Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Zatlers: gan premjeram, gan ministriem jātiekas ar protestētājiem

Valsts prezidents Valdis Zatlers uzskata, ka valdības vadītājam Valdim Dombrovskim (JL) un valdības pārstāvjiem ir jātiekas un jāuzklausa streikotāji pie Ministru kabineta. Šādu prezidenta nostāju portālam Diena.lv pauda V.Zatlera preses sekretāre Ilze Rassa.

Jau ziņots, ka šonedēļ Latvijā gaidāms liels sals, prognozēts, ka termometra stabiņš noslīdēs līdz mīnuss 15 grādiem. Iepriekš premjers V.Dombrovskis protesta akcijas dalībniekiem nosūtījis vēstuli. Protestētāji ir izteikušies, ka sals viņus nebaida.

Aktīvists Gints Gaiķēns šodien BNS sacīja, ka telšu pilsētiņā nakšņos, kamēr valdība kādā sēdē nesāks risināt bezdarba problēmu. Uz jautājumu, vai viņš neaicinās Valsts prezidentu Valdi Zatleru sasaukt šādu īpašu sēdi, aktīvists vien noteica, ka prezidenta sasauktās ārkārtas sanāksmes ir tikai farss.

Aktīvists pastāstīja, ka drīzumā vēlas sākt parakstu vākšanu par vēlēšanu sistēmas maiņu jeb Satversmes 6.panta grozījumu. Viņš gan teica, ka aicinās prezidentu kā likumdošanas iniciatoru ierosināt parakstu vākšanu, taču saskaņā ar likumu prezidents to nevar darīt.

Mediķi Gaiķēnam, kurš jau divas nedēļas iepretim premjera kabineta logiem sācis piketu, arī konstatējuši bronhītu un aicinājuši doties uz slimnīcu, taču aktīvists esot atteicies un uz slimnīcu neplāno doties, jo vēlas turpināt piketu un ir pārliecināts, ka ar pacietību sasniegs rezultātus. Nevienam citam no desmit aktīvistiem veselības problēmu neesot, apliecināja Gaiķēns.

Taču telšu pilsētiņu pametis Nūrs, kurš Gaiķēnam pievienojās pēc pāris dienām. Nūrs pilsētiņu esot atstājis, jo viņam bija domstarpības ar jauniešu biedrību "Pirmie", kuri nedēļas nogalē pievienojās aktīvistiem.

Kopumā telšu pilsētiņā mitinās desmit cilvēku.

Iepretim Dombrovska kabineta logiem izvietoti jauni spilgti sarkani plakāti ar uzrakstiem "Zagļiem jāsēž cietumā" un "Mēs - pret tautas genocīdu un vēlamies dzīvot Latvijā".

(papildināta ar V.Zatlera viedokli)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas