Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

“Vienotība” dibināšanas kongress notiks martā

Jaunā laika (JL), Pilsoniskās savienības (PS) un Sabiedrība citai politikai  (SCP) apvienības _Vienotība _dibināšanas kongress notiks nākamā gada martā, kad par to būs lēmusi katras partijas biedru kopsapulce. Jau šobrīd noslēdzies darbs pie partiju apvienības galveno pamatnostādņu izstrādes, kas tiks apstiprinātas partiju kongresos nākamā gada janvārī un februārī. Nosaukums simbolizējot apvienības galvenās vērtības – vienotību, atbildību par valsti un taisnīgumu.

PS līderis Ģirts Valdis Kristovskis norāda, ka “mums jāatjauno uzticība valsts varai un Latvijas iedzīvotājiem ir jājūt lepnums par savu valsti, nevis kā sprīdīšiem jādomā par došanos uz citām valstīm laimes meklējumos”. Viņš uzskata, ka Vienotībai ir jālauž sabiedrības priekšstats, ka politika ir tikai savtīgu, šauru interešu lobijs. Mēs esam gatavi pierādīt, ka spējīgākie tautas pārstāvji iet politikā, viņš uzsver.

SCP priekšsēdētājs Aigars Štokenbergs savukārt pauda, ka “to, ko var izdarīt komanda, nekad nespēs paveikt viena persona, vai tas būtu karalis, imperators vai diktators.”  

JL, PS, SCP veidotās darba grupas ir vienojušās par apvienības pamatnostādnēm, un šobrīd partijas kopīgi izstrādā ekonomikas pasākumu plānu, kas ļautu īstermiņā uzlabot ekonomisko situāciju un veicinātu nodarbinātību, radot jaunas darbavietas.

Iepriekš partijas paziņoja, ka apvienības nāks klajā ar vienu premjera kandidātu.

Trīs partijas šodien bija iecerējušas rīkot pasākumu, lai oficiāli iepazīstinātu ar jaunveidojamās apvienības nosaukumu un programmas vadlīnijām. Bija iecerēts, demonstrējot partiju vienotību, pasākumam gatavoties ar kopīgu maizes cepšanu. Tomēr, kā BNS informēja JL Saeimas frakcijas sabiedrisko attiecību speciāliste Laila Timrota, plašāks izklāsts par apvienības programmu vēl top. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas