Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zatlers: Augi nerunā pretī, nestrīdas

Valsts prezidentam Valdim Zatleram labākā atpūta esot dabā un dārzā pavadītās stundas. «Augi nerunā pretī, nestrīdas,» viņš piektdien saka intervijā Latvijas Avīzes pielikumā žurnālā Mājas Viesis. Prezidents atzīst – Jūrmalas rezidencē viņam ir par šauru gan fiziski, gan garīgi.

Tā kā V.Zatlers pirms Saeimas vēlēšanām paziņojis, ka nesniegs intervijas par politiku, žurnālā viņš plaši stāsta par savām izjūtām, strādājot dārzā.

Valsts prezidents intervijā atklāj, ka Jūrmalas rezidences dārzs viņam sniedz lielu gandarījumu par padarīto darbu, garīgu atpūtu un pacēlumu nākamajai darba dienai.

Taču, ja viņam vajadzīgs garīgs pacēlums, iedvesma un spēku atjaunošana ilgākam laikam – nedēļai, mēnesim –, «tad dodos pie kaut kā sava, uz savām lauku mājām, kur ainavu veidoju tā, kā pats to iedomājos un kā man pašam patīk: kur blakus ir cilvēka nepārveidotā daba, kur aug mūsu pašu stādītās liepas, ozoli un citi koki un krūmi, kas papildina dabas mātes veidoto».

Jūrmalas rezidencē V.Zatleram esot par šauru – gan fiziski, gan garīgi. Lai arī reprezentācijas dārzā ir īstenotas vairākas viņa un prezidenta dzīvesbiedres Lilitas Zatleres idejas, piemēram, plašāki rododendru un kamolbegoniju stādījumi, V.Zatlers tomēr vairāk vēlas redzēt tieši pats savu roku darbu.

Valsts prezidents atklāj, ka pēdējos gados ir aizrāvies ar kokiem un krūmiem, īpaši rododendriem. Viņam patīk arī īrisi, bet kundzei Lilitai ļoti patīkot peonijas. Tieši tāpēc šo augu stādījumi lauku mājās ar katru gadu paplašinoties.

V.Zatlera lauku dārzā augot daudzi Latvijas dārznieku dāvinātie augi, kas zaļojot labi, «tā sakot, ar lielu atbildības sajūtu. Dāvinātais augs taču ietver vairāku cilvēku darbu: gan selekcionāra, gan audzētāja, gan dāvinātāja, un, domāju, tieši tāpēc tie vienmēr tik atsaucīgi aug arī mūsu dārzā – it kā sajuzdami lielo atbildību».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas