Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

VID uzsāk kriminālprocesu pret KNAB amatpersonu

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Finanšu policija uzsākusi kriminālprocesu pret Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieku par iespējamu uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas, radot būtisku kaitējumu valstij, kā arī par nepatiesu ziņu norādīšanu 2006. un 2007.gada valsts amatpersonas deklarācijās.

VID darbinieki konstatējuši, ka valsts amatpersonas deklarāciju datos par 2006. un 2007.gadu nesakrīt informācija par nekustamā īpašuma darījumiem, kā arī deklarācijās norādīta nepareiza informācija, jo nav uzrādīts hipotekārā kredīta palielinājums.

Iegūta informācija, ka KNAB amatpersonai pieder ekspluatācijā vēl nenodota dārza māja, kas realitātē ir trīsstāvu māja. Informācijas pārbaudes laikā konstatēts, ka KNAB amatpersona valsts amatpersonas deklarācijās nav uzrādījusi visus darījumus, kas saistīti ar ēkas būvniecības izmaksām, darījumu apmēru un darījumu puses. Likums nosaka, ka jāuzrāda darījumi, ja to summa pārsniedz 20 minimālās mēnešalgas, kas 2007.gadā bija Ls 2 400, norāda VID.

Pamatotas aizdomas par iespējamo uzņēmējdarbības veikšanu bez reģistrēšanas VID izmeklētājiem balstītas uz faktiem par KNAB amatpersonas rīcību ar transportlīdzekļiem. VID noskaidrojis, ka laika periodā no 2003. līdz 2008.gadam KNAB amatpersona iegādājusies un pārdevusi vairākus transportlīdzekļus, kuru norādītā darījumu vērtība neatbilst reālajai tirgus vērtībai. Šobrīd amatpersonai pieder viena Mercedes automašīna un trīs motocikli – Kawasaki, Ducati un Honda.

Ar KNAB Dienai sazināties neizdevās.  Komentārus par amatpersonu, pret kuru uzsākts kriminālprocess, birojs pagaidām nav sniedzis.

Šī jau ir otrā KNAB amatpersona, kas pēdējā laikā nonākusi uzmanības centrā saistībā ar iespējamām nelikumībām. Iepriekš pēc premjera un iekšlietu ministra uzdevuma KNAB pārbaudīja izmeklētāja Jura Juraša finanšu darījumus. KNAB atzina, ka nav pamata rosināt disciplinārlietu pret biroja amatpersonu, jo tās darbībā nav saskatāms likuma pārkāpums. 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas