Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Viss notiek

Saka, ka sākumā vienmēr ir grūti. Kabineta sastādīšana, darbības sākšana un pirmās sēdes, kuras galvenokārt pagāja, cenšoties visiem septiņpadsmit dalībniekiem ar darba grupu un viesiem izpaust savas domas vidēji divu stundu laikā reizi nedēļā. Bet tāpēc tas ir sākums – pirmā apjausma par darbu. Protams, ka joprojām ir nepieciešamība apvienot mācības ar projektu, tajā pašā laikā atlicinot brīvu brīdi arī sev - manuprāt, lielākais izaicinājums ikkatram no mums.


    Pēc grūtā sākuma seko turpinājums. Jā, tagad ir vieglāk. Itin ātri ir ieviesta iekšējā kārtība un saziņas kultūra, kas uzlabojas un turpinās kļūt arvien labāka, palielinot JMK veiktspēju, kas ir nepieciešama, lai paspētu izdarīt visu projektam atvēlētajā laikā. Īpaši patīkama ir ministriju un citu institūciju pretimnākšana, labvēlīgi uzņemot jauniešu ministrus un īstenojot sadarbību, kas veicina gan ministra iespējas iegūt zināšanas sev, tai pat laikā dodot zināmu pienākumu tās pielietot un sniegt reālus priekšlikumus institūcijām. Katrai no sēdēm ir savs temats, kurā apskatām šauru jautājumu loku ar mērķi izdarīt konkrētus secinājumus un apkopot vislabākos priekšlikumus, kādus vien mēs varētu sniegt.


    Runājot par izdarīto, projekts ir pusceļā un Jauniešu ministru kabinets ir izpildījis tiešākos deklarācijas punktus - pārraidījis Jauniešu Ministru kabineta sēdes tiešsaistē (on-line), veidojuši nedēļas pārskatus ar ierosinājumiem dažādu jautājumu risināšanai; piedalījās 2009. gada 18. aprīļa Lielajā Talkā; vismaz reizi nedēļā veikuši ierakstus emuāros (blogos); informējuši par savu darbību ar "Čivinātāja" (www.twitter.com) palīdzību; tikušies ar dažādiem sabiedrības pārstāvjiem, arī uzaicinot tos uz savām sēdēm, motivējuši iedzīvotājus iesaistīties, informējot par dažādām līdzdalības iespējām, aicinājuši piedalīties Eiropas Savienības Parlamenta un Latvijas Republikas Pašvaldību vēlēšanās 2009.gada 1.maija ES Dārza Svētkos, turpat arī popularizējot brīvprātīgo darbu, attīstot sevi un palīdzot citiem, piedaloties Rīgas maratonā 2009. gada 17. maijā.


    Viscaur projektam kopā ar JMK kontrolieri Santu Bērziņu esam konstatējuši, ka jauniešu ministri kopā ar darba grupu ir gan snieguši vērtīgu konstruktīvu kritiku, tai pat laikā neaizmirstot par  pozitīvo, bijuši laipni un draudzīgi pret apkārtējiem, jebkuru strīdu nokārtojot ar kompromisu. Iespējams, tā ir brīvība, ko dod varas neesamība mūsu rokās, tomēr uzskatu, ka no jauniešu ministru darbības piemēru var ņemt arī pilnvarotie politiķi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas