Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Viens nebarojas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
AD
A
Lai arī ir šā un tā, šīs ministrias VISMAZ dod kaut ko, bet ko salīdzinājumā ar tām var teikt par tādu parazītministriju kā Vides ministrija?
prahtweeders
p
Jūs,cienījamais,atkal nesapratāt,tāpat kā vismaz puse Latvijas. Pasaulē nav tādas zemes kur nodokļu maksātāju naudu netērētu atbilstoši valsts interesēm.Cita lieta,ka maksātāju un valsts intereses gandrīz nekad nesakrīt.Valsts apmaksātajās izglītības programmās vienmēr un visur māca tieši to,ko valsts prasa un par ko maksā,jo citādi skolotājus un pasniedzējus padzīs no darba. Ja jums ir kādi iebildumi,tā nav pedagogu darīšana.Tādā gadījumā,kā dzied Marseljēzā - ''formējiet bataljonus'' un uz priekšu,uz Tripoli.
Elizabete
E
Pēdējo 20 gadu laikā Latvijā štāpeļiem saražoti juristi, grāmatveži (sevišķi jau ar banku specifiku), un visādi PR speciālisti, tad vēl "vadības pamati", uzņēmējdarbības pamati u.t.t. Tikai nav saprotams, ko viņi visi grib vadīt un uzņemties. Jo psihologi ir izpētījuši, ka tikai mazāk kā 10 % cilvēkiem esot uzņēmēju spējas. Tātad augstskolām vispirms vajadzētu nevis skatīties uz vidusskolas atestātu atzīmēm, bet veikt psiholoģiskos testus. Otrkārt Latvijā beidzot vajadzētu sākt kaut ko ražot - nevis bulciņcehus, kur paši pūta paši dega, bet kaut kādas rūpnīcas ar konveijeru līnijām, kur nodarbināt tos cilvēkus, kas neietilpst 10 % uzņēmējos, bet ko redzam sabiedriskajā transportā , uz ielām, tirgū, dzertuvēs un citur. Cilvēki ar pelēku, bezcerīgu skatienu, kas ģērbjas humpalās, nespēj samaksāt ne par apkuri, ne īri, klimst kā Dieva nepieņemti , bieži sarunājas krieviski, katra vārda galā lietojot necenzētus vārdus.... Un ne jau tie jauniešu bari, kas izmācās banku zinības un PR, Latvijā radīs ražošanu.
re
r
It visur pasaulē augstskolas māca to par ko tām maksā,neatkarīgi no mācību vielas jēgas vai nozīmes ---- ar piebildi, ka privātās augstskolas tiešām lai māca ko grib, taču nodokļu maksātāju naudas tērēšanai jābūt samērojamai ar valsts interesēm.
prahtweeders
p
Mīļais neskūtais,lielacainais Muduli. It visur pasaulē augstskolas māca to par ko tām maksā,neatkarīgi no mācību vielas jēgas vai nozīmes,tieši tāpat,kā jūs rakstāt tikai to,ko pavēl redakcija. Ticiet vai nē,Latvijā pat tagad vēl palikuši cilvēki,kas spēj pasniegt darba tirgū noderīgas zināšanas,taču nav viņu pienākums meklēt,kas šim tirgum vajag.Tā vietā ''ne par ko nedomājošajiem sivēniem'' sasniedzot 18 gadu vecumu jābūt spējīgiem saprast,ko viņi grib zināt,lai spētu nopelnīt iztiku,un attiecīgi maksāt vai nemaksāt par piedāvātajām mācību programmām.Ar to profesionālā un augstākā izglītība atšķiras no obligāti uzspiestā pamatkursa.Ja ''sivēniem'' turpretim vienalga,kas rakstīts viņu diplomos,ka tik papīrs,noderēs arī O.Henrija aprakstītā Pītera un Takera Iedzeršanas un Kāršu Spēles augstskola,par ko viena otra mācību iestāde Latvijā jau paspējusi pārvērsties.
Vija
V
Pierkrītu! Pie mums katrs domā tikai par sevi! Piemēram, augstskolas izdomā visu ko, lai tikai nodrošinātu eksistenci! Ko dara varas aprindas? Klusi tup pie sava "pupa" un ne mirkli nedomā, ka varētu ēdelību arī samazināt! Sabiedrība shēmo, lai par katru cenu (pat šķiras!) izmantotu dažādās sociālās garantijas. Cilvēki nemaz nemeklē darbu, jo sēdēt uz sociālā spilvena daudz ērtāk un patīkamāk! Tā mēs dzīvojam!
zvirbulēns
z
Viens barojas, un kā vēl barojas!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas