija pielāgota pastāvīga cigarešu ražošanas procesa uzsākšanai - tajā bija uzstādītas jaudīgas cigarešu ražošanas iekārtas un ģenerators elektroenerģijas ražošanai. Turpat atradās arī visas nepieciešamās izejvielas – tabaka, papīrs, līme, cigarešu filtri, iepakojuma materiāli, Krievijas Federācijas akcīzes markām līdzīgas uzlīmes. Uzstādīto cigarešu ražošanas iekārtu aptuvenā vērtība varētu būt vairāk nekā viens miljons eiro.

Teritorija bija aprīkota ar slēptu videonovērošanas sistēmu un ēkā ierīkota signalizācija. Personu aizturēšanas brīdī ražošanas uzsākšanai viss bija sagatavots un bija pabeigta iekārtu uzstādīšana, noregulēšana un pārbaude.

Pēc ekspertu atzinuma iekārtu jauda ir apmēram miljons cigarešu dienā un lielāko daļu no saražotajām cigaretēm bija paredzēts nogādāt dažādu Eiropas Savienības valstu tirgos.

22.janvārī uzsāka kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 191.panta 2.daļas par muitošanai pakļauto preču, tabakas ražošanas iekārtas, tabakas un tabakas izstrādājumu ražošanai nepieciešamo līdzekļu glabāšanu Latvijas Republikas muitas teritorijā bez muitas iestāžu atļaujas, ko veikusi personu grupa pēc iepriekšējās vienošanās un lielā apmērā. Saskaņā ar Krimināllikuma 191.panta 2.daļu iespējamais sods par šādu pārkāpumu ir brīvības atņemšana no trim līdz desmit gadiem vai piespiedu darbs, vai naudas sods līdz 200 minimālajām mēnešalgām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas