Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Visvecākais deputāts Saeimā - ZZS, visjaunākie - PCTVL un SC

No 9. Saeimā ievēlētajām partijām visvecākais deputāts ir 82 gadus vecais Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) pārstāvis Visvaldis Lācis, bet visjaunākie ir "Saskaņas centra" (SC) un apvienības "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" (PCTVL) pārstāvji, ziņo BNS.

Centrālās vēlēšanu komisijas 9. Saeimas vēlēšanu rezultāti liecina, ka visvecākajam Saeimā ievēlētajam deputātam ir 82 gadi un tas ir ZZS pārstāvis Visvaldis Lācis, bet jaunākajam deputātam ir 30 gadu un tādi ir divi - no SC ievēlētais Nils Ušakovs un PCTVL pārstāvis Juris Sokolovskis.

No ZZS pieklājīgu vecumu sasnieguši arī Leopolds Ozoliņš un Pauls Putniņš - viņiem ir 69 gadi, kā arī Baiba Rivža, kura ir 57 gadus veca. Savukārt jaunākie no ZZS ievēlētie ir 40 gadu vecie Ingmārs Līdaka un Raimonds Vējonis.

Tautas partijā visvairāk gadu ir Raimondam Paulam - 70, bet visjaunākais ir Mareks Segliņš, kurš ir 36 gadus vecs.

Vairākās partijās deputāti ir pietuvojušies 70 gadu slieksnim - "Jaunajā laikā" vecākais ir Uldis Ivars Grava - 68 gadi, savukārt Ausmai Ziedonei-Kantānei pašlaik ir 65 gadi. Visjaunākie šajā partijā ir Dzintars Zaķis un Linda Mūrniece - abiem ir 36 gadi.

Apvienībā "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK visvairāk gadu ir Pēterim Tabūnam un Annai Seilei - 67, bet visjaunākais ar 43 gadiem ir Dzintars Rasnačs.

Savukārt Latvijas Pirmās partijas un "Latvijas ceļa" apvienībā ar vislielāko gadu skaitu var lepoties Ivars Godmanis - 55, bet visjaunākie ir Inese Šlesere (34 gadi) un Oskars Kastēns - 35 gadi.

No kreisajām partijām visvecākie ir SC pārstāvji - Sergejam Dolgopolovam ir 65 gadi, bet Aleksejam Vidavskim - 63. Visjaunākie ir trīsdesmitgadnieki Andrejs Klementjevs (33 gadi) un 30 gadu vecais Nils Ušakovs.

Bet PCTVL visvairāk gadu ir Jakovam Plineram - 60, bet ar vismazāko gadu skaitu var lepoties Juris Sokolovskis - 30.

Vidējais 9. Saeimas deputātu vecums ir 48,7 gadi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas