Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Vienotība: Prezidenta vēlēšanu rezultāts pierāda oligarhu varu Saeimā

Saeimas deputātu vairākuma balsojums Valsts prezidenta vēlēšanās ir pierādījis, ka parlaments atrodas oligarhu varā, uzskata politisko partiju apvienība Vienotība.

Apvienība ziņojumā presei uzsvēra, ka Saeima ir pelnījusi atlaišanu. "Tikai jaunas Saeimas vēlēšanas var mazināt oligarhu ietekmi Latvijas politikā," teikts informācijā plašsaziņu līdzekļiem.

"Parlaments, kuru Valdis Zatlers ierosinājis atlaist tādēļ, ka tā vairākums nav vēlējies rīkoties sabiedrības interesēs, ievēlējis prezidentu, nerēķinoties ar sabiedrības pretestību un ignorējot sabiedrības viedokli," norādīja Vienotības priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Vienotība norādīja, ka iepriekšējās nedēļas balsojumā par Saeimas piekrišanu kratīšanas izdarīšanai 10.Saeimas deputāta Aināra Šlesera (PLL) dzīvesvietā ar apvienības balsīm vien izrādījās par maz. "Arī šodien Saeimai nepietika balsu, lai nosargātu tiesiskumu un sabiedrības intereses Valsts prezidenta vēlēšanās. Šādos apstākļos izšķiroša ir Valda Dombrovska vadītās valdības rīcībspējas saglabāšana", skaidroja Vienotības pārstāvji.

"Valsts prezidenta Valda Zatlera lēmums rosināt Saeimas atlaišanu ir vēsturisks. Tas ir nozīmīgs ieguvums Latvijas politiskās sistēmas briedumam, jo liek politiķiem apzināties, ka par saviem vārdiem un darbiem jāatbild ik dienas. Tas ir ārkārtīgi nozīmīgs arī sabiedrībai, kuras galvenais uzdevums gaidāmajā referendumā un paredzamajās Saeimas vēlēšanās būs pieņemt atbildīgus un valsts turpmākajai virzībai izšķirošus lēmumus," teikts paziņojumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas