Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Zatlers: eksperiments apliecina, ka Latvijas vēsture jāmāca atsevišķi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lapsa
l
Zatlera ierosinajums absoluti pareizs. Ka Latvija dzivojos cilveks var nezinat dzimtenes vesturi? Kapec toreiz Somi tik neganti pretojas iebrucejiem? Tapec ka viniem bija dzimtene vini bija lepni par savu valsti un vini baidijas to zaudet! To ir jamaca musu skoleniem ari bez izskaistinajumiem un izpuskojumiem atklati japasaka kapec mes tagad esam krize un kas butu darams lai to parvaretu. Skoleniem ir jazina patiesiba ka kaut kadas vaji brunotas studentu vienibas vareja atsist labi brunota Bermonta karaspeka uzbrukumu Rigai un jau musu laikos barikazu laika uz salu tilta kas jau bija noblokets ar tehnikas vienibam es pats redzeju ka vel tuvojas kadu 6 traktoru vieniba un pirmajam bija Latvijas karogs un taja pasa laika mums ir politiki kas naudas del gatavi pardot dzimteni ka tas ir tagad.
Milda
M
17. jūnijs bija krievu tanku ienākšana 1940. gadā Latvijā. Kāpēc tieši šis datums visiem būtu jāzina? Tik pat labi 14. jūnijs, 1941. gads, kad notika masu deportācijas.
kika
k
visār jau Koķe teica, ka Latvijas vēsturi mācīs no 2011.gada, tas ir izpildvaras jautājums, ko likt izglītības standartā, ne Saeimas. Man simpatizē Zatlera pozīcija par Latvijas vēstures mācīšanu, tomēr domāju, ka problēma jau nav tikai vēstures mācīšana, tā ir kopīgā izglītības sistēma, nez kāds būtu rezultāts aptaujai par ģeogrāfijas, ķīmijas, fizikas utt. pamatiem, vai nebūs tā, ka Riodežaneiro būs Paragvajas galavaspilsēta, ASV runā amerikāņu valodā utt. man liekas, ka 'tā ir lielākā problēma. par Latvijas vēsture- esmu pāliecināts, ka katram Latvijas iedzīvotājam ir jāzina vēstures pamatfakti, tikai jautājums, ko mēs par tādiem uzskatām, 11. un 18.novembris, 4.maijs, 17.jūnijs, šie datumi ir jāzina katram!
AD
A
Tīčer, Jums īpatnēja domāšana - pareizā vēsture, nepareizā vēsture... Iesaku Jums pārslēgties uz vēsturi, kura pamatojas TIKAI uz faktiem. Tad nevajadzēs fantazēt ne par ideoloģijām, ne par Latvijas vēstures "samazināto kursu". Jā, varbūt, ka Jūsu mazā atkāpe pagātnē "vēstures skolotāji bija padarīti par "galvenajiem" jaunās paaudzes smadzeņu kompostrētājiem" vēl šodien nav norakstāma gluži pagātnē.
Skolotāja
S
...Varbūt vienreiz atvērsim acis un skaļi pateiksim , ka Latvijā trūkst nevis labu mācību grāmatu, vēstures skolotāju vai metodikas, bet gan- trūkst skolēnu, kas vispār grib kaut ko dzirdēt un redzēt ar retiem izņēmumiem. Un to pņāca ar atzīmju nelikšanu sākumskolā, lelatvisku mācību metožu ieviešanu , sagrābstot no dažādām valstīm kaut ko , lai tik kādam tiktu kāds ,,projekts" Plus vēl ir sadzimusi nodzērušos un nosmēķējušos vecāku bērni, kam jau pati daba daudz ko atņēmusi... Varbūt labāk sākt ar pārdomām par alkoholu un narkotikām...Skolas solos pārsvarā sēž trula masa. Diemžēl.
zvirbulēns
z
Spēlē teātri, esošajai varai nevajag Latvijas vēstures mācīšanu, te tiks veidota jauna nācija - visu tautību lavietis, saukts latslāvs, kā arī jauna valsts Latslāvija. Ja prezidents ko gribētu panākt viņam jārunā nevis ar Koķi, bet kā minimums ar visām Saeimas frakcijām, vai arī pašam jāierosina attiecīgs likums.
Saulains
S
Matemātikā u.c. DZM projekta priekšmetos VAJADZĒJA sliktu rezultātu, jo nakamā gada eksāmens ir pēc jaunā standarta, kuru veido šis DZM = lai attaisnotu notrallināto naudiņu, nakamā gadā JĀBŪT LABIEM rezultātim! Apmeklējiet DZM mājas lapu, iepazīstieties ar izstrādātajiem materiāliem. Par vēsturi: ir tik nenormāls svēstures skolotāju pārpalikums pēc optimizācijām, ka viņiem jāsagādā haltūriņu!
gols gātā
g
Neesmu redzējis un dzirdējis tik" gudru" prezidentu! 20 gadus- nahren tā Latvijas vēsture, bet nu gan vajag.Normāls cilvēks to zin un saprot, bet prezidentam, lai saprastu, vajag 20 gadus.Lai dzīvo prezidenti no ZOO un aplokšņu pateicību saņēmēji!!!!!
teacher> AD
t
Padomju laikos, kad vēsture ( viltotā jeb falsificētā vēsture) bija PSRS ideoloģijas verdzene, vēstures skolotāji bija padarīti par "galvenajiem" jaunās paaudzes smadzeņu kompostrētājiem. Un, pasarg dies, ja skolotājs šo vai to vēstures stundā ne tā, kā vajag... Neskaitāmas pārbaudes no partijas komiteju "gudrajiem" vienīgās un pareizās vēstures pārzinātājiem u.t.t. Mūsdienās, kad ir pavisam citi laiki un arī citas mācību metodes, atkal visās nelaimēs vainot vēstures skolotājus ir vienkārša atgriešanās pie PSRS laika domāšanas. Neviens vēstures skolotājs negrib "izgrozīties" no Latvijas vēstures mācīšanas, bet ļoti svarīgi ir to darīt metodiski saprātīgi, nepadarot Latvijas vēsturi par PSRS tipa galēji ideoloģizētu ticības mācību. No Jūsu rakstītā, diemžēl, dveš Brežņeva laiku naftalīna smaka ( skolotājs- sludinātājs, vienīgā pareizā vēsture).
AD
A
Ilustrācija iepriekš teiktajam [teacher 16:47]. Ja nu nekā neizdosies izgrozīties no Latvijas vēstures mācīšanas, tad vismaz jācenšās izspiest vienkāršotu mācību kursu.
AD
A
Šķiet gan, ka galvenais kavēklis Latvijas vēstures apgūšanai ir paši vēstures skolotāji. Diemžēl. No tā arī nav grūti secināt, kādas var būt skolnieku zināšanas vēsturē.
Dollija
D
Jums taisnība. Manuprāt, tas ir profesionāls viedoklis. Jāmāca vienkārši un saprotami. Padziļinātu izpratni katrs var apgūt individuāli. Starp citu, visos jautājumos. Un tagad nav jēgas spriedelēt, kas ir vajadzīgs vispirms - desa vai patriotisms. Kā viens otrs nesaprot, ka bez goda jūtām, starp kurām ir arī Dzimtenes mīlestība, pie ekonomiskās valsts uzplauksmes netiksim, jo katrs rausīs uz savu pusi, kā to ir pierādījuši aizvadītie 20 gadi.
I.Gr.
I
Parasti veesturi raksta tikai uzvareetaaji un ta nekad nespeej buut objektiiva. Taadeelj buutu gan labi, ja latvijas skolaas maaciitu lietishkju Latvijas veesturi vispaareejos vilcienos. Bet gruuti buus Latvijaa atrast lietishkjus veestures uzrakstiitaajus. Jo latvieshi biezhi ir "juutu cilveeki".
Senais
S
Par teātri ienāca prātā redzot foto, kur pirmā persona uz skatuves.
Senais
S
Mulsinoši, ka aptauju sauc par eksperimentu. Bet vēl mulsinošāk, ka to dara valsts prezidents. Bet vismulsinošāk, ka kārtējo reizi Zatlera kungs p[ierāda tāda posteņa (valsts prezidents) pilnīgu nevajadzību. Šķiet, ka tas ir virziens kur palūkoties valsts naudas ietaupīt gribētājiem. Labi, varētu jau palikt simbolisks prezidents, bet tad lai dzīvo kā visi pilsoņi un , atbilstoši lietderībai, saņem atalgojumu. Citādi drīz atkal skatīsimies viena aktiera teātri, kad nominēs ministru prezidentu, ko jau ieprioekš "uzvarētāji"būs nolēmuši. Un prezidents simboliski ieteiks, un apstiprinās ko saerima izlems. Gluži kā Lielbritānijas karaliene, kas ir spiesta apstiprināt visu, jo citādi zaudēs troni, kroni un citus pekstiņus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas