Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Visātrāk uz izsaukumiem "ātrie" ierodas Latgalē

Vidēji vissārtāk Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) brigādes ierodas uz izsaukumiem Latgalē, bet visvairāk vidēji laika prasa, lai ierastos uz izsaukumu Vidzemē, liecina NMPD apkopotie dati par 2010.gada otru pusgadu.

Vidējais ierašanas laiks uz izsaukumu Latgales pilsētās ir 8,1 minūte un laukos 16,98 minūtes. Nedaudz ilgāk jāgaida ātrās palīdzības brigādes Zemgalē, tur pilsētās vidējais ierašanas laiks uz izsaukumu pilsētās ir 9,33 minūtes, bet laukos 17,1 minūte.

Rīgas reģionā NMPD mediķu brigāde uz izsaukumu pilsētā ierodas vidēji 10,9 minūtēs, bet lauku teritorijās - 19,1 minūtē. Kurzemes pilsētās vidējais ātrās palīdzības ierašanas laiks ir 11,19 minūtes un lauku teritorijās - 19,8 minūtes. Savukārt visilgāk vidēji jāgaida palīdzība Vidzemē - pilsētās 11,33 minūtes, bet laukos 22,04 minūtes.

Kā skaidro NMPD pārstāve Ilze Bukša Vidzeme ir tas reģions, kur ir vislielākā nepieciešamība pēc papildus brigādēm. Vidzemes reģions ir vislielākais teritorijas ziņā, bet pēc iedzīvotāju skaita ir tikai ceturtais, kas nozīmē, ka ir jāmēro salīdzinoši garāks ceļš pie iedzīvotājiem. Turklāt Vidzemē ir mazāk pirmās un otrās šķiras ceļu, kas arī ietekmē operativitātes rādītājus.

Vislielākais izpildīto izsaukumu skaits mēnesī pērn otrajā pusgadā bijis Rīgas reģionā - 19 377, bet vismazākais Kurzemē - 3313. Tik liela starpība izsaukumu skaitā ir skaidrojama ar to, ka Rīgas reģionā ir visvairāk iedzīvotāju, bet Kurzemē - vismazāk, stāstīja Bukša.

Kopumā NMPD brigādes mēnesī izbrauca vidēji uz 35 717 izsaukumiem un pilsētās uz izsaukumiem ieradās 10,17 minūtēs, bet laukos 19,01 minūtē.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem uz 75% izsaukumu pilsētās pie pacienta jāierodas 15 minūšu laikā, bet lauku apvidū - 25 minūšu laikā. Kopumā Uz 80% izsaukumu, ko saņem neatliekamās palīdzības dienestā, mediķi ierodas laikā līdz 15 minūtēm pilsētās un līdz 25 minūtēm pārējās valsts teritorijās.

Vidējais nobraukums uz vienu izsaukumu ātrās palīdzības mediķu brigādēm 2010.gada otrajā pusgadā bijis 27,66 kilometri. Pilsētās uz vienu izsaukumu mediķi brauc vidēji gandrīz 18 kilometrus, bet laukos - 49 kilometrus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas