Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +18 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Zatlers Davosā tiekas ar Interpola ģenerālsekretāru un pazīstamiem ekonomistiem

Sestdien Valsts prezidents Valdis Zatlers Davosas Pasaules ekonomikas foruma ietvaros tikās ar Slovēnijas prezidentu Danilo Turku, Interpola ģenerālsekretāru Ronaldu Noblu un vairākiem pazīstamiem ekonomistiem, informēja Valsts prezidenta kancelejā.

Ar D.Turku pārrunāta abu valstu sadarbība Eiropas Savienības un NATO ietvaros, kā arī  šogad plānotā Slovēnijas prezidenta valsts vizīte Latvijā.  Īpaša uzmanība tikusi pievērsta biznesa foruma organizēšanai, lai aktivizētu biznesa kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem.

Savukārt sarunā ar R.Noblu galvenā tēma bija Latvijas un Interpola sadarbība. Sarunas laikā īpaša uzmanība tikusi pievērsta aktualitātēm narkotiku, terorisma un cilvēku tirdzniecības apkarošanas jomās. Valsts prezidents uzaicinājis R.Noblu uz Latviju kā Valsts prezidenta lekciju cikla vieslektoru.

Tāpat V.Zatlers ticies ar Hārvarda universitātes Kenedija skolas starptautiskās attīstības centra direktoru Rikardo Hausmanu un Pītersona institūta vecāko pētnieku, ekonomistu Andersu Oslundu. Tikšanos laikā Valsts prezidents ar pētniekiem pārrunājis Latvijas ekonomiskos radītājus un attīstību, pievēršoties mūsu valsts pagājušā gada pieredzei, kā arī nākamo gadu plāniem, gan pievienojoties eirozonai, gan arī veicinot produktivitātes augšanu Latvijā, informē prezidenta pārstāvji.

Abi ekonomisti sarunās atzinuši, ka Latvijai būtiski ne vien atgūt starptautisko finanšu tirgu uzticību, bet arī veicināt investīciju klimatu Latvijā, lai piesaistītu redzamus ilgtermiņa projektus, kas savukārt varētu veicināt arī citu investīciju ienākšanu un darba vietu radīšanu. Kā piemēru šajā jomā Valsts prezidents minējis Valodu krasta projekta uzsākšanu Latvijā sadarbībā ar Microsoft Corporation un vietējiem IT uzņēmumiem un valodu speciālistiem.

Davosas foruma ietvaros V.Zatlers sestdien piedalījās sesijās par klimata pārmaiņu jautājumu risināšanu pēc Kopenhāgenas samita, globālās ekonomikas perspektīvām, finansiālo risku vadību un ekonomikas atjaunošanu, ierobežojot bezdarba pieaugšanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas