Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Vilks: tuvākajos mēnešos jāsāk domāt par inflācijas mazināšanas plānu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Janka
J
Vilk, atjēdzies beidzot! Latvijā nav normāla ekonomika, Latvijā ir iestājusies stagflācija - neskatoties uz bezdarbu, inflācija tikai augs, jo samazinoties apgrozījumam, tirgotāji ieņēmumus centīsies palielināt palielinot cenas, jo bezdarbnieki un simtlatnieki tāpat tev nepirks ne elektroniku, ne konjakus ne parfimēriju. Un arī pie friziera un uz masāžas salonu neies...
niks
n
Kukū, losi! Inflācija jau ir, bet tev nemaz nav plāna. Nav ne A, ne B plāna. Nu tad ej sūkāt ledu, jeb gadi ziemu!
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Tam plēsīgajam kustonim gan vajadzēja zināt tādu elementāru patiesību,ka inflācija var būt gan radoša,gan graujoša,atkarībā no tā ,kas viņu ģenerē. Ja inflācija rodas situācijā kad pieprasījums pārsniedz piedāvājumu,tad tā ir radoša inflācija,kas stimulē ražošanas attīstību ,un tāpēc to nekādā gadījumā nav jāapkaro.Šādā gadījumā piedāvājumu apsteidzošā patērētāju pirktspēja velk ekonomikas ratus uz priekšu.. Ja inflāciju rada voluntāra nodokļu un cenu celšana,tad tā jau ir attīstību graujošā inflācija,jo cenas ceļas samazinoties pirktspējai,un tās vairs neatspoguļo faktiskās piedāvājuma - pieprasījuma attiecības. Šajā gadījumā dilstošā patērētāja pirktspēja stumj ekonomikas ratus atpakaļgaitā (recesijā) Cik vēl ilgi mēs pasīvi noskatīsimies kā plānprātiņi augstos valdības amatos iznīcina mūsu valsti?
Vilnis
V
Ziniet, vispār laikam tuvākajā nākotnē vajag ierobežot analītisko sausinu nokļūšanu pie varas, kuri neko vairāk par exceļu tabulām nemāk, mums ir vajadzīgi lietiški vaditāji ar viziju, kas ir jādara, lai kāpinātu ienākumus un tērētu tos ar saprātu visas sabiedrības interesēs. Vai gribat piemērus - Dombrovskis un Vilks spilgti analītiķu piemēri - samazināt riskus un pasarg dievs, neuzsākt neko jaunu, bet tikai pielabot esošos greizos ratus/
cart
c
Būtu laicīgi taukmūļus patriekuši, nevajadzētu tagad Briseles lācītim te plosīties:) Igauņi treknajos gados uzkrājumus veidoja, Kalvīc ar - 0,1% budžeta pārpalikuma - āksti. Tagad visiem jāstrebj.
durnis
d
Cik ilgi vēl pacietīsim Jenotu MURGAINĀS IDEJAS ?!
Kergers
K
Pēc vakardienas Domburšova raidījuma tapa pilnīgi skaidrs ,ka Vilks ir viens kārtīgs Excelis,kuram visa domāšana ietveras skaitļu pārbīdēs tabulās! Tas ,ka blakus sēž cilvēki ( biznesmeņi) un norāda ,ka tabulu cipari ir ļoti tālu no realitātes, Vilkam ir nesaprotami,jo tabulās jau viss ir skaisti! Kamēr Latviju vadīs šāds Exelis un Briseles lācītis,tikmēr nekādas stabilizācijas ,nerunājot par izaugsmi, nebūs!
Jukums
J
Arī Vilkam jebkurš piemeklētais arguments kārtējai griešanai būs labs. Iedziļināties problēmas cēloņos Vilkam nav nekādas vēlēšanās. Saprātīgs cilvēks padomās kāpēc tāda situācija ir radusies, vai nav pieļautas kādas kļūdas un tās kļūdas izlabos. Ja to nedara tad ir jau divas kļūdas, kuras pārklajas un pastiprina viena otru. Pēc tam seko jau absolūts sviests.
VVV
V
Zabaks nevar domat !
nnn2
n
vilciņ tev pēc trešdienas kas notiek Latvijā? bija jāuzraksta atlūgums,jo tu pierādīji,ka FM nav plāna bez nodokļu celšanas un bezjēdzīgas griešanas,kā glābt Latviju un ka tu smerdeli strādā aizdevēju interesēs nevis Latvijas valsts
you
y
..kur tad vilks ''vienotība'' ?..nekur nevilks!!!!..ir jau ievilkuši..purvā!!! ja nu vienīgi vēl pensionārus vilks uz mežu..pārējos aizvilks ..emigrācijā!! un nekādu vilkplānu nevajadzēs!!!
viesis
v
Dzelžaina loģika: no vienas puses- palielināsim nodokļus un tarifus, kas veicina inflāciju, no otras puses- samazināsim strādājošajiem atalgojumu, lai inflāciju mazinātu... kur vēl tādus murgus var dzirdēt, izņemot Latviju..... :((((
lauku vecis
l
Ja inflācija ir no nodokļu celšanas, varbūt vajag tos samazināt? Vispār rodas vēlme pāriet uz naturālo saimniecību, jo tad nekas no šdiletantu lēmumiem neietekmē manu dzīvi. Plāns tālāk par vēlēšanām nav- baltā rase izzūdīs pēc 2 paaudzēm, citās valstīs ar ko konkurējam (Singapūra) ir 5% soc nodoklis un 12 ienākuma, kā ar to tikt galā? Pensionāri un soc sfēra apēd savus bērnus (izūc asinis strājošiem) par ko nekādu labumu viņi nedabūs, jo pēc 30 gadu nodokļu maksāšanas vēstures, viņiem bērnu nav un nebūs kas maksā viņiem pensiju. Vai ir aprēķins kas ir izdevīgāk- sieviete māte, vai sieviete direktore?
Piebilde
P
Domāju, ka nesaprot. Preces pašizmaksas aprēķins NAV viņa kompetence. Un elektrības cenas kāpums par viņa dzivoklī iztērēto elktrību, viņa labdzīvošanu nesamazina. Taču tautas lielākajaidaļai galvenā inflācija ir piena, maizes, krējuma cenas, zāļu cenas, elektrība, gāze. Un nosauktajā sektorā inflācija ir nevis 4 %, bet kādi 34 %. bet VIlkspar to iedomāties nevar.
CIETI!
C
Vai svensonu pakalpiņš Vilks nesaprot, kādu ietekmi uz inflācijas pieaugumu dod elektrības un gāzes tarifu pacelšana? Un kad valdība pieņems kādus lēmumus pret zviedru banku patvaļu, piem. aizliegs Swedbank un citām dibināt savas firmas, kas pa lēto bankas izsolēs uzpērk izputināto cilvēku dzīvokļus. Un vēlāk ar tiem spekulēs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas