Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

VM atklātu konkursu Mozga vietai nerīkos, paliks esošā valde

Veselības ministrija (VM) teju nekādas izmaiņas nav plānojusi Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) vadības sastāvā - jaunu slimnīcas vadītāju atklātā konkursā tā šobrīd neplāno meklēt. Valdē paliks abi esošie valdes locekļi Egils Lavendelis un Andis Lācis, kurš būs valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs.

Tā piektdien nolēma BKUS dalībnkieku sapulce, piedaloties VM valsts sekretāram Armandam Ploriņam un abiem valdes locekļiem.

Ja A.Lācis tiks ar pienākumiem galā, tad viņu apstiprinās par valdes priekšsēdētāju, Dienai stāsta Oskars Šneiders, VM sabiedrisko attiecību pārstāvis. Kā VM valsts sekretāra, BKUS kapitāldaļu turētāja Armanda Ploriņa viedokli pārstāsta O.Šneiders, konkurss uz vadītāja vietu netiek rīkots, jo jau tagad ļoti labi ar pienākumiem galā tiekot abi esošie valdes locekļi. "Taču, ja redzēsim, ka valdi nepieciešams paplašināt uz trim cilvēkiem, meklēsim konkursā valdes priekšsēdētāju," saka O.Šneiders.

Turklāt arī pastāv iespēja, ka augstā amatā - attīstības direktora krēslā varētu sēsties Dzintars Mozgis, kurš pagājušajā nedēļā ar atvadu vēstuli medijiem atkāpās no valdes priekšsēdētāja amata, jo viņas esot veselības problēmas. Att'istības direktora amatu Dz.Mozgim drīz pēc atkāpšanās piedāvāja veselības ministre Baiba Rozentāle (TP), norādot, ka Mozgis galvā esot izlolojis daudzas idejas, ko realizēt viņa komandai.

Diena šīs nedēļas sākumā uzzināja no BKUS pārstāves Romēnas Namnieces - "paldies ministrei par augsto novērtējumu Dz.Mozgim, bet par iespēju atgriezties darbā BKUS Mozgis varēs runāt tikai tad, kad būs atveseļojies." Nav ziņu, ka viņš būtu atteicies no attīstības direktora vietas. Arī ministre teica: "Esmu ar viņu jau runājusi un sapratu, ka viņš neatteiksies vadīt slimnīcas attīstības jautājumus, un tas varētu būt slimnīcas attīstības direktors."

Ja Dz.Mozgis ministres aicinājuma piekritīs, BKUS galvgalī esošie vārdi paliks nemainīgi. Jāatgādina, ka vēl pirms trim gadiem slimnīcas valdē bija pieci valdes locekļi. Tolaik VM valsts sekretārs Armands Ploriņš aicināja arī valdē Tautas partijas dāsno ziedotāju Aivaru Lisenko, kura CV viņš nejauši atradis uz sava galda. A.Lisenko epriekš ar veselības aprūpes jomu nav bijis saistīts. Pērn viņu no augstā amata atcēla, jo taupības nolūkos nācās visu slimnīcu valdes mazināt, taču viņš turpināja strādāt BKUS kā saimniecības direktors.

A.Lisenko un slimnīcas valdes locekli Arni Kramzaku Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs pērnā gada novembrī aizturēja aizdomās par koruptīviem noziegumiem BKUS rīkotā būvdarbu iepirkuma konkursā. Šī gada sākumā BKUS citā būvdarbu iepirkumā atkārtoti uzvarēja korupcijas skandālā iesaistītā firma Rīgas firma Pamats.

Jāpiemin, ka A.Lācis ir TP biedrs, bet pēc BKUS korupcijas skandāla, kad Dz.Mozga vietā viņu iecēla par valdes priekšsēdētāja pienākumu izpildītāju, uz laiku apturēja darbību partijā. A.Lācis tieši mēnesi rudens beigās pildīja slimnīcas vadītāja pienākumus, jo Dz.Mozgis bija uz laiku atkāpies no amata, taču B.Rozentāles aicināts nekavējoties atnāca atpakaļ. Kā informē TP preses sekretārs Arno Pjatkins, savu lēmumu A.Lācis nav mainījis.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas