Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

VUGD nav konstatējis pārkāpumus Kristapa Streiča glābšanā

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) dienesta pārbaudē nav atklājis pārkāpumus glābēju rīcībā, kad 2.oktobrī notika deltaplāna avārijā cietušā režisora Kristapa Streiča glābšana, portālam Diena.lv apstirināja VUGD pārstāve Inga Vetere.Dienesta pārbaude ir pabeigta, taču tās rezultāti nav vēl apstiprināti, jo jāprecizē dažas detaļas, piemēram, cik tālu no notikuma vietas stāvējušas dienestu mašīnas. Tomēr tādu pārkāpumu, par kuriem glābējus būtu disciplināri vai kā citādi jāsoda neesot bijis, skaidroja I. Vetere.

Iepriekš medijos izskanējusī informācija, ka glābēji esot necienīgi izturējušies pret cietušajiem un pat ņirgājušies par viņiem, kā arī rīkojušies pārlieku gausi, neesot apstiprinājusies. Ja policija pieprasīs dienesta pārbaudes materiālus, ugunsdzēsēji tos nodošot likumsargiem.

Diena.lv jau vēstīja, ka A. Pencis, aizstāvot glābējus, apgalvoja, ka kopš viņu ierašanās līdz brīdim, kad no koka nocēla režisoru, pagāja vien 53 minūtes. Šīs ziņas esot apstiprinājusi arī dienesta pārbaude.

Jāatgādina, ka gar Daugavu lidojošais deltaplāns aizķēris koku galotnes un avarējis. Deltaplāna pilots un K. Streičs pēc avārijas palikuši karājoties kokā aptuveni 18 metru augstumā, bet pilots vēlāk avārijā vainoja problēmas ar motoru. K. Streičs mira jau pēc nogādāšanas slimnīcā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas